ΜΑΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ

Μοίρασε το

Σε ρόλο μάγου -με αμφιλεγόμενης αξίας δώρα- μεταμφιέζεται ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειας του μεγάρου Μαξίμου να φιλοτεχνήσει ένα κλίμα επίπλαστης αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις των Βρυξελλών.

Με την πολύτιμη χείρα βοηθείας από τα εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης που γράφουν διθυράμβους για τις ικανότητες και τη στιβαρότητα με την οποία ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί μια μαγική εικόνα για τις προοπτικές που ανοίγονται, μοιράζοντας αφειδώς υποσχέσεις και δίνοντας φρούδες ελπίδες περί ανάπτυξης, επενδύσεων και επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Στο ίδιο επικοινωνιακό σχέδιο εντάσσεται και η προετοιμασία δύο επισκέψεων με υψηλό συμβολισμό στη Γερμανία (τρίτη φορά) στις 8 Ιανουαρίου αλλά και στις ΗΠΑ πιθανότατα την άνοιξη, εφόσον καταστεί εφικτή μια συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σε παράλληλο χρόνο ο πρωθυπουργός επιχειρεί να εμπεδώσει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας στο εσωτερικό, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του χαρακτηριστικά απόλυτου κυρίαρχου μεταξύ των εταίρων. Αποκλείει τις εκλογές, μιλά για κυβερνητικό ορίζοντα τετραετίας και μεταθέτει τον ανασχηματισμό για μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον προσεχή Φεβρουάριο. Οι ισορροπίες στην κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό να μη διαταράσσονται, ενώ οι διαφωνίες πρέπει να επιλύονται άμεσα και αθόρυβα.

Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο από τα «χίλια μύρια» εσωκομματικά του προβλήματα, με τελευταίο κρούσμα τις δηλώσεις του Χρήστου Αηδόνη ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετέτρεψε το κόμμα σε «συνιστώσα της Ν.Δ.», αιχμή για την οποία η Ιπποκράτους -παρά την οργή της- απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, έχοντας αντιληφθεί ότι ο βουλευτής Δράμας βρίσκεται με το ένα πόδι στη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η δε ΔΗΜΑΡ, στους κόλπους της οποίας δεν λείπουν οι τριβές και οι γκρίνιες (νωπό είναι ακόμη το «άδειασμα» Κουβέλη σε στελέχη όπως ο Νίκος Μπίστης που ήθελαν τον διάλογο με το ΠΑΣΟΚ), επιδίδεται σε παρεμβάσεις ενίσχυσης του κοινωνικού προφίλ του κόμματος όπως π.χ. για το θέμα της θέρμανσης στα σχολεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου