ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Μοίρασε το

του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Είναι γεγονός είτε δίκαια είτε άδικα μετά από κάθε επίθεση που γίνεται σε κάποιο κυβερνητικό στέλεχος, ακολουθεί ένας πόλεμος δηλώσεων και καταγγελιών στα τηλεπαράθυρα μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού, από το χώρο 

 του οποίου προέρχονται συνήθως οι ολιγομελείς ομάδες των «αγανακτισμένων πολιτών».

 Αστραπιαία ο Α. Λοβέρδος εμφανίστηκε στα ΜΜΕ, φυσικά δικαίως, εφ’ όσον ήταν ο αποδέκτης του προπηλακισμού, καταγγέλλοντας ονομαστικά κάποια πρόσωπα που σύμφωνα με τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Τη σκυτάλη πήρε το βαρύ πυροβολικό της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος και τα έριξε για μια ακόμη φορά στον Α. Τσίπρα  χρεώνοντάς του μάλιστα «φασιστικό σχέδιο» τρομοκράτησης των υπουργών και του ιδίου.

 Ας πάρουμε κατ’ αρχή αυτή την εκδοχή του Θ. Πάγκαλου και ας θέσουμε το ερώτημα τι πολιτικά οφέλη μπορεί να αποκομίσει το κόμμα αυτό της αριστεράς απ’ αυτές τις ενέργειες. Μάλλον σε πενιχρά αποτελέσματα μπορεί να ελπίζει καθώς ούτε οι υπόλοιποι πολίτες ακολουθούν αυτές τις ενέργειες, οι οποίες μάλιστα με την πάροδο του χρόνου, εκφυλίζονται, γίνονται όλο και από λιγότερους και όπως εμφανίζεται από τα μέσα το τελευταίο επεισόδιο έγινε από πρώην αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΝ που φυσικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «αυθόρμητοι πολίτες».

Αν πάλι η ηγετική ομάδα του Συνασπισμού πιστεύει ότι έτσι μπορεί να προσελκύσει αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, μάλλον έχει ατυχήσει γιατί η στρατηγική της πόλωσης δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες που παραδοσιακά ψηφίζουν κόμμα εξουσίας, και συνήθως αυτό που προκαλείται είναι η επανασυσπείρωσή τους με παραταξιακά κριτήρια. Αυτή η παράμετρος είναι που μάλλον δεν έχει υπολογισθεί επαρκώς από τους εμπνευστές της έντασης και των προπηλακισμών, η οποία αξιοποιείται από την έμπειρη επικοινωνιακή ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς πολλές αναμετρήσεις και ξέρει να εκμεταλλεύεται κάθε άστοχη κίνηση του αντιπάλου. Γιατί ανεβάζοντας σε δυσανάλογα υψηλό βαθμό τους τόνους σε κάθε ασήμαντο υπό άλλες συνθήκες επεισόδιο, του δίνεται  η ευκαιρία να σηκώσει τείχη στις διαρροές που κινδυνεύει να έχει προς τον παραδοσιακά όμορο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου