ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ…)

Μοίρασε το

της ΜΑΡΙΑΣ ΦΛΩΡΟΥ

Οι έλληνες φταίμε. Φταίμε που εδώ και δεκαετίες το εργασιακό μας πρότυπο ήταν το δημόσιο, που οι γονείς μας, σωστά ζώα, πάλευαν να χωθούν εκεί μέσα για να αράξουν τον χοντρό τους κ*λο σε μία καρέκλα.

Άλλοι να μασάνε πασατέμπο και να τον φτύνουν εν ώρα εργασίας κι άλλοι να σκουριάζουν τα ήδη σκουριασμένα γρανάζια του κρατικού μηχανισμού με τα λαδώματά τους και τις λαμογιές τους και να τρώνε και να λαδώνουν το άντερό τους και την πεινασμένη τους κοιλιά με καταχρήσεις, και να βγαίνουν έξω περήφανοι νεόπλουτοι, με βίλλες και ακριβά αυτοκίνητα, με ρολόγια υπερβολικής αξίας, με κοσμήματα, σέρνοντας ξοπίσω τους τις κοκότες τους, περήφανοι που περιφέρονταν σαν γουρούνια ομορφοστολισμένα και νομίζοντας πως το στόλισμά τους και το παρφουμάρισμά τους έσβηνε τη μπόχα από τις βρωμιές τους…Κι ανάμεσά τους ελάχιστοι να προσπαθούν να κάνουν το σωστό και να μην κλέψουν, να μην πάρουν μίζες, να μην απλώσουν τα κωλοπόδαρά τους στην έδρα περιμένοντας να χτυπήσει το κουδούνι και αν πάνε σπίτι τους, ευτυχισμένοι που είχε τελειώσει κι εκείνη η μέρα και που στο τέλος του μήνα θα ξανάμπαιναν, τα λεφτουδάκια στην τράπεζα …Κι ακόμα κι οι ευσυνείδητοι φταίχτες!Γιατί δεν ύψωσαν φωνή, γιατί έγιναν σιωπηροί συνεργοί, γιατί άφησαν άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Και πάλι φταίχτες, γιατί αυτοί έφτιαξαν τον θίασο που κυβερνάει εδώ και χρόνια και δεν εξαιρώ κανέναν, ούτε τα μικρά ούτε τα μεγάλα κόμματα. Αυτοί τους ψήφιζαν για τρεις ολόκληρες δεκαετίες και βάλε. Αυτοί κι οι πατεράδες τους κι οι μανάδες τους. Που όταν τελείωσε η Κατοχή, αντί να κοιτάξουν να φτιάξουν ένα κράτος από τα συντρίμμια του, αυτοί άρχισαν το αιματοκύλισμα και σκότωνε αδερφός τον αδερφό. Κι όταν ήρθε η Δικτατορία, πάλι έλεγαν “τι πάθαμε”…Τι παθατε ρε ζώα?Με την πολιτική κατάσταση της χώρας, τι περιμένατε ότι θα γινόταν? Θα έπρεπε να είναι στραβός κάποιος για να μην μπορεί να δει ότι οδηγείτο το κράτος εκεί. Αλλά, κλασσικά, δε φταίτε!Απλά ήσασταν θεόστραβοι, ηλίθιοι και συνυπεύθυνοι!

Κι όταν έπεσε η Δικτατορία, πάλι είχατε την ευκαιρία να φτιάξετε ένα νέο κράτος. Κι εσείς τι κάνατε??? Βγάλατε τον μεγάλο διαφθορέα, τον Παπανδρέου να κυβερνήσει και χαιρόσασταν γιατί σας έδινε λεφτά με τη σέσουλα, λεφτά για να πηγαίνετε μπουζούκια, λεφτά για να χτίζετε βίλλες, για να κυκλοφοράτε με βίζιτες και ζιγκολάκια, για να πηγαίνετε Μύκονο και να γυρνάτε Κολωνάκι (υπέροχος τόπος, επί Τουρκοκρατίας παλούκωναν τους κρατούμενους πάνω σε μία κολώνα-εξ’ου και η ονομασία, αυτό έπρεπε να σας κάνουν…) Κι έφτασε ο νεοπλουτισμός σας στο απόγειο. Κι απλώσατε τα ποδάρια σας πιο μακριά απ’ όσο έφτανε το πάπλωμά σας. Κι έπρεπε ρε γελοία υποκείμενα , να βρεθεί ένας Προκρούστης να σας τα κόψει εκείνη την ώρα, να δείτε τη γλύκα!ΕΣΕΙΣ τους βγάλατε όλους αυτούς επάνω, ΕΣΕΙΣ φοροδιαφεύγατε συστηματικά τόσα χρόνια. ΕΣΕΙΣ θέλατε να το παίξετε μεγαλοεπενδυτές και βάλατε σαν ηλίθιοι με περικεφαλαία που ήσασταν όλα σας τα λεφτά στο χρηματιστήριο, ακολουθώντας σαν πρόβατα τον Παπαντωνίου και το Σημίτη(από εκεί να καταλάβετε…) και στην αυτοκτονία, όταν έσπασε η φούσκα δεν σας οδήγησαν αυτοί, η φιλαργυρία σας και η ματαιοδοξία σας, σας οδήγησαν!ΕΣΕΙΣ ψηφισατε ως εθνοσωτήρα τον Κωστάκη(κι εμείς, κι εμείς…) και πέσατε σα λύκοι να φάτε ό,τι είχε απομείνει.ΕΣΕΙΣ παίρνετε επιδόματα ανεργίας και κυκλοφοράτε με Mercedes. ΕΣΕΙΣ παίρνετε ένα χιλιάρικο για το κάθε παιδί σας που σπουδάζει, αποκρύπτοντας τα,υπέρογκα, ορισμένες φορές, εισοδήματα σας και κοιτάζοντας να δικαιολογήσετε έτσι, τον χαρακτηρισμό του γύφτου και του ζήτουλα! ΕΣΕΙΣ το παίζετε κουμούνια τόσα χρόνια και μένετε σε τρίπατα σπίτια με πισίνες. Άμα είστε κουμούνια, τότε την άλλη φορά που θα πάτε να δείτε ασθενή, να μην ζητάτε κατοστάρικα και φακελάκια ή όταν πάτε να υπερασπιστείτε κατηγορούμενο, να πάρετε μόνο τα έξοδα παραστάσεως, μην τον μαδάτε τον κακομοίρη που έπεσε στα νύχια σας!Για αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ελλάδα του σήμερα, ΕΣΕΙΣ είστε οι φταίχτες!!!ΕΣΕΙΣ το δημιουργήσατε, με τη δική σας ανοχή και ενοχή φτιάχτηκε κι ΕΣΕΙΣ βαρύνατε το Κράτος με τις επιλογές σας, τις πράξεις σας και, πάνω απ’όλα, με την απραξία σας!!!ΕΣΕΙΣ είστε οι φταίχτες…

Και ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙι, γιατί γεννήσατε παιδιά, εμάς, και αυτά τα παιδιά τα μεγαλώσατε με το όνειρο της θέσης στο δημόσιο,νεκρώνοντας τους εγκεφάλους μας, στερώντας μας από κάθε φαντασία και δημιουργικότητα, κάνοντας μας πρόβατα, μυαλά περιορισμένα, αρκούμενα στα λίγα, μίζερα, ανάξια να ζουν και να υπάρχουν, ερπόμενα στις σκατωμένες πορείες που είχαν χαράξει οι δικοί τους… Γεννήσατε κι αναθρέψατε μια ολόκληρη γενιά λάθος, μια γενιά που δεν θα έπρεπε να έχει γεννηθεί,κάλλιο θα ήταν να ψοφήσει στις κοιλιές των μανάδων της παρά να γίνει βάρος κι αυτή στην κοινωνία. Γιατί η γενιά αυτή μπήκε στα πανεπιστήμια κι αντί να γίνει κάτι χρήσιμο έγινε τσιράκι των κομμάτων. Η γενιά αυτή προσπάθησε κι εκείνη για μια θεσούλα στο δημόσιο. Η γενιά αυτή προσπάθησε κι εκείνη να κλέψει το κράτος επικαλούμενη τις πράξεις των πολιτικών αρχηγών της κι έγινε έτσι, τα ίδια σκατά με αυτούς. Η γενιά αυτή εγκατέλειψε τη χώρα της και αποφάσισε να ζήσει έξω, δειλιάζοντας, αποφεύγοντας να παλέψει, το ‘βαλε στα πόδια και πήγε έξω να κάνει μεταπτυχιακά, να προβάλλει το μυαλό της και τις ικανότητές της και απέφυγε να βάλει έστω κι ένα τόσο δα λιθαράκι σε αυτό που θα μπορούσε να ονομαστει Νέα Ελλάδα. Με το πρόσχημα ότι στη χώρα τους δεν υπάρχουν ευκαιρίες, το έβαλαν στα πόδια, χέστηδες, δειλοί, πήραν λεφτά από τον μπαμπάκα και εξαφανίστηκαν σε αιώνιες σπουδές αντί να γίνουν κάτι χρήσιμο. Κι άλλοι έγιναν έτσι παράσιτα της κοινωνίας(και δη, παράσιτα της παγκόσμιας κοινωνίας ζώντας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες) και άλλοι απαξίωσαν τον τόπο που τους γέννησε. Και θέλησαν να κόψουν τις ρίζες τους και να είναι ευτυχείς μόνον όταν θα φτάνουν τα καλοκαίρια σε κάποια παραλία και θα κοκορεύονται για τα κατορθώματά τους και θα οικτίρουν την “Ελλαδίτσα”…Γιατί το εύκολο είναι να πας σε μία χώρα οργανωμένη και με στοιχεία αξιοκρατίας και να εργαστείς με αμοιβές αντάξιες των σπουδών σου. Το δύσκολο είναι να μεταμορφώσεις την κουρελιασμένη δική σου χώρα σε κάτι τέτοιο. Κι εμείς δεν είμαστε για αυτά…

Λεπίδι θέλουμε. Ενας προς έναν!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου