ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μοίρασε το

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία απαιτουμένου του αριθμού των 200 βουλευτών για τις δύο πρώτες ψηφοφορίες και των 180 στην τρίτη και τελευταία απόπειρα εκλογής του Ανωτάτου Άρχοντα της Χώρας. Εάν δεν επιτευχθεί ο ως άνω αριθμός τότε η Βουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες και προκηρύσσονται εκλογές.

Η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας καθορίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 140 του Κανονισμού της Βουλής, ενώ η ονομαστική ψηφοφορία είναι φανερή, κάτι που προκύπτει από το 3ο εδάφιο της παρ. 6 του ως άνω άρθρου: «Κάθε Βουλευτής μετά την ονομαστική κλήση του αναφέρει το όνομα της προτίμησής του, ενώ οι ψηφολέκτες σημειώνουν, καθένας χωριστά, την ψήφο κάθε Βουλευτή».

Όμως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015 θα καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τα πιο μελανά χρώματα, λόγω των πολλών παρενεργειών, που φαίνεται ότι δημιουργούνται μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού για την κυβέρνηση αποτελέσματος.

Κατ’ αρχάς είναι άγνωστος ο τελικός αριθμός των βουλευτών που θα μπορέσουν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, αφού ήδη επτά βουλευτές, προερχόμενοι από την Χρυσή Αυγή, βρίσκονται προφυλακισμένοι, κάτι που δημιουργεί τεράστια συνταγματικά κωλύματα. Ουσιαστικά υφίσταται ένας διαρκής αποκλεισμός των επτά αυτών βουλευτών από τις συνεδριάσεις της Βουλής, ως προβλέπεται άλλωστε  από τις διατάξεις του άρθρου 81 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής και έτσι αυτοί στερούνται του δικαιώματος να μετέχουν στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

[quote text_size=”small”]

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι απλό: Θα επιτραπεί στους φυλακισμένους βουλευτές να συμμετάσχουν στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, υπάρχει πιθανότητα συμφωνίας ή συναλλαγής με την Κυβέρνηση… προκειμένου αυτοί να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους;

[/quote]

Κατά την προσωπική μου άποψη όλα είναι εφικτά, και αυτό γιατί η Κυβέρνηση θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τις εθνικές εκλογές και να εξαντλήσει την τετραετία.

Περαιτέρω, η πιθανή διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των εκλογών επηρεάζει αρνητικά έναν πολύ μεγάλο αριθμό βουλευτών, οι οποίοι προφανώς και φοβούνται ότι δεν θα επανεκλεγούν και σκέπτονται όχι μόνο την πολιτική τους τύχη αλλά και την στέρηση των οικονομικών τους απολαβών, αφού ορισμένοι από αυτούς ζουν μόνο με την βουλευτική αποζημίωση. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι αυτές οι σκέψεις δεν απασχολούν μόνο τους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και άλλους από όλα τα κόμματα της Βουλής.

Για μένα αυτός είναι ο κύριος λόγος ανεξαρτητοποίησης πολλών βουλευτών το τελευταίο διάστημα, καθώς με το πρόσχημα κάποιας «εικονικής» διαφωνίας με το κόμμα τους και με το έωλο επιχείρημα εξέτασης του προσώπου, που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποφάσισαν σε μια νύχτα να γίνουν ανεξάρτητοι βουλευτές, ακολουθώντας τον «μοναχικό δρόμο»… Βεβαίως δεν παραβλέπω το γεγονός ότι ανάμεσα στους ανεξάρτητους βουλευτές υπάρχουν σίγουρα και εκείνοι που διαφώνησαν πολιτικά με τις ηγεσίες των πρώην κομμάτων τους.

 Δηλαδή, πόσο καλό έκανε στην Ελλάδα και δη στον ελληνικό λαό ο «συμπαθής» Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος προσυπέγραφε ακατάπαυστα όλα τα Μνημόνια και τις αλήστου μνήμης Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Πόσο βοήθησε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ο «συμπαθής» Κάρολος Παπούλιας

[quote text_size=”small”]

Δεν έχω ακούσει όμως βαθύτερο υποκριτικό λόγο από αυτόν που ψελλίζουν κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές, που ενώ εξελέγησαν, ως αντιμνημονιακοί, αφού αποδεδειγμένα τα μνημόνια φτωχοποίησαν όλο σχεδόν τον ελληνικό λαό, να σκέπτονται τώρα να κρατήσουν στην εξουσία την σάπια και υποτελή αυτήν κυβέρνηση, ψηφίζοντας ένα δήθεν «αποδεκτό πρόσωπο» για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

[/quote]

που στήριξε την επίθεση όλων των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων στην τσέπη των Ελλήνων, στη μείωση των δικαιωμάτων μας και στη συρρίκνωση της αξιοπρέπειάς μας.

Ποιο ανάστημα όρθωσε ο «συμπαθής» Κάρολος Παπούλιας στην κ. Μέρκελ, που μας επισκέφθηκε  δύο φορές, μη αξιώνοντας από αυτήν άμεσα τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα;

Η απάντηση σε όλα είναι δυστυχώς αρνητική.

 Όποιος λοιπόν και αν προταθεί, κύριοι βουλευτές, για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μην έχετε καμία ψευδαίσθηση ή τουλάχιστον να μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας, γιατί δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα. Αντιθέτως με το ισχύον Σύνταγμα και ο νέος Πρόεδρος θα είναι ένας πολύ καλός υπάλληλος της όποιας κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και πιστεύω ότι εάν η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας ήταν μυστική και όχι φανερή, τότε ο μαγικός αριθμός τουλάχιστον των 180 βουλευτών θα είχε σίγουρα επιτευχθεί…

Δεν γνωρίζω τι έγινε τελικά με την «δόξα», αλλά στην προκειμένη περίπτωση «το χρήμα πολλοί δεν το μίσησαν και οι περισσότεροι μάλλον το αγάπησαν»…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου