“ΜΙΝΤΙΑΚΗ” ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μοίρασε το

Επιτέλους: Η ανάπτυξη φτάνει, το πλεόνασμα είναι γεγονός, το άνοιγμα στις αγορές ήρθε πριν το Πάσχα και το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί στους δικαιούχους στις 9 Μαΐου.

Από τη μια, ο Όλι Ρεν δηλώνει ευχαριστημένος από την σκληρή δουλειά της Ελλάδας και τη μεγάλη πρόοδο της και από την άλλη, η άφιξη της Άγκελα Μέρκελ, θα επισφραγίσει και αυτή με τη σειρά της αυτήν την καταπληκτική ανοδική πορεία της Ελλάδας.

Το μόνο βέβαιο από όλα αυτά είναι, ότι η Ελλάδα, βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης.

Τα κατάφερε επιτέλους η Ελλάδα μας!

Και ευτυχώς δηλαδή, κάποιος τα κατάφερε, γιατί οι Έλληνες ακόμα προσπαθούν να τα καταφέρουν χωρίς ορατά αποτελέσματα. Η προβαλλόμενη «μιντιακή» ανάπτυξη, στερείται ουσίας. Γιατί η πραγματικότητα είναι άλλη. Και τη γνωρίζει ο κάθε Έλληνας που τόσο άδικα έχει στερηθεί, σχεδόν, τα πάντα.

Και ναι, υπήρχαν πράγματα που έπρεπε να γίνουν για να διορθωθεί η κατάσταση στην οποία είχε φτάσει η χώρα. Όμως έγιναν τόσο βίαια, τόσο άδικα και τόσο μονομερώς, που ο Έλληνας έχασε την πίστη του στη χώρα και στους αντιπροσώπους της, έχασε την ελπίδα του και τα όνειρα του, έχασε τους κόπους και τα κεκτημένα μιας ολόκληρης ζωής.

[quote text_size=”small”]

Ένα πολύ γνωστό και σημαντικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι η νεανική ανεργία, η οποία ξεπερνά το 60% και γνωρίζουμε ότι εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα είναι δυνατόν να λάβει τρομακτικές κοινωνικο-πολιτικές διαστάσεις.

[/quote]

Και παρά την πολλάκις προβαλλόμενη «μιντιακή» ανάπτυξη, ούτε βελτίωση των δεικτών είδαμε, ούτε και πρόκειται να δούμε, αφού όλα αυτά τα επαχθή μέτρα λιτότητας και η σκληρή και άκαμπτη πολιτική γραμμή που ακολουθείται, δεν πρόκειται επουδενί να φέρουν θετικά αποτελέσματα για τους Πολίτες.

Και όμως κατά τα άλλα, βρισκόμαστε στο δρόμο της ανάπτυξης!

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα θέματα που την ταλανίζουν ενεργοποιώντας τον ουσιαστικό ρόλο της μέσα στην Ε.Ε. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τέτοιου είδους προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα με συντονισμένες δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι εκλογές της 25ης Μαΐου πρέπει να έχουν στόχο να αναδείξουν πρόσωπα ικανά να πρωτοστατήσουν στις εξελίξεις, να μιλήσουν, να διεκδικήσουν, να πετύχουν. Οι εκλογές δεν πρέπει να έχουν στόχο την τιμωρία του πολιτικού συστήματος αλλά την επιλογή άξιων και ικανών αντιπροσώπων που θα εκπληρώσουν την αποστολή τους προς όφελος του ελληνικού λαού. Μόνο όταν ξεφύγουμε από τη λογική της τιμωρίας, θα μπορέσουμε να δούμε και να αναγνωρίσουμε την αλήθεια στο πολιτικό σύστημα και την επάρκεια ή ανεπάρκεια όσων το υπηρετούν. Πρέπει να δούμε καθαρά, χωρίς να πέσουμε για άλλη μια φορά στα ίδια φτηνά κόλπα της ψηφοθηρίας, της κομματικής εκμετάλλευσης και εκβιαστικής προπαγάνδας. Να έχουμε ως στόχο την επόμενη μέρα….

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου