ΟΙ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

Μοίρασε το

του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ  

Τελικά ώδινεν όρος και έτεκεν μυν η εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens παρά την πίεση της κοινής γνώμης για έντιμη εκκαθάριση της υπόθεσης και δίκαιους καταλογισμούς ευθυνών.
Το αποτέλεσμα προκαλεί τουλάχιστοντην εντύπωση σε πρώτο επίπεδο της «σουποποίησης» υπευθύνων και ανευθύνων, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί επικοινωνιακά το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται σήμερα και στην κατάσταση που βρίσκεται το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Και σε δεύτερο πιο «ψαγμένο» επίπεδο το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα κυρίως επιδόθηκαν σε ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών, αφ’ ενός για να στομώσουν όπως πιστεύουν τον Μολώχ της κοινωνικής αγανάκτησης, για την ατιμωρησία που έχει γίνει θεσμός στη χώρα μας και φυσικά αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, και αφ’ ετέρου να κόψουν τις γέφυρες με το αμαρτωλό παρελθόν τους. Και θα μου πείτε καλά το ΠΑΣΟΚ εν μέσω εγχώριας αλλά κυρίως κοινοτικής πίεσης, έχει έστω και βεβιασμένα στήσει στα έντεκα βήματα αρκετά πρώην στελέχη του μαζί έστω με κάποια στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, η Ν.Δ. που ζητάει περαιτέρω διερεύνηση μόνο για στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε ποιο εσωτερικό μέτωπο στοχεύει;

Η επιμονή στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη φυσικά δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται, αν και δεν είναι πολλοί από το σημερινό ΠΑΣΟΚ που θα τους ενοχλούσε το επικοινωνιακό τσαλάκωμα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος. Είναι όμως βέβαιο ότι κάποιοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας καραμπόλα στον κ. Σημίτη αλλού επιδιώκουν να σκάσει η μπίλια. Προφανώς ο Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να αντιδράσει στην εξέταση οποιουδήποτε στελέχους τ’ όνομα του οποίου αναφέρεται στο συμπέρασμα-πόρισμα των βουλευτών του κόμματός του που συμμετείχαν στην εξεταστική ή στα επιμέρους συμπεράσματα-πορίσματα των άλλων κομμάτων ή βουλευτών που κατέθεσαν ατομικά την άποψή τους. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ ως παράταξη είναι πλέον αδύνατον να μην προχωρήσει τις εξεταστικές για τα ομόλογα και τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα, στα οποία είναι επίσης βέβαιο ότι θα εμπλακεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Ήδη κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην αρχηγό της Ν.Δ., αντιλαμβανόμενοι που οδηγούνται τα πράγματα εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που η λειτούργησε η Ν.Δ. στην υπόθεση, μιλώντας για «θολό μήνυμα» του κόμματος. Με πολιτικές και ηθικές προεκτάσεις θα προσθέταμε, που προοιωνίζουν αποπροσανατολιστικές εντάσεις και που μπορεί να έχουν σαν στόχο τις εσωτερικές ισορροπίες και την πολιτική ομηρία των εσωκομματικών τάσεων, αποδεικνύει ωστόσο την απόσταση που χωρίζει πλέον τον πολιτικό κόσμο της χώρας από τη βίαιη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Το άρθρο του Κώστα Χριστοφιλόπουλου δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα “ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ”

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου