ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μοίρασε το

Στον αστερισμό της λήψης και νέων σκληρών μέτρων κινείται η κυβέρνηση, γεγονός που προκαλεί εσωτερικές τριβές και προβληματισμό μεταξύ υπουργών και στελεχών για το κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με ανακοίνωση επώδυνων αποφάσεων ανά εβδομάδα.

Ο ασκός του Αιόλου για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαίνεται πως έχει ανοίξει για τα καλά στην κυβερνητική παράταξη, παρά τις περί του αντιθέτου κατηγορηματικές διαψεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Η συζήτηση που ξεκίνησαν στην κυβερνητική επιτροπή της Κυριακής οι Κώστας Σκανδαλίδης, Χάρης Καστανίδης, Χρήστος Παπουτσής και Ανδρέας Λοβέρδος για την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης και τα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνει, ερμηνεύτηκε ως έμμεση νύξη για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη υπό των βάρος των σταθερά δυσάρεστων εξελίξεων στο πεδίο της οικονομίας.

Επισήμως η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται ότι έχει αναθεωρήσει τις απόψεις της για το θέμα των εκλογών, τονίζοντας με έμφαση ότι αυτές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας.

“Οι εκλογές δεν αποτελούν λύση και είναι το τελευταίο πράγμα, το οποίο θέλει ο ελληνικός λαός. Αυτό που έχει σημασία η επίτευξη των στόχων και η υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, αμφισβητώντας ότι στην κυβερνητική επιτροπή ακούστηκαν φωνές περί πρόωρων εκλογών.

Απάντηση σε υψηλούς τόνους προς τη ΝΔ που ζητά προσφυγή στο λαό έδωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Αγγελος Τόλκας, κατηγορώντας για «απύθμενη ανευθυνότητα» την αξιωματική αντιπολίτευση και συμπληρώνοντας ότι “η σημερινή κυβέρνηση δε θα λιποτακτήσει, όπως έκανε η προηγούμενη της ΝΔ”.

Την ίδια ώρα ωστόσο, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά μιας αιφνίδιας εκλογικής αναμέτρησης και εξετάζει με μυστικότητα την πορεία και το πλαίσιο για τη διεξαγωγή της. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται άλλωστε η κατάθεση εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών χθες βράδυ στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο σχεδιασμός των επιτελών του Μαξίμου προβλέπει τη διεξαγωγή του το συντομότερο δυνατόν, με προοπτική τα αποτελέσματά του να αποτελέσουν σφυγμομέτρηση και πρόκριμα για εκλογές αμέσως μετά.

Σημειώνεται ότι πρόταση για δημοψήφισμα και στη συνέχεια κάλπες έθεσε επί τάπητος την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, χωρίς αυτή να απορριφθεί από τον πρωθυπουργό, ο οποίος επέλεξε τη σιωπή που εύλογα γεννά υποψίες, καθώς σε άλλες περιπτώσεις απέκλειε ο ίδιος κάθε τέτοια σκέψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου