ΟΥΔΕΙΣ “ΑΣΦΑΛΤΟΣ”…!

Μοίρασε το

του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η ανεπάρκεια, η αδυναμία, η καχυποψία, ο φθόνος, η μιζέρια, η αλαζονεία, η ασυνέπεια είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που στην σημερινή εποχή συνθέτουν μεταξύ άλλων τον «Βασικό Οδηγό για την Σίγουρη Αποτυχία». Είναι τα χαρακτηριστικά που κανένας δεν θέλει να αποκτήσει.

Όπως επίσης είναι πολύ δύσκολο κάποιος θνητός να μπορέσει να τα αποκτήσει όλα μαζί. Αν κάποιος λοιπόν το κατορθώσει τότε αυτομάτως η πρόσθεση όλων αυτών βγάζει ακόμη ένα χαρακτηριστικό: την κακία. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι απόψεις διίστανται καθώς οι ειδικοί επ αυτού ισχυρίζονται ότι το αποτέλεσμα της πρόσθεσης είναι: η βλακεία. Υπάρχουν όμως και στιγμές που το τελικό αποτέλεσμα είναι συνδυαστικό: βλακεία-κακία. Σπάνιες περιπτώσεις …αλλά υπαρκτές .

Αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση, όραμα, σιγουριά, αισιοδοξία, διορατικότητα, ρεαλισμός, παιδεία, προνοητικότητα, συναισθηματική νοημοσύνη είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τον «Βασικό Οδηγό για την Επιτυχία». Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Τέτοιες χαρισματικές προσωπικότητες σπανιότατα αναδεικνύονται.

Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι να συναντάμε ανθρώπους που έχουν ανεπτυγμένα κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν και να εμφανίζονται ως ιδανικοί ηγέτες.

Στην ταπεινή καθημερινότητά μας όμως συχνωτιζόμαστε με ανθρώπους που συνταιριάζουν και τα καλά και τα άσχημα. Τι να κάνουμε, «ουδείς άσφαλτος» που θα έλεγε και η Άντζελα…

Τελικά όμως ποιο μπορεί να είναι το προφίλ ενός καθημερινού ηγέτη;

Ύστερα από πολλές έρευνες, τα συμπεράσματα των ειδικών υποστηρίζουν πως ένας ηγέτης πρέπει να απογοητεύει τους ανθρώπους του τόσο, όσο μπορούν εκείνοι να δεχτούν. Για να είσαι ηγέτης πρέπει μερικές φορές να γίνεσαι κακός. Απλά να γνωρίζεις ότι οι αντιδράσεις εναντίον σου ξεκινούν όταν οι άνθρωποί σου αντιμετωπίζουν τα κίνητρα και τις προθέσεις σου ως απειλές.

Ο πραγματικός ηγέτης είναι αυτός που έχει πίστη στο όραμα του και το κουράγιο για να επιμένει σε αυτό. Είναι αυτός που λαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του, των σκέψεών και της συμπεριφοράς του. Που αντιλαμβάνεται τα λάθη του και δεν αποφεύγει να μιλά για αυτά. Με λίγα λόγια δεν είναι εύκολο να ηγείσαι.

Μέρες χρονιάρες όμως που έρχονται, εκτός από χρόνια πολλά και καλά (!) ας ευχηθούμε ανάμεσα στα δώρα που θα φέρουν και φέτος οι τρεις μάγοι να έχουν μέσα λίγο παραπάνω …ελπίδα, όραμα, αισιοδοξία και νοημοσύνη!

ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ…ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου