Μακεδονία Ίλιντεν για να κερδίσει χρόνο στην εξουσία

Ο Πρωθυπουργός και όχι οι Έλληνες φαίνεται έτοιμος να συμπράξει στη λύση Μακεδονία Ίλιντεν για το Σκοπιανό προκειμένου να κερδίσει από την Αμερικανογερμανία και το ΝΑΤΟ λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία. new deal Νίκος Υποφάντης

Μοίρασε το

Το έχω γράψει και πρέπει να συμφωνήσουμε. Δουλειά ημών, που τον δημόσιο λόγο αποτυπώνουμε με κάθε μέσο, είναι να μπορούμε ναφτιάξουμε την εικόνα από τα κομμάτια του παζλ της δημόσιας ζωής. Αυτήν που την ίδια ώρα οι κυβερνώντες προσπαθούν να χαλάσουν.

Μακεδονία Ίλιντεν

Για να φανταστούμε λοιπόν την εικόνα της χώρας σε πέντε ή δέκα χρόνια. Όταν οι «Μακεδόνες του Ηλία» (η Μακεδονία Ίλιντεν) ζητούν αναγνώριση καταπατημένων, μέσω του ονόματος ή του οποιοδήποτε άλλου θα έχουμε αναγνωρίσει. Θα ζητούν να αναγνωριστούν δικαιώματα, τοπικών μειονοτήτων, που έχουν υποστεί από τις ελληνικές αρχές, στο παρελθόν. Φανταστείτε να ζητούν, να αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα τον «διωγμό» των Μακεδόνων από τους Έλληνες…
Όλα παίζουν και μπορούν να γίνουν…
Το θέμα είναι εξαιρετικά δύσκολο για το μέλλον της πατρίδας μας. Στην Κύπρο τα διπλωματικά λάθη οδήγησαν σε εθνική καταστροφή. Οι χειρισμοί μας με το Μακεδονικό δε χωρούν λάθη. Πόσο μάλλον όσο έχουμε, ανοιχτά θέματα και με άλλους γείτονες που εποφθαλμιούν κομμάτια αυτής της γης. Αυτά που με πολιτική και στρατιωτική ευστροφία κατέκτησαν οι νεότεροι πρόγονοί μας, με βαλκανικούς και παγκόσμιους πολέμους.
Αν λοιπόν υπάρξει σύμπραξη, ναι, του Πρωθυπουργού και όχι των Ελλήνων, με τους γείτονες σε επίπεδο που η διεθνής κοινότητα του δυτικού κόσμου αποδεχθεί, ώστε το κρατίδιο να προσεταιριστεί από την «Αμερικανογερμανία» και το ΝΑΤΟ, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εισπράξει ανταλλάγματα.
Εξάλλου θα διερωτηθεί ο οποιοσδήποτε λογικά σκεπτόμενος, γιατί μας έχει πιάσει πρεμούρα εμάς για να ενταχθεί η ΦΥΡΟΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ; Δεν θα έπρεπε ο χρόνος να προβληματίζει, τους γείτονες; Πολύ απλό, να συμπεράνουμε ότι ο Τσίπρας κάτι παίρνει από τον διαχειριστή της κατάστασης – που νομίζω ότι η είναι η «μαντάμ» Μέρκελ. Ιδού, το πρώτο κομμάτι στο παζλ, τοποθετήθηκε.

Ανταλλάγματα εθνικής μειοδοσίας…

Ανταλλάγματα έναντι εθνικής μειοδοσίας, θα διερωτηθούν ακόμα και οι πιο «αριστεροί» του 3% του παλιού ΣΥΡΙΖΑ , ίσως ακόμα και οι του 20% του ΠΑΣΟΚΟΡΙΖΑ! Η απάντηση είναι απλή.. Ναι! Ώστε να κρατηθεί όσο μπορεί στην εξουσία. Για να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό του κράτους, σε κομματικό καθεστωτικό δημόσιο. Κράτος που θα στηρίξει αυτόν και τα απομεινάρια της παλιάς ΚΝΕ.
Θα έχουν μετατραπεί από «ιδεολόγους»του Μαρξισμού, σε καταληψίες της εξουσίας.
Τα βήματα που κάνουν είναι ορατά. Τα επιτυγχάνουν μέσω της φτωχοποίησης της αστικής μεσαίας τάξης, που εύκολα θα ελέγχεται από την εξουσία και τους πλουτοκράτες που την στηρίζουν. Άρα το δεύτερο κομμάτι στην εικόνα, που αρχίζει να μας δείχνει, περισσότερο χρόνο στη εξουσία.
Τί θα δώσουν οι εταίροι μας ώστε Αλέξης και λοιπή παρέα να διασωθεί, θα ρωτήσουν πάλι οι κακοπροαίρετοι. Θα του επιτρέψουν να διανέμει το κατακλεμμένο πλεόνασμα που εισέπραξε από τους ανθρώπους του μόχθου και της πραγματικής ζωής. Από τους νέους επαγγελματίες. Από την γενιά τωνσαραντάρηδων. Από τους πολίτες της οικονομικά αφαιμαγμένης χώρας, που δεν αντέχουν άλλο τον οικονομικό δυνάστη και θα επιλέξουν την οργή και την αντίδραση, να την εκφράσουν στην κάλπη. Τώρα δεν μπορούν να του πουν να μην βάλει χέρι στον κουμπαρά τους. Θα μοιράσει τα κλεμμένα, με τέτοιο επικοινωνιακό τρόπο, ώστε να προσελκύσει τα φτωχά στρώματα, συνταξιούχους και ανέργους, να ωφεληθεί σε ένα μεγάλο μέρος από αυτούς.

…περισσότερος χρόνος στην εξουσία

Παράλληλα δεν το έχει σε τίποτα να «καρφώσει» πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κυρία που έχει τον έλεγχο του ελληνικού οικοπέδου. Την «μαντάμ» Μέρκελ. Και να πει, να ο Μητσοτάκης, το κακό παιδί της χώρας που δεν συμπράττει στο να λυθεί το Σκοπιανό. Ακόμα ένα κομμάτι του παζλ.
Και στο τέλος θα κάνει το χειρότερο…
Το χειρότερο είναι ότι θα μας οδηγήσει κάλπη. Αν του κάτσουν οι Έλληνες και δεν βγουν στον δρόμο για το Μακεδονικό. Αν σιωπήσει ο Μητσοτάκης μετά την Μερκελ. Αν ξανάφανε το παραμύθι οι συνταξιούχοι και οι επιδοματούχοι, στο τέλος της άνοιξης του 2019.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο χρόνος, καθώς με την πολιτική απατή και πάλι θα έχει εξασφαλίσει το 20% ή 25% των Ελλήνων. Αλλά ότι θα μας πάει στην κάλπη με πολιτική νοθεία και σχέδιο μόχλευσης της κάλπης, ώστε να μπερδέψει και να διχάσει. Θα τις κάνει μαζί με τους δήμους, τις περιφέρειες και μπορεί να βάλει και… Θέλω να ελπίζω ότι ο Παυλόπουλος δε θα του κάνει την χάρη αυτή, να οδηγηθούμε και σε προεδρικές εκλογές.
Ο ικανός μειοδότης που οι Έλληνες πολίτες τον επέλεξαν να αλλάξει την ζωή τους προς το καλύτερο, δεν το έχει σε τίποτα, να υποστέλλει την σημαία της ιστορίας της χώρας, για να κερδίσει περισσότερο χρόνο στην εξουσία…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου