ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

Πριν δέκα μέρες περίπου, ο Τσίπρας αυτοπροσώπως, εξήγγειλε το νέο μείζων «προεκλογικό» του αφήγημα: "Απέναντί μας" είπε δημιουργείται το "μαύρο μέτωπο" των δυνάμεων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση. "Ενώ εμείς", συνέχισε δημιουργούμε το …μέτωπο της δημοκρατίας! new deal Θανάσης Κ.

Μοίρασε το

Πριν δέκα μέρες περίπου, ο Τσίπρας αυτοπροσώπως, εξήγγειλε το νέο μείζων «προεκλογικό» του αφήγημα:
–«Απέναντί μας» είπε (δηλαδή απέναντι από το ΣΥΡΙΖΑ και σε σύγκρουση μαζί του) δημιουργείται το «μαύρο μέτωπο»: των δυνάμεων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση, που στηρίχθηκαν και στήριξαν τη διαφθορά και τη διαπλοκή…
–«Ενώ εμείς», συνέχισε (ο ΣΥΡΙΖΑ), δημιουργούμε το… «μέτωπο της δημοκρατίας»! Για να βγάλουμε την κοινωνία από τα μνημόνια και την κρίση, και να τελειώσουμε τη διαφθορά οριστικά…
Μααααλιστα! Αυτά τώρα, τα λένε ποιοι;
–Αυτοί που προκάλεσαν μόνοι τους, μέσα σε έξη μήνες ζημιά στη χώρα ύψους 86-200 δισεκατομμυρίων! Τη μεγαλύτερη ζημιά που υπήρξε ποτέ…
–Αυτοί που δικοί τους πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν ότι δημιουργούν «αριστερό παρακράτος» (Πανούσης)…
–Κι άνθρωποι κύρους που δέχθηκαν να τοποθετηθούν σε υψηλόβαθμες θέσεις επί ΣΥΡΙΖΑ, άντεξαν μόνον ένα μήνα και παραιτήθηκαν αηδιασμένοι, καταγγέλλοντας αδιαφάνεια και φαυλότητα (Κριμιζής).
— Συγκροτούν «μέτωπο Δημοκρατίας», όσοι συμμάχησαν επί τρία χρόνια με το γνωστό… «προοδευτικό κόμμα» των ΑΝΕΛ, ενώ παλαιότερα μαζί με τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή είχαν ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά (Δεκέμβριος του 2014).
–Μιλάνε για «μέτωπο Δημοκρατίας», αυτοί που προσπάθησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ, αλλά δεν τους βγήκε…
–Αυτοί που τον Ιανουαριο του 2015 τους στήριξε ολόκληρη η τότε «διαπλοκή»! Ανοιχτά κι απροσχημάτιστα…
— Αυτοί που προσπάθησαν να ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη, αλλά πάλι δεν τους βγήκε…
–Μιλάνε για «μέτωπο Δημοκρατίας» κατά της διαφθοράς, αυτοί που είχαν στηρίξει τη Novartis, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έκοβε το πάρτυ στο φάρμακο…
–Μιλάνε για «μέτωπο Δημοκρατίας», αυτοί που επί τρία χρόνια κυβερνάνε μόνο με ψεύδη και προπαγάνδα! Αυτοί που ψεύδονται και διαψεύδονται καθημερινά…
–Αυτοί που δεν τολμάνε πια να κυκλοφορήσουν πουθενά, από το φόβο των μαζικών αποδοκιμασιών.
–Αυτοί που επιστρατεύουν δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ για κάθε «φιέστα που οργανώνουν»…
–Αυτοί που αποκαλούν… «φασιστοειδή» όσους διαμαρτύρονται εναντίον τους.
–Αυτοί που ο ίδιος ο Μίκης του αποκάλεσε «αριστερόστροφους εθνομηδενιστές»…
Κι ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το σοκ εκείνο! Ούτε και πρόκειται…
Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι η προπαγάνδα τους πια δεν πιάνει! Δεν περνάει στο κόσμο ούτε ως «σύνθημα». Δεν έχουν τα κουράγια καν να το επαναλάβουν οι δικοί τους…
Αυτά, περί δύο «μετώπων» πήγαν «άπατα»
Κανείς δεν τα «σήκωσε»! Σαν να μην ειπώθηκαν ποτέ…
Κι αυτό είναι μια ακόμα ένδειξη παράλυσης.
Όταν ένα κόμμα που μόνο προπαγάνδα ξέρει να κάνει, δεν μπορεί πια να κάνει ούτε προπαγάνδα, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε πλήρη αποδρομή…
Κι έτσι ακούμε πια μόνον άναρθρες κραυγές:
* Όπως το ξέσπασμα του ανεκδιήγητου κ. Κυρίτση: Ο οποίος ανακάλυψε πως «η Δύση έχει στείλει εκατομμύρια παιδιά στα κρεματόρια, ενώ για το Ισλαμ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο καταγεγραμμένο…»
Εδώ τι ακριβώς συμβαίνει;
Θέλει ο κ. Κυρίτσης να κάνει «μέτωπο» με τους «Ισλαμιστές» και «καταγγέλλει» τη Δύση;
Διότι αυτό το μένος κατά της Δύσης υπάρχει σήμερα στην προπαγάνδα των «ισλαμοφασιστών»! Όχι οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για «δημοκρατία»…
Θυμήθηκε τους ΝΑΖΙ ο κ. Κυρίτσης…
Αλλά ξέχασε ότι επίσης εκατομμύρια αθώα θύματα έστειλαν σε στρατόπεδα θανάτου και οι Κομμουνιστές!
Από το Κατύν της Πολωνίας μέχρι τα Γκούλαγκ της Σιβηρίας.
Ο κ. Κυρίτσης δεν θυμάται, ακόμα, πως στην πρώτη φάση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο ομοϊδεάτης του Στάλιν συμμάχησε με το Χίτλερ! Ενώ οι φιλελεύθερες δημοκρατίες της Δύσης πολέμησαν και τους ΝΑΖΙ (και τους νίκησαν) και τους Κομμουνιστές (και τελικώς τους νίκησαν, επίσης).
Όμως ο κ. Κυρίτσης και οι δικοί τους ήταν με τους «θύτες» των κομμουνιστικών πογκρόμ! (κι ύστερα του «φταίει» η Δύση…) Και δεν θυμάται τα εκατομμύρια θύματα των Κομμουνιστών!
Και τότε και μετά και πολύ αργότερα – μέχρι και τα θύματα του Πολ Ποτ στην Καμπότζη ο οποίος στο όνομα της «Λαϊκής Δημοκρατιας» δολοφόνησε το ένα τρίτο περίπου του πληθυσμού της χώρας του…!
Κι αυτά όλα δεν μπορεί να τα «χρεωθεί» ο Δύση.
Η φιλελεύθερη Δύση – δηλαδή αυτή στην οποία αναφερόμαστε εμείς και σιχαίνεται εκείνος – ήταν πάντα αντίθετη και στα εγκλήματα των ΝΑΖΙ και στα εγκλήματα των Κομμουνιστών. Παντού!
Βέβαια ο κ. Κυρίτσης δεν γνωρίζει προφανώς, πως μερίδα των μουσουλμάνων ηγετών συμμάχησε και με τους ΝΑΖΙ.
Και στην Παλαιστίνη (εναντίον των Άγγλων αλλά και των τοπικών Εβραίων) και στην κατεχόμενη Βοσνία (εναντίον των Σέρβων).
Οι ισλαμοφασίστες τους οποίους υπερασπίζεται σήμερα ο κ. Κυρίτσης (και δεν βρίσκει τίποτε μεμπτό «ιστορικώς καταγεγραμμένο» σε βάρος τους), «εκτιμούν πολύ το Χίτλερ»! Υπερασπίζονται και «δικαιώνουν» ακόμα και τη φρίκη του Ολοκαυτώματος! Τόσο «δημοκράτες…
Σκοτώνουν αθώους «άπιστους» σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Προσπαθούν να επιβάλουν τη Σαρία στις χώρες που τους φιλοξενούν. Θέλουν να εξισλαμίσουν με το ζόρι της δυτικές κοινωνίες. Όπως το έχουν κάνει στο παρελθόν, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία.
Έβαζαν παιδάκια – δικά τους – να αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους σε δημόσια θέα, στα εδάφη που έλεγχε το ΙΣΙΣ στη Συρία και το Ιράκ…
Αυτούς υπερασπίζεται!
Έναντι της «κακιάς Δύσης» που – προφανώς – μισεί.
Και με τέτοιες ιδέες θέλουν να φτιάξουν σήμερα… «μέτωπο Δημοκρατίας» στην Ελλάδα!
Ακόμα και οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι στις δυτικές κοινωνίες θέλουν να προσχωρήσουν στις φιλελεύθερες αξίες.
Θέλουν να απομονώσουν τα ισλαμοφασιστικά στοιχεία στους κόλπους τους.
Αλλά άνθρωποι όπως ο Κυρίτσης είναι με τους ισλαμοφασίστες, όχι με τους «μετριοπαθείς μουσουλμάνους».
Συμμαχούν με ό,τι ακραίο, βίαιο και σκοταδιστικό θέλει να ξεθεμελιώσει την δημοκρατική κοινωνία: Με τους κουκουλοφόρους (που τους προστατεύουν) με τους «Ρουβίκωνες» (που τους υποστηρίζουν και τους καλύπτουν σκανδαλωδώς), με το εγκληματικό καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα (που τους υπερασπίζονται στην Ευρωβουλή!), με τους «αδελφούς μουσουλμανους» στη Γάζα – τώρα πια ανοικτά με τους ισλαμοφασίστες και την αντι-δυτική προπαγάνδα τους!
* Κι έχεις και τους… Κεντροαριστερούς να συζητούν ακόμα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί ή δεν μπορεί να γίνει… σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα!
–Άλλοι λένε ότι θα γίνει τελικά, κι ας μη το θέλει…
–Άλλοι λένε ότι δεν θα γίνει, γιατί δεν το θέλει…
–Άλλοι λένε ότι δεν θα γίνει, γιατί δεν το μπορεί…
–Άλλοι λένε ότι δεν θα γίνει, ακόμα κι αν το αποφασίσει…
Κι άλλοι – οι πιο «ψαγμένοι» – αναρωτιούνται:
Γιατί τάχα να γίνει σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τώρα που η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία συρρικνώνεται;
Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο σωστό:
Πράγματι, συζητάνε κάτι που είναι εντελώς «εκτός φάσης»! Ελληνικής και Παγκόσμιας!
–Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα αναδείχθηκαν και κυριάρχησαν σε χώρες που είχαν ισχυρή βιομηχανική βάση. Σύγχρονα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα σε εντελώς αποβιομηχανοποιημένες χώρες – όπως η σημερινή Ελλάδα – δεν «φτούρησαν» ποτέ!
–Η Σοσιαλδημοκρατία στηρίζεται σε ένα μείζον πολιτικό «πρόταγμα»! Δηλαδή σε ένα κοινωνικό αίτημα που το αναδεικνύει ως «κυρίαρχο»: την Αναδιανομή!
Η Ευρώπη σήμερα δεν έχει πρόβλημα «αναδιανομής εισοδήματος» (μέσω κοινωνικών παροχών του κράτους).
Έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και «αναδιανομής ευκαιριών» (όχι εισοδήματος).
Η Ευρώπη χάνει έδαφος σε ανταγωνιστικότητα και πρέπει να το ανακτήσει.
Και η Ελλάδα, κατά μείζονα λόγο, πρέπει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της ανταγωνιστικότητας. Αλλιώς θα συνθλιβεί…
Ευκαιρίες, μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν ευκαιρίες και καινοτομία χρειάζονται σήμερα – και στην υπόλοιπη Ευρώπη και πρωτίστως στην Ελλάδα!
Όχι η παλαιάς κοπής «αναδιανομή». Κι έτσι η «Σοσιαλδημοκρατία είναι ιστορικά ξεπερασμένη πια παντού – και στην υπόλοιπη Ευρώπη και στην Ελλάδα.
* Τέλος, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου μεταμορφώθηκε μέσα σε 20 χρόνια από ακραίο αντισυστημικό κόμμα σε κατ’ εξοχήν θεσμικό κόμμα εξουσίας.
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί σήμερα να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο:
–Πρώτον, γιατί τότε η διεθνής τάση (ιδιαίτερα στην Ευρώπη) ήταν για κεντροαριστερά κόμματα εξουσίας. Αντίθετα, σήμερα οι κοινωνίες στρέφονται στα δεξιά
–Δεύτερον, γιατί τότε υπήρχε ο «Χολαργός» δηλαδή το Νομισματοκοπείο που τύπωνε δραχμές, χρηματοδοτώντας με πληθωρικό χρήμα την «εξαγορά» πελατειακών κοινωνικών ομάδων από το ΠΑΣΟΚ.
Τώρα το ευρώ και η μνημονιακή επιτήρηση δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια…
–Τρίτον, γιατί τότε το ΠΑΣΟΚ δεν μετασχηματίστηκε μόνο το ίδιο! Μετασχημάτισε και την Ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας με ευρύτατη μεσαία τάξη που είχε ισχυρή εξάρτηση από τον κρατισμό.
Τώρα, όμως, η κρίση τελειώνει τον κρατισμό. Και κυρίως, τελειώνει όσους είναι εξαρτημένοι από τον κρατισμό.
–Και τέλος, η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τον «μετασχηματισμό» της από το ΠΑΣΟΚ σε μια κοινωνία κρατικοδίαιτων.
Τώρα είναι η ώρα να χτυπήσουμε τον κρατισμό! Και να τον τελειώνουμε…
Όχι να τον… ξαναστήσουμε με ΣΥΡΙΖΑική πατέντα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε. Γιατί είναι σαν να μη μάθαμε τίποτε από την κρίση του κρατισμού…
Άρα, τον κρατισμό πρέπει να τον νικήσουμε οριστικά και να τον ξεριζώσουμε!
Όχι να τον επαναφέρουμε μέσα από έναν – «αναβαπτισμένο» σε δημοκρατικά ιδεώδη – ΣΥΡΙΖΑ!
Ποια «δημοκρατικά ιδεώδη», παιδιά;
Ελάτε στα συγκαλά σας…
Τον Κυρίτση το ρωτήσατε;
Τον Κρατερό το ρωτήσατε;
Τον Τζανακόπουλο το ρωτήσατε;
Τον Τσίπρα που καταγγέλλει όσους διαφωνούν μαζί του – ακόμα και τώρα – ως «μαύρο μέτωπο φασιστοειδών» – τον ρωτήσατε;
Αυτοί δεν φτιάχνουν μέτωπα δημοκρατίας. Τέρατα ολοκληρωτισμού επωάζουν και αποπνέουν. Και σε τερατογενέσεις οδηγούν! Μη μπερδεύετε τα μέτωπα της πολιτικής με τα… κέρατα των τεράτων!
Λύτρωση για τη χώρα είναι να νικηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – καθαρά!
Ξεχάστε λοιπόν, τις ανοησίες περί «σοσιαλδημοκρατικής μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ…
Κι όταν σας μπαίνει ο διάολος και σας πιάνουν τέτοιες «περίεργες» σκέψεις, μπορείτε απλά ξαναδιαβάζετε τις τελευταίες δηλώσεις του Κυρίτση και τους Κρατερού…
Έτσι για να στανιάρετε!
Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Θανάση Κ. στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου