ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Μοίρασε το

του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗ 

Η αλήθεια είναι οτι το σημερινό “πολιτικό προσωπικό” είναι δέσμιο (χειροπόδαρα) του παρελθόντος του και “δεν μπορεί να δει” πέρα απο τον μικόκοσμο του(και τη λογική “εγω θα κυβερνήσω με την παρέα μου”). Η χώρα είναι εδω και ενα χρόνο σε χρεωκοπία και πτώχευση (με τα νούμερα και τις αγορές).

Είναι εξαιρετικά πιθανό, μόλις οι δανειστές μας “καθαρίσουν” τις τράπεζες τους απο τα ελληνικά “ομόλογα” να μας στείλουν “στη δραχμή”(ενδεχομένως ως εσωτερικό νόμισμα και το euro μόνο για τις διεθνείς συναλλαγές μας).

Εικάζεται οτι ακριβώς ΠΡΙΝ, θα πωληθούν ΟΛΕΣ οι ελληνικές τράπεζες. Σε αυτό το σκηνικό η λογική της…φοροκαταιγίδας και της “εμπράγματης υποθήκης-ξεπουληματος με σκότωμα της μικρομεσαίας τάξης” ποιον και ΤΙ ωφελεί; Γιατί Αυτό δεν είναι οικονομικό ερώτημα, είναι πολιτικό. Και το άλλο κρίσιμο ερώτημα είναι “πόσο θα διαρκέσει”;

Σε όλα αυτά, απάντηση ΔΕΝ υπάρχει απο κανένα “τιτιβίζον κόμμα ή πολιτικάντη”. Υπάρχουν παρασκηνιακά ΟΛΕΣ οι διευθετήσεις και αποφάσεις. Αλλα συζητώνται, αλλα πιστεύουν οι υπουργοί οτι αποφασίζουν και άλλα ανακοινώνονται ως αποφάσεις. Το οτι αποφασίζουν “οι ξένοι” και οι δικοί μας απλά “εκτελούν” είναι περίπου γνωστό.

Αλλά υποτίθεται με κάποια “εσωτερική λογική και συνοχή”. Εαν μπούμε σε “λογικές Αργεντίνικης πτώχευσης”(δηλαδή το…πλιάτσικο) τότε Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Euro κ.α. τι κάνουν;

Με άλλα λόγια, αφού η απάντηση στο πρόβλημα μας δεν είναι ΟΥΤΕ οι εκλογές, ΟΥΤΕ ενα δημοψηφισμα (τρίχες…), ΟΥΤΕ ενα οικουμενικό σχήμα(να μπούνε στη…μοιρασιά και οι άλλοι), η λύση ποιά είναι; ΑΥΤΗ η κυβέρνηση να φέρει σε περας το δύσκολο εγχείρημα, με τη βοήθεια όλων, αλλά να ενσωματώσει πολλές απο τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για να αλλάξει – όπως σωστα λέει σε αυτό το σημείο – ο Α.Σαμαράς το “μείγμα πολιτικής” του μνημονίου. Τι θέλουμε εκτός απο τις αλλαγές στο κράτος με λιγότερο δημόσιο; Χρήμα στην αγορά.

1. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του γελοίου άθλιου και ανερμάτιστου “πόθεν εσχες”. Φέρτε ΟΛΟΙ τα κλεμένα, τις μίζες και ο,τι άλλο έχετε και ρίξτε το στην αγορά. Χωρίς καμμιά ερώτηση η φορολογία. Με μηδέν φορολογία.

2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ των δηθεν ανεξάρτητων αρχών κάθε είδους που στην ουσία είναι “βραχυκύκλωμα” σε ό,τι γίνεται

3. Ιδρυση και ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ σε μια ωρα ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ επιχειρησης – ενιαίος φόρος 15% σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και τέλος. Τίποτα άλλο. ΦΠΑ στο 12% ή κάπου εκεί παντού.
4. Κατάργηση ολων των εφοριών
Μπορούμε;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου