Μαύρη γάτα ο Λούλης και για τον Τσίπρα

Όσο ο Τσίπρας δηλώνει συνεχώς ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, τόσο περισσότεροι πείθονται πια, πως οι εκλογές πλησιάζουν και πείθονται πως η ΝΔ είναι η μόνη επιλογή. Τα κακά μαντάτα για Τσίπρα τα φέρνει κι ο Λούλης, που όποιον παίνεσαι στο παρελθόν τον έφαγε η μαρμάγκα. new deal Θανάσης Κ.

Μοίρασε το

Όσο ο Τσίπρας δηλώνει συνεχώς ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, τόσο περισσότεροι πείθονται πια, πως οι εκλογές πλησιάζουν και πείθονται πως η ΝΔ είναι η μόνη επιλογή. Τα κακά μαντάτα για Τσίπρα τα φέρνει κι ο Λούλης, που όποιον παίνεσαι στο παρελθόν τον έφαγε η μαρμάγκα.


Τώρα που το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να «τρίζει» από παντού, βγαίνει ο Τσίπρας και δηλώνει συνεχώς ότι… δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές! Κι όσο περισσότερο το «αποκλείει» ο ίδιος, τόσο περισσότεροι πείθονται πια, πως οι εκλογές πλησιάζουν!
Δύο μόνο σημεία να παρατηρήσω σε αυτό το «θολό σκηνικό»:

Τσίπρας ο μπουρλοτιέρης

Ένα για τον Τσίπρα κι ένα για τη ΝΔ…
* Πρώτον για τον Τσίπρα: Πολλοί φοβούνται, ότι όταν θα χάσει τις εκλογές, θα αρχίσει πάλι να «βαράει τα νταούλια», να βάζει «μπουρλότο στα πεζοδρόμια» και να ξεσηκώνει τον κόσμο ενάντια στην επόμενη κυβέρνηση (του Κυριάκου) και στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που ο ίδιος ο Τσίπρας έχει ήδη ψηφίσει!
Θα αρχίσει, δηλαδή, «τα ίδια με πριν το 2015», όπως λένε – με δέος – πολλοί…

Τσίπρας ο μνημονιακός

Δύο παρατηρήσεις επ’ αυτού:

  • Δεν μπορεί να αρχίσει τα ίδια!

Γιατί και ο Τσίπρας δεν είναι «ο ίδιος» (με ό,τι ήταν πριν το 2015)… Έχει φέρει κι έχει ψηφίσει το χειρότερο μνημόνιο!
Οι περισσότεροι μαχητικοί πρώην σύντροφοί του, (Λαφαζάνης, Ζωή κλπ.) βρίσκονται στα κάγκελα εναντίον του. Ήδη βρίζουν τον Τσίπρα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι οι «φυσικοί» πολιτικοί του αντίπαλοι από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.
Οι πρώην σύντροφοι του Τσίπρα θα βρίσκονται στα πεζοδρόμια, όμως δεν μετράνε…
Και αυτοί δεν πρόκειται να «συμμαχήσουν» μαζί του, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές. Γιατί επιδίωξή τους θα είναι να εξοντώσουν τον Τσίπρα πολιτικά. Όχι να τον «βοηθήσουν» να ηγηθεί της αντιπολίτευσης.
Τα «συντροφικά μαχαιρώματα» στο χώρο της Αριστεράς είναι τα πιο αδυσώπητα και ανελέητα
Αλλά το κύριο είναι πλέον πως ο Τσίπρας έχασε πια την αντιμνημονιακή παρθενιά του. Και την έχασε με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Θα είναι πολύ δύσκολο να το παίξει ξανά… «παρθένα της Ορλεάνης» κραδαίνοντας αντιμνημονιακή ρομφαία…
Αληθινός κίνδυνος απ’ αυτό δεν υπάρχει!

Τσίπρας ανοικτός σε εξεταστικές

  • Δεύτερον: η σημερινή αντιπολίτευση, ως κυβέρνηση πλέον τότε, θα μπορεί να τον σύρει σε εξεταστικές επιτροπές, προανακριτικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια και να τον ακυρώσει πλήρως!

Είναι διάτρητος, βαριά εκτεθειμένος σε πολλά και «ανοικτός» από παντού. Και όσο περισσότερο ο ίδιος προσπαθεί να επανέλθει στα πεζοδρόμια, τόσο περισσότερο θα αναγκάζονται να τον καθίζουν στο σκαμνί.
Οι εξεταστικές επιτροπές κατά του Τσίπρα δεν θα λειτουργήσουν «διχαστικά» για τον κόσμο ούτε «συσπειρωτικά» για το ΣΥΡΙΖΑ!
Είναι τόσο κραυγαλέα, καραμπινάτα και βλακώδη τα σκάνδαλα τους, που δεν κρύβονται και δεν δικαιολογούνται με τίποτε.
Πρόβλημα θα έχει η ΝΔ τότε, μόνο αν δεν τα βγάλει στη φόρα…
Πώς να συγκαλύψει κανείς τα σκάνδαλα των ΕΛΤΑ, για παράδειγμα; Που θα χρειαστεί να εκκαθαριστούν αμέσως…

  • Ή πώς να δικαιολογήσει κανείς το σκάνδαλο της Τράπεζας Αττικής και τα «βοσκοτόπια»;
  • Ή τη σκευωρία για τη Νovartis;
  • Ή πώς να αποσιωπήσει τους «δεσμούς» τους με το «Ρουβίκωνα»;

Δεν υπάρχει τίποτε, λοιπόν, που να λειτουργήσει «συσπειρωτικά» υπέρ του Τσίπρα. Για την ΝΔ λοιπόν, είναι «μονόδρομος» να τον κυνηγήσει:
Πρώτον γιατί έχει κάνει πολλά, και δεύτερον, γιατί δεν μπορεί να του αφήσει το παραμικρό περιθώριο να γυρίσει στο… «τσάμικο» της μαχητικής αντιπολίτευσης.
Συμπέρασμα: Θα παίξει βέβαια ρόλο και με τι ποσοστό θα χάσει ο Τσίπρας. Αλλά είναι τόσο ευάλωτος ο ίδιος, που θα είναι σχετικά εύκολο να εξουδετερωθεί πλήρως, αν προσπαθήσει να επανέλθει «στα παλιά»…

ΝΔ με αφετηρία το 28%

* Δεύτερον, για την ίδια τη ΝΔ: Ο στόχος της είναι απλός. Μη κάνουμε τα εύκολα-δύσκολα…
Ο Κυριάκος έχει μιαν «αφετηρία» 28% – όσο κράτησε το 2015 η ΝΔ, μετά την πολύ δύσκολη διακυβέρνηση 2012-14. Είναι πραγματικός άθλος που κατάφερε τότε να συγκρατήσει ουσιαστικά όλες τις δυνάμεις της (έχασε μόλις 1,83% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2012)! Και πάνω σε αυτό πρέπει να χτίσει ένα πρόσθετο 10%, για να πιάσει την αυτοδυναμία!
Με όσα ασύλληπτα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρία χρόνια, την αλαζονεία που επέδειξε, τα ψέματα που είπε και τα αλλεπάλληλα σφάλματα που κάνει τελευταία, αυτό δεν είναι πια δύσκολο.
Ήδη το «αγγίζει» η ΝΔ…
Θα μπορούσε να πάει και πολύ παραπάνω; Θα μπορούσε!
Αλλά έστω κι αυτό το 10% παραπάνω που χρειάζεται, μπορεί άνετα να το πετύχει. Επομένως δεν χρειάζεται να πείσει «τους πάντες»…
Αρκεί να πείσει αυτό το πρόσθετο 10%!
Και μάλιστα, σε συνθήκες που, για πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας – αληθινά πλειοψηφικό όπως δείχνουν όλες οι ποιοτικές μετρήσεις – η προηγούμενη διακυβέρνηση της ΝΔ (επί Σαμαρά) είναι απόλυτα «δικαιωμένη»!
Ιδιαίτερα σε σύγκριση με όσα έκανε ο Τσίπρας μετά…
Ο Σαμαράς λοιπόν, τους άφησε ένα πολύ υψηλό ποσοστό «αφετηρίας» – μια πολύ μεγάλη «προίκα» – κι ακόμα τους άφησε μιαν ύστερη πολιτική «δικαίωση» για να κερδίσουν πολύ ευρύτερες δυνάμεις…
Επομένως το 10% τουλάχιστον που χρειάζονται, μπορούν να το πετύχουν.

ΝΔ η μόνη επιλογή

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουν στη ΝΔ:
* Πρώτον, να μη φοβούνται τον Τσίπρα! Όπως ήδη δείξαμε είναι πια «καμένο χαρτί»! Μετά τις εκλογές, ο Τσίπρας πρέπει να ανησυχεί – όχι οι αντίπαλοί του…
* Δεύτερον, να απευθύνονται σε αυτό το κομμάτι τις κοινωνίας που είναι – με το δίκιο του – εξοργισμένο με τον Τσίπρα. Και είναι πια πλειοψηφικό
Αυτό αναζητά τρόπους να διώξει τον Τσίπρα! Και η ΝΔ είναι η «φυσική επιλογή» για όλους αυτούς. Για την ακρίβεια, η ΝΔ είναι γι’ αυτούς η μόνη επιλογή.
Δεν χρειάζεται να πείσουν τους… «αμφιταλαντευόμενους».

  • Αυτούς του, «ναι μεν αλλά»
  • Αυτούς που δεν είναι ευχαριστημένοι με τον Τσίπρα, αλλά «δεν έχουν πειστεί ακόμα» από τη ΝΔ.
  • Αυτούς που ακόμα δεν έχουν απορρίψει τον Τσίπρα, μετά απ’ όσα έγιναν, δεν θα τους πείσουν ποτέ!

Και δεν χρειάζεται να τους πείσουν! Μπορούν να πάνε στο ΚΙΝΑΛ, στο Λαφαζάνη, στο ΚΚΕ, στη Ζωή, στην αποχή, όπου θέλουν. Έχουν πολλές επιλογές.
Όμως, οι πολύ περισσότεροι – οι ασύγκριτα περισσότεροι – πολίτες, είναι όχι οι «αμφιταλαντευόμενοι, αλλά – όσοι έχουν απορρίψει τον Τσίπρα οριστικά! Όσοι θέλουν να τον διώξουν οπωσδήποτε! Κι αυτοί δεν έχουν άλλη επιλογή από τον να ψηφίσουν ΝΔ.

Με όχημα τον συντηρητισμό

Το mainstream, το κέντρο βάρους και ο κύριος όγκος της κοινωνίας, έχει μετατοπιστεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά, όπως έχει μετακινηθεί και σε συντηρητικότερες θέσεις ιδεολογικά.
Εδώ η ΝΔ είναι προνομιακός εκφραστής τους! Σε αυτούς να απευθυνθεί κι αυτούς πρέπει να κερδίσει. Κι αυτοί είναι ικανοί να της δώσουν όχι μόνο την καθαρή και ευρεία νίκη, αλλά πραγματικό θρίαμβο.
Φτάνει να μην τους «ξενερώνει»…
Δεν μπορεί, για να κερδίσει τους ελάχιστους πλέον «ταλαντευόμενους», να χάνει πολύ περισσότερους από το «φυσικό της χώρο» που είναι σαφώς πολλαπλάσιος.
Δεν μπορεί για να κερδίσει το… Jason-Αντιγόνη (μία ψήφος πανελλαδικά, άντε ίσως και μερικές ακόμα) ή τους… «διεμφυλικούς» που θέλουν να αλλάζουν δήλωση φύλου κατά βούλησιν (μερικές δεκάδες ψήφοι πανελλαδικά) να εξοργίζει εκατομμύρια συντηρητικούς ψηφοφόρους.
Δεν είναι αυτά τα «μεταρρυθμιστικά αιτήματα» όπου θα κριθεί η επιβίωση της κοινωνίας. Για όνομα του Θεού!

  • Είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας,
  • η φορολογική μεταρρύθμιση,
  • το χτύπημα του κρατισμού,
  • το τσάκισμα του αριστερού παρακράτος και των «ταγμάτων εφόδου»,
  • το κλείσιμο των συνόρων στους λαθρομετανάστες,
  • η αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας για τους πολίτες,
  • η ενίσχυση της «πυρηνικής» οικογένειας,
  • η ανεξαρτησία και η επιτάχυνση της δικαιοσύνης
  • και η μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση.

Αυτά τα αιτήματα είναι φιλελεύθερα και συντηρητικά ταυτόχρονα.
Και ενώνουν ολόκληρο το λαό: ΚΑΙ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ υπέρ της ΝΔ!

Απέναντι στην πολιτική ορθότητα

* Τέλος, η ΝΔ δεν πρέπει να φέρεται σαν να δίνει… «εξετάσεις κορεκτίλας» σε κανένα. Ακόμα και οι ξένοι – Ευρωπαίοι και μη – αναγκάζονται να στραφούν και οι ίδιοι πια ενάντια σε απόψεις «πολιτικής ορθότητας».
Και εν πάση περιπτώσει, καταλαβαίνουν απολύτως, πως αν ένα κεντροδεξιό κόμμα έχει και δείχνει δημοσιονομική υπευθυνότητα, αυτό τους είναι υπέρ-αρκετό.
Εδώ ανέχθηκαν για τρία χρόνια το ΣΥΡΙΖΑ που τα έκανε μπάχαλο.
Μια ΝΔ με υπεύθυνη διαχείριση και μεταρρυθμιστική αποτελεσματικότητα είναι το περισσότερο που μπορούν να ονειρεύονται σήμερα.
Ιδιαίτερα μετά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας (σε Ιταλία, Τουρκία κλπ.) και αποτελούν μεγάλους «πονοκεφάλους» για τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς.
Συμπέρασμα: Η ΝΔ να είναι ο εαυτός της,

  • -να απευθύνεται στον κόσμο της – κι όχι να τον θεωρεί «δεδομένο»,
  • -να μην «κυνηγά» αυτούς που, έτσι κι αλλιώς δεν θα την ψηφίσουν και δεν τους χρειάζεται πια,
  • -να θυμάται πως το «κύμα» μέσα στην κοινωνία έχει μεταστραφεί εναντίον του Τσίπρα κι αυτό πρέπει να «δαμάσει» – όχι να κυνηγά τους… «αμετανόητους» ΣΥΡΙΖΑίους,
  • -να δείξει ηγετικότητα και αποφασιστικότητα, όχι δισταγμούς και απολογητική διάθεση.

Τώρα τελευταία έχει αρχίσει να το πιάνει αυτό η ΝΔ. Αλλά θέλει πολύ περισσότερο.

Λούλης η μαύρη γάτα

ΥΓ. Ένα ακόμα σύμπτωμα κατάρρευσης του Τσίπρα είναι ότι ο… Λούλης του έπλεξε ξαφνικά το εγκώμιο!
–Το ίδιο ακριβώς έκανε ο Λούλης για τον Σημίτη (τον καιρό που ήταν… «πολιτικός σύμβουλος» της ΝΔ), το 2003 λίγους μήνες πριν παραιτηθεί ο Σημίτης!
–Το ίδιο έκανε ο Λούλης και για τον ΓΑΠ, λίγο πριν παραιτηθεί και ο ΓΑΠ…
–Ο Λούλης επίσης έβριζε το Σαμαρά τον Μάϊο του 2012, και προεξοφλούσε την «ήττα» και τη «διάσπαση» της ΝΔ, λίγο πριν κερδίσει ο Σαμαράς τις εκλογές τον Ιούνιο του 2012 και σχηματίσει κυβέρνηση.
«Μαύρη γάτα» ο άνθρωπος: Όποιον παινεύει τον τρώει η μαρμάγκα!
Και τώρα ο Λούλης αποθεώνει τον Τσίπρα…
Όπως καταλαβαίνετε… «μαύρα τα μαντάτα» για τον Τσίπρα!
Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Θανάση Κ. στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου