Ο Αλέξης του Ίλιντεν

Ο Τάσος Παπαδόπουλος σημειώνει πως ο ...Αλέξης του Ίλιντεν, είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που υπέγραψε να παραχωρηθούν χιλιάδες ακίνητα του Δημοσίου στους δανειστές, έφτιαξε την Μόρια, και παραχώρησε στα Σκόπια τα πάντα. new deal

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος σημειώνει πως ο …Αλέξης του Ίλιντεν, είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που υπέγραψε να παραχωρηθούν χιλιάδες ακίνητα του Δημοσίου στους δανειστές, έφτιαξε την Μόρια, και παραχώρησε στα Σκόπια τα πάντα.


Όταν ψήφιζαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το δαιδαλώδες νομοσχέδιο μεταβίβασης της περιουσίας του Δημοσίου στο Υπερταμείο (γράφε δανειστές), δεν “πρόσεξαν” ότι με την υπογραφή τους εκχωρούσαν μεταξύ άλλων και το σύνολο των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας. Από τον Λευκό Πύργο και τη Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Ων ουκ έστι  ο αριθμός των μεταβιβαζομένων ακινήτων μεταξύ των οποίων και αρχαιολογικοί χώροι. Το σύνολο των ακινήτων  φτάνει στον αστρονομικό αριθμό των 10.119.

Το έργο αυτό του ξεπουλήματος της χώρας “που ήταν δίκαιο και έγινε πράξη” κατά Τσίπρα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Τρίτου Μνημονίου. Αυτό που σαν καλό παιδί αποδέχθηκε. Με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται για 99 χρόνια κάτω από τον ζυγό των δανειστών της. Αυτό που δεν δέχθηκαν οι μονίμως λοιδορούμενοι ποικιλοτρόπως προκάτοχοί του. Κάτι που δεν «πρόσεξε» και δεν αντέδρασε ο πάντα πρόθυμος Προκόπης Παυλόπουλος.

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

Πέρα από το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο συναίνεσε ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε και σε μια ετεροβαρή συμφωνία με τα Σκόπια καθ’ υπόδειξη των Γερμανών και των Αμερικανών. Κάτι που επίσης δεν έκαναν οι προκάτοχοί του. Το παιδί τα έδωσε όλα με συνέπεια οι ξένοι σύμμαχοι και εταίροι να πίνουν νερό στο όνομά του.

Διαβάζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο μάταια ο Α. Τσίπρας προσπαθεί να μιμηθεί, θα έπρεπε να είχε επισημάνει και την μνημειώδη φράση του “η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες”. Ο νεαρός Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε κάθε προκάτοχό του. Ο ίδιος δεν πιστεύει στην Ελλάδα. Θεωρεί τους Έλληνες άνευ μνήμης, που μέσω των διχαστικών μηνυμάτων μπορεί μονίμως να εξαπατά. Έχει μια θολή άποψη για το τι σημαίνει Πατρίδα. Και βεβαίως πλήρη άγνοια της ιστορίας. Εύκολα έχει βαφτίσει αυτός και η παρέα του φασίστες και εθνικιστές όσους αντέδρασαν στη συμφωνία των Πρεσπών, που τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα. Και εύκολα χρησιμοποιεί τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς για να διχάζει τον ελληνικό λαό με το σύνθημα ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.

Την ίδια ώρα που κατηγορεί τους προηγούμενους για μύρια όσα, έχει διαλύσει τον κρατικό μηχανισμό. Αποδείχθηκε στο Μάτι με τους 99 νεκρούς. Και μετά από την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, εδέησε να αντικαταστήσει Αρχηγούς Υπουργό μη προστασίας του πολίτη και Υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία.

Βεβαίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση από την πλευρά της έχει συρθεί στο γήπεδό του. Αφήνει αναπάντητες τις κατηγορίες περί ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού.

Γιατί η ΝΔ αναφέρεται γενικά στον φιλελευθερισμό, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί. Ενώ με τον φόβο μην την ταυτίσουν με την ακροδεξιά, οι αριστεροί του γλυκού νερού, αποφεύγει να μιλήσει για Πατρίδα και πατριωτισμό.

Εθνική ντροπή η Μόρια

Όταν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση ούρλιαζαν για την Αμυγδαλέζα την οποία και έκλεισαν. Και στην θέση της έφτιαξαν τη Μόρια που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμένο κόσμο. Σε έναν χώρο για 3.000 ανθρώπους έχουν στριμωχτεί πάνω από 10.000.

Μιλώντας ο Τσίπρας μετά την αποτυχημένη για το προσφυγικό Σύνοδο του Σάλτσμπουργκ, μας είπε ότι ζήτησε να υπάρξει  ενιαία πολιτική ασύλου. Αλήθεια ποιος τον εμποδίζει να αλλάξει το νόμο περί ασύλου στην Ελλάδα που παρέχει τέσσερεις δυνατότητες κρίσης στους αιτούντες, αντί για δύο που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Δείχνουν ότι η κυβέρνηση αδυνατεί  να χειριστεί το θέμα των προσφύγων – μεταναστών με αποτέλεσμα μόλις 210 να έχουν επαναπροωθηθεί το 2018, έναντι των 21.000 που έχουν περάσει από θαλάσσια και χερσαία σύνορα στη χώρα μας.

Ο αριθμός των εισερχομένων έχει αυξηθεί από το 2017, μια την ίδια χρονική περίοδο είχαν έρθει στην Ελλάδα 17.000. Εδώ τίθενται πάμπολλα ερωτήματα. Το κυριότερο είναι τι κάνει η Frontex και ποιος ο ρόλος των ΜΚΟ.  

Αν αφαιρέσει κανείς λίγες, που προσφέρουν εγνωσμένα έργο, μένει να μας πει η κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει τις υπόλοιπες. Μια και πρόσφατα υπήρχαν καταγγελίες για εμπλοκή κάποιων από αυτές σε κυκλώματα διακινητών.

Τι κάνουν οι ΜΚΟ

Επίσης καλό θα ήταν να μάθουμε, που και πως διοχετεύθηκε το 1,6 δις, που διέθεσε η ΕΕ για τους πρόσφυγες.  Αν δεν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, μένει έκθετη η κυβέρνηση αφήνοντας έωλο το ηθικό της πλεονέκτημα.

Ωραία η αλληλεγγύη του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τον νέο που έχασε τη ζωή του στου Φιλοπάππου από συμμορία ιρακινών, που ενώ είχαν παραβατική συμπεριφορά και ενώ είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου τους παρέμεναν στη χώρα μας.  

Σε μια χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό δεν μπορούν να αλωνίζουν συμμορίες γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους. Ποιά ασφάλεια παρέχει ο Τσίπρας και η παρέα του στους πολίτες, αλλά και τους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας;

Από την άλλη μεριά  οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι κλούβες που διατίθενται για να εμποδίζουν την διέλευση στην Ηρώδου του Αττικού, θυμίζουν  εποχή χούντας.

Ο Αλέξης του Ίλιντεν

Τώρα θα μας λείψει για μια εβδομάδα στις ΗΠΑ ταξιδεύοντας με το Gulfstream παρέα με τους Κοτζιά, Παππά και τον Λιάκο. Ωραία είναι η ζωή για τους αξιωματούχους της εξουσίας. Όχι θα κάτσουν να σκάσουν.

Θα φύγει ήσυχος μια και τα βρήκε με το συνεταιράκι του τον Πάνο και αποφάσισαν να συζητήσουν και πάλι το σκοπιανό τον προσεχή Μάρτιο. Λίγο αργότερα τον Μάιο, που είναι παχιές οι μύγες θα κάνουν θέατρο ότι τα σπάνε για να πάμε σε πολλαπλές εκλογές. Θα αφήσου την καυτή πατάτα του σκοπιανού και του συνταξιοδοτικού στον Κυριάκο.

Στα όσα τρελά ακούσαμε από τον Ζάεφ, που θα πιεί καφέ μαζί του στη Νέα Υόρκη, είναι και αυτό. Μία Μακεδονία υπάρχει, η σκοπιανή. Μπράβο Αλέξη του Ίλιντεν για τη συμφωνία που έκλεισες. Συγχαρητήρια…

Υ.Γ. Από το ΕΕΔΠ ανακοινώθηκε ότι δεν περιλαμβάνονται οι αρχαιολογικοί χώροι στα υπό εκχώρηση ακίνητα του Δημοσίου. Περιμένουμε να μας ονοματίσουν όχι με κωδικούς, αλλά συγκεκριμένα ποια ακίνητα τους έχουν εκχωρηθεί, μια και ακούγοντας τόσα ψέματα έχουμε γίνει όλοι καχύποπτοι…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου