ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΛΕΟΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Μοίρασε το

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πλήγωσαν όχι μόνο με τα μέτρα,αλλά και με τη συμπεριφορά τους.Ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας δεν εκπροσωπούσε το κόμμα του,αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού με τη σφραγίδα των αντιπροσώπων του στο Κοινοβούλιο.

Κατανοητές οι διαφορετικές απόψεις,ακόμη και οι επιφυλάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας,διότι έχουμε,δυστυχώς,μόνοι μας δώσαμε αφορμή με την επιλεκτική εφαρμογή των δύο προηγούμενων Μνημονίων.

Οι Γερμανοί, ειδικά, άνοιξαν τις διαπραγματεύσεις με ένα ανέντιμο εκβιασμό. Κυκλοφόρησαν το σχέδιο του κ.Σόιμπλε για την πενταετή έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη! Προφανώς οι Γερμανοί ξέχασαν τις Βερσαλλίες,αλλά και τους ποταμούς ιδρώτα των Ελλήνων «γκασταρμπάϊτερ» στις γερμανικές βιομηχανίες, τα κατοχικά δάνεια και τις επανορθώσεις για τις καταστροφές των Ναζί και τις χρυσοφόρες και σκανδαλώδεις επενδύσεις τους στην Ελλάδα…

Τώρα η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο. Ο κ.Αλέξης Τσίπρας τόλμησε τις τελευταίες ημέρες μεγάλες υπερβάσεις. Απελευθερώθηκε από τα δεσμά των «εραστών» της δραχμής, απέλυσε τον καταστροφικό διαπραγματευτή Βαρουφάκη και προσέφυγε στη στήριξη των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

[quote text_size=”small”]

Ο κ.Τσίπρας τίμησε απόλυτα την ψήφο των 251 βουλευτών και έδωσε σκληρή μάχη για να αποτραπούν τα σχέδια του κ.Σόιμπλε.Ηταν μια μάχη άνιση,διότι ήσαν λίγοι οι σύμμαχοι μας και απροκάλυπτα εχθρικοί οι σύμμαχοι του αρχιμάστορα του Grexit κ.Σόιμπλε και με την κ.Μέρκελ να σιγοντάρει…

[/quote]

Ουδείς Ελληνας μπορεί να χαίρεται για τη Συμφωνία,αλλά ας κρατήσουμε ως ελπίδα τη δήλωση του κ.Τσίπρα :«Η απόφαση κρατά την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης,γνωρίζαμε όμως από πριν ότι θα είναι μια συμφωνία που η υλοποίηση της θα είναι δύσκολη…Η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και η αναδιάρθρωση του χρέους θα δημιουργήσουν την αίσθηση στις αγορές ότι το Grexit είναι παρελθόν».

[quote text_size=”small”]

Είναι σαφές ότι το νέο τριετές πρόγραμμα είναι το τελευταίο για την έξοδο από την κρίση και την επάνοδο της χώρας στην οικονομική ομαλότητα και την ανάπτυξη.Εάν αποτύχουμε το Grexit είναι αναπόφευκτο.

[/quote]

Και οι ευθύνες θα είναι δικές μας.Οχι βέβαια των πολιτών,αλλά των κομμάτων και προσωπικά του κ.Τσίπρα,από τον οποίο εξαρτάται η συνέχιση της διακομματικής συναίνεσης που είχε επιτευχθεί μετά το Συμβούλιο των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ.Τσίπρας μετά το τέλος της περιπετειώδους και δραματικής διαπραγμάτευσης πρόσθεσε στις δηλώσεις του: «Τα βάρη θα φορτωθούν οι έχοντες και όσοι είχαν καταφέρει να ξεφύγουν,γιατί τους προστάτευαν ο προηγούμενες κυβερνήσεις»… Χωρίς όμως τα κόμματα των προηγούμενων κυβερνήσεων συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί.Αλλωστε όλοι πλέον είναι «μνημονιακοί».

Η αριστερή παρένθεση έκλεισε και ας αφήσει την αριστερή ρητορική στους εντός ακόμη στο ΣΥΡΙΖΑ «εραστές» της δραχμής.

Και ας αναζητήσει διαδικασίες συνεχούς διαβούλευσης με τα κόμματα, τα οποία θα δηλώσουν στήριξη στην εφαρμογή της συμφωνίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου