ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

Μοίρασε το

του ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Η χώρα μπαίνει σε ζοφερό μονοπάτι, με τον κοινωνικό ιστό κατακερματισμένο, με τους πολίτες κατηφείς, ανασφαλείς και φοβισμένους.

Οι κοινωνικές ζώνες ανέχειας εξαπλώνονται σε ευρύτερα στρώματα, ενώ γεωγραφικά εξαπλώνονται οι ζώνες της απελπισίας, της παρανομίας, της φθοράς, της μιζέριας, του εγκλήματος.

Το νοσηρό αυτό περιβάλλον αποτελεί ιδεώδες τοπίο στο οποίο θάλλουν οι «στρατηγικές της έντασης» που θα επιτείνουν την κοινωνική αναταραχή και την συνακόλουθη σκλήρυνση των μηχανισμών καταστολής. Ηδη το φρικιαστικό έγκλημα του 44χρονου στην οδό Ηπείρου, που σύμφωνα με τις κάμερες, έγινε από μελαψούς, ακολούθησε η στυγερή δολοφονία με πολλές μαχαιριές του φουκαρά μπαγκλαντέζου λαθρομετανάστη. Η «τελετουργία» του εγκλήματος, οι δράστες που κατέβηκαν από μηχανή, τον μακέλεψαν και έφυγαν, δείχνει πως πρόκειται για έγκλημα εκδίκησης, να πάρουν το αίμα πίσω, «ένας για έναν», και δεν εντάσσεται στις, συνήθεις άλλωστε, εσωτερικές θανατηφόρες διαμάχες μεταξύ των ασιατών λαθρομεταναστών.

Το απόγευμα χθες σε πορεία διαμαρτυρίας για τον αδιανόητο χαμό του 44χρονου στην Ηπείρου, έλληνες πολίτες κυνηγούσαν σαν αγέλη και βάραγαν κάθε τσακισμένο λαθρομετανάστη που η κακιά του τύχη τον έφερνε να περνάει από τον χώρο της πορείας. Μεταξύ των παλληκαράδων υπήρχαν βέβαια και αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής, που η ζωή τους έχει γίνει κόλαση από την αναγκαστική συνύπαρξη με τις ορδές των λαθρομεταναστών. Αυτοί είναι οι μόνοι αθώοι και δικαιολογημένοι! Δίπλα τους ωστόσο υπήρχαν και φασίστες, ιδεολογικά αλλοπαρμένοι που θεωρούν ότι μόνο το …καθαρό ελληνικό αίμα δικαιούται να κατοικεί σε αυτόν τον …παινεμένο και «ευλογημένο» τόπο. Οι τελευταίοι αποτελούν τον ένα από τους πόλους της «στρατηγικής της έντασης» που θα κάνουν εμφανή την παρουσία τους στις εντάσεις του μέλλοντός μας.

Την ίδια ώρα στα Προπύλαια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου κατά την πορεία της Τετάρτης, «αντιεξουσιαστές» με καδρόνια έτρεχαν να σπάσουν στο ξύλο δημοσιογράφους (ανακάλυψαν προφανώς τους …ταξικούς τους αντιπάλους!). Στην πορεία της Τετάρτης την αγριότητα των ΜΑΤ συγκέντρωσαν αντιεξουαστικές και αριστερίστικες ομάδες, και όχι τα κύρια μπλοκ των εργαζομένων –όχι τυχαίο. Οι ιδέες που κυριαρχούν στους χώρους αυτούς και τις οποίες διακινούν με μονομανιακή …συνέπεια, είναι ότι σκόπιμα η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, προκειμένου να ξεπουληθεί στο διεθνικό καπιταλιστικό κεφάλαιο. Δεν αποδέχονται ,ούτε σαν υπόθεση εργασίας, ότι πέραν της μεγάλης εικόνας που είναι αληθινή (σ.σ. δηλαδή της προγραμματισμένης φτωχοποίησης της Ευρώπης, αφού το διεθνικό κεφάλαιο, βρήκε νέες παρθένες αγορές να απομυζήσει στην αχανή Ασία), υπάρχει και η ντόπια» εικόνα που δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ένα ξεχωριστό … ατύχημα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τα δικά της ειδικά προβλήματα, τα οποία μόνη της δημιούργησε, ελκυόμενη από την γοητεία της καπιταλιστικής καταναλωτικότητας. Αυτή την καταναλωτικότατα το «λαϊκό κίνημα» , ερμήνευσε ως λαϊκό δικαίωμα των καταπιεσμένων. Τα μέλη των οργανώσεων αυτών, ιδεολογικά απόλυτα και ακτιβίστικα ενεργά, θεωρούν ότι τώρα δικαιώνονται οι απόψεις τους!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Τοπική ΕΙΝΑΠ, του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, συνδικαλισμός στα εύκολα χρόνια της διανομής, οι οποίοι σε συνθήκες έντασης και ενώ ο νέος χαροπάλευε, είχαν τον χρόνο και την διάθεση να εκδώσουν ανακοίνωση, η οποία έκανε λόγο περί «ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα». Δεν βρήκαν λέξη διαμαρτυρίας στη ανακοίνωση για το γεγονός ότι από συντρόφους του τραυματία προπηλακίστηκε ο εισαγγελέας και ο ιατροδικαστής που πήγαν να διερευνήσουν τις συνθήκες του τραυματισμού του! Ολοι αυτοί αποτελούν τον δεύτερο πόλο της στρατηγικής της έντασης, που θα τον βρούμε μπροστά μας στις ανήσυχες μέρες και νύχτες της χώρας, που έρχονται.

Οι μαρτυρίες αυτοπτών δημοσιογράφων στην πορεία της Τετάρτης κάνουν λόγο για μικροεπεισόδια, που προκάλεσα αναίτια σκληρή βία εκ μέρους των ΜΑΤ. (σ.σ. ας μην κοροϊδευόμαστε, χιλιάδες πορείες έχω καλύψει, ποτέ δεν χίμηξαν τα ΜΑΤ χωρίς την παραμικρή πρόκληση, αυτά μόνο οι ανακοινώσεις των κομμάτων και οργανώσεων της κάθε είδους Αριστεράς, τα υποστηρίζουν). Ωστόσο η βιαιότητα της επίθεσης ήταν άκρως δυσανάλογη με τις προκλήσεις των διαδηλωτών, και εξ αυτού δημιουργεί υποψίες για την σκοπιμότητά της. Αν δεν πρόκειται για την – καθόλου ασυνήθη – αγαρμποσύνη και ασχετοσύνη των ανεκπαίδευτων ελλήνων μπάτσων, (π.χ. χθες αστυνομικός με πολιτικά άφησε και του πήραν το πιστόλι!), σημαίνει ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει σιδηρούν βραχίονα καταστολής, για να αντιμετωπίσει τις σκληρές συγκρούσεις του μέλλοντος.

Εχω την αίσθηση ότι αυτές οι ομάδες θα αποτελούν τα τρία βασικά στρατόπεδα που θα διεξάγουν τις εχθροπραξίες του μέλλοντός μας. Γύρω τους θα στοιχηθούν τα κοινωνικά σύνολα,(νοικοκυραίοι, πατριώτες, άνεργοι, απελπισμένοι, ανώριμοι, και όσοι άλλοι που θα «ξεβράζει» η κρίση). Θα συσπειρώσουν οπαδούς και θα επιτίθενται, αν δεν επικρατήσει η μετριοπάθεια και η σωφροσύνη.

 

ΥΓ: Ο όρος «στρατηγική της έντασης» βρήκε την πραγμάτωσή του στην Ιταλία, για μια δεκαετία περίπου, από τα τέλη του ΄60 ως τα τέλη του ΄70. Ωστόσο εκεί ήταν μεθοδευμένη, ως υστερόγραφο του ψυχρού πολέμου, με την ευγενική χορηγία του ΝΑΤΟ για να ανακόψει την άνοδο της αριστεράς. Εδώ δεν βλέπω να χρειαζόμαστε καμιά χορηγία. Μπορούμε και από μόνοι μας…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου