ΜΕΡΕΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ…

Μοίρασε το

Μέρες Βυζαντίου βιώνει το ΠΑΣΟΚ. Η τραυματική ψηφοφορία της Τετάρτης με τους έξι βουλευτές που έσπασαν τη γραμμή και διεγράφησαν άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου, με αποτέλεσμα ο εσωκομματικός πόλεμος να λάβει διαστάσεις εμφυλίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέκαμψε και μέσω του αιτήματος για σύγκληση της ΚΟ αμφισβήτησε ευθέως την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Μίμης Ανδρουλάκης ανεξαρτητοποιήθηκε για να προσφέρει καλύτερα στην αναγέννηση της Κεντροαριστεράς, ο Κώστας Σκανδαλίδης απάντησε στη διαγραφή του λέγοντας ότι η σχέση του με το ΠΑΣΟΚ είναι βιωματική και θα πάει στο συνέδριο, ενώ οι υπόλοιποι από τους διαγραφέντες βουλευτές εξαπολύουν βέλη στην ηγεσία κατηγορώντας την για την απόφαση να τους θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ.

 Η Ιπποκράτους από την πλευρά της τηρεί σκληρή στάση. Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου έδειξαν από χθες τις αμείλικτες προθέσεις τους σε μια προσπάθεια να τονίσουν την πυγμή και να ενισχύσουν το τρωθέν προφίλ του κ. Βενιζέλου. Καταρχάς, διέρρευσαν την πλήρη διαγραφή και από το κόμμα των έξι, χαρακτηρίζοντας αυτονόητη την εξέλιξη αυτή. Ζήτησαν μάλιστα να παραδώσουν τις έδρες τους θυμίζοντας τη στάση άλλων συναδέλφων τους στο πρόσφατο παρελθόν. Παράλληλα, έδειξαν να μην ανησυχούν με τη νέα συρρίκνωση, με τη φράση “ουδέν κακό αμιγές καλού” και εξηγώντας ότι “η ύπαρξη δύο γραμμών εντός ΠΑΣΟΚ για την πορεία της χώρας δε μπορούσε να συνεχιστεί” και ακόμη ότι μπορεί να γίνει τώρα μια νέα αφετηρία.

Δεύτερον, απάντησαν ειρωνικά και απαξιωτικά στο αίτημα Λοβέρδου για ΚΟ καλώντας τον να καταθέσει αν επιθυμεί τις προτάσεις του στο συνέδριο.

 Τρίτον, οι επιτελείς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ άφησαν να εννοηθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν πρόκειται ούτε να κάνει πίσω από τις απόψεις του ούτε φυσικά να συνθηκολογήσει με όσους του εποφθαλμιούν τη θέση του.

Παράλληλα, στην Ιπποκράτους υπεραμύνονται των επιλογών Βενιζέλου τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ, με τη στάση του και παρά τα τραύματα και τα προβλήματά του, είναι αυτό που κράτησε ζωντανή την κυβέρνηση και επιτρέπει στη χώρα να παραμείνει μέσα στη ανοικτή και δύσκολη διαπραγμάτευση για τη δόση, την επιμήκυνση, τη βιωσιμότητα του χρέους, την οριστική έξοδο από την κρίση.

 Μάλιστα, ρίχνουν το γάντι στους αντιδρώντες και αναρωτιούνται “τι θα είχε συμβεί εάν γινόταν δεκτή η άποψη όσων ψήφισαν «κατά» ή «παρών» ή απείχαν”, υποστηρίζοντας ότι “σήμερα δεν θα υπήρχε κυβέρνηση, η κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία θα ήταν ανεξέλεγκτη και εκρηκτική και η χώρα θα πήγαινε σε εκβιαστικές εκλογές, με το ΠΑΣΟΚ να είναι δακτυλοδεικτούμενο ως υπεύθυνο της κρίσης”.

Εκφράζουν επίσης τη λύπη τους για το γεγονός ότι κάποια λίγα, όπως λένε, στελέχη “συγκεκριμένα και πάντα τα ίδια” βρέξει χιονίσει, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες που καταβάλλει συλλογικά η παράταξη, “ακολουθούν αταλάντευτη την προσωπική τους στρατηγική, προκαλώντας δυσανάλογα μεγάλη φθορά στην παράταξη, αλλά και στην ίδια την αξιοπιστία της χώρας και το κλίμα του δημοσίου βίου”.

Τέλος, επικρίνουν τη ΔΗΜΑΡ για το «παρών», στα μέτρα εκτιμώντας ότι έθεσε σε κίνδυνο την ίδια την υπόσταση της κυβέρνησης και τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου