Μέχρι τέλους, χωρίς συγχωροχάρτι

Ο Θανάσης Κ. προτρέπει τους ΝΔκράτες να πάνε “μέχρι τέλους” τη διερεύνηση της σκευωρίας Novartis, καθώς το πραγματικό σκάνδαλο Novartis έκλεισε χωρίς διώξεις πολιτικών. Τώρα, λοιπόν πρέπει να υπάρξει τιμωρία, διότι αυτό απαιτεί η Δημοκρατία. new deal

Μοίρασε το

Ο Θανάσης Κ. προτρέπει τους ΝΔκράτες να πάνε “μέχρι τέλους” τη διερεύνηση της σκευωρίας Novartis, καθώς το πραγματικό σκάνδαλο Novartis έκλεισε χωρίς διώξεις πολιτικών. Τώρα, λοιπόν πρέπει να υπάρξει τιμωρία, διότι αυτό απαιτεί η Δημοκρατία.


Τώρα πια αρχίζουμε να έχουμε πλήρη εικόνα. (Αν και οι λεπτομέρειες που θα αποκαλυφθούν στο εξής, μάλλον θα είναι ακόμα πιο συγκλονιστικές…).

Το πραγματικό σκάνδαλο Novartis

Το πραγματικό σκάνδαλο Novartis που είναι διεθνές, δεν αφορούσε πολιτικούς πουθενά στον κόσμο.  Αφορούσε γιατρούς και φαρμακοποιούς. Παντού αλλού διώχθηκαν μέλη του ιατρικού κόσμου για αθέμιτες πρακτικές. Μόνο στην Ελλάδα δεν διώχθηκαν γιατροί, αλλά διώχθηκαν… πολιτικοί! Στην Ελλάδα, η σκευωρία Novartis (εναντίον πολιτικών προσώπων), έγινε για να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis (και να διασωθούν οι γιατροί που ενέχονταν).

Το πιο συγκλονιστικό: στην σκευωρία Novartis στοχοποιήθηκαν εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν κόψει το «πάρτι» των φαρμακευτικών εταιριών.

Όταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ο Άδωνης μείωναν δραστικά τη σπατάλη της Δημόσιας Υγείας στο Φάρμακο κατά 3 δισεκατομμύρια το χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε, και τη Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της. Κι όταν ήλθε στη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε αυτούς ακριβώς που πολέμησαν τη διαφθορά των φαρμακευτικών εταιρών!

Κι αυτός είναι ο πρώτος λόγος που η υπόθεση ΔΕΝ θα κουκουλωθεί. Γιατί αλλιώς, καθένας, από δω και στο εξής, που θα τα βάλει με τα διάφορα λόμπι και τις αθέμιτες πρακτικές που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα,  θα γνωρίζει ότι στο τέλος θα τον εκδικηθούν τα λαμόγια! Κι άρα δεν θα τολμά κανείς…

Διέσυραν εκείνους που έκαναν την κάθαρση

Διέσυραν λοιπόν, τους ανθρώπους που έκαναν την κάθαρση, εκείνοι που προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να την αποτρέψουν. Και το έκαναν παρανομώντας! Έδωσαν «προστασία» σε ψευδομάρτυρες παραβιάζοντας τη δικονομία – η οποία απαιτεί ρητά: οι προστατευόμενοι μάρτυρες να μην έχουν προσωπική εμπλοκή στην υπόθεση και να μην έχουν «ίδιον όφελος» από την έκβασή της.

Όμως οι εν λόγω «προστατευόμενοι μάρτυρες» – όπως αποδείχθηκε – είχαν και «προσωπική εμπλοκή» και «ίδιον όφελος»! Άρα δεν μπορούσαν να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες. Κι όμως, το καθεστώς «προστασίας» τους παραμένει ακόμα!

Κι αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που πρέπει η υπόθεση να φτάσει ως το τέλος. Γιατί αναδεικνύεται μπρος στα μάτια μας πλέον, ένα ολόκληρο «παραδικαστικό κύκλωμα» που προστατεύει τους σκευωρούς ακόμα και μετά την πλήρη αποκάλυψη της σκευωρίας!

Παραδικαστικό και παρακράτος

Πέρα από το «παραδικαστικό», όμως, αποκαλύπτεται και αληθινό παρακράτος! Πέρα από τους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς, πολιτικά πρόσωπα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν τις δικογραφίες πριν φτάσουν στη Βουλή. Γνώριζαν και μοίραζαν σε φιλικά τους έντυπα και τις μαρτυρίες των προστατευομένων ψευδομαρτύρων… πριν γίνουν!

Διέρρεαν και πληροφορίες για δήθεν έρευνα του FBI κατά πολιτικών προσώπων – πληροφορίες που αποδείχθηκαν ψευδείς! Το FBI ήδη ανακοίνωσε επίσημα πλέον, ότι στην έρευνα του για τις αθέμιτες δραστηριότητές της Novartis στην Ελλάδα δεν εντοπίστηκε καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων (όπως διακήρυσσε ο ΣΥΡΙΖΑ). Αλλά εντοπίστηκε η εμπλοκή γιατρών και στελεχών του ΕΣΥ (την οποία ουδέποτε διερεύνησε ο ΣΥΡΙΖΑ)!

Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ ψευδόταν ασύστολα επί τρία χρόνια. Και οι Εισαγγελείς που είχε διορίσει, ακόμα ψεύδονται όταν επικαλούνταν, μέχρι πριν λίγο, «στοιχεία του FBI». Που οι ίδιοι προσπαθούσαν να… «υποβάλλουν» στο FBI κατά των πολιτικών τους αντιπάλων – αλλά το FBI δεν «τσίμπησε». Το παρακράτος λοιπόν, στήθηκε κανονικά. Και λειτούργησε επί τρία χρόνια:

Με δομή και καθοδήγηση

Είχε ιεραρχική δομή. Είχε καθοδήγηση κανονική. Είχε διακλαδώσεις στον Τύπο. Χρησιμοποιούσε παράνομες πρακτικές για να επηρεάζει την κοινή γνώμη και για να προσεταιρίζεται ή να εκφοβίζει ανθρώπους.

Τώρα αποδεικνύεται ότι βρισκόταν και σε πλήρη γνώση της τότε κυβέρνησης. Με τις αποκαλύψεις Παπά, στη μαγνητοφωνημένη συνομιλία του με τον κ. Μιωνή, δεν μιλάμε πλέον για «παραδικαστικό κύκλωμα». Μιλάμε για κανονικό παρακράτος (εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε εις γνώσιν και με την πλήρη κάλυψη της τότε κυβέρνησης).

Απ’ ό,τι αποκαλύπτει ο Νίκος Παπάς, γνώριζε ότι ο Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε σε ανοικτές δικαστικές υποθέσεις, τις «ρύθμιζε» κι έβγαζε λεφτά απ’ αυτό. – Πολλά λεφτά, ρε μαλάκα, όπως λέει με τη χαρακτηριστική του «αβρότητα» ο Νίκος Παπάς. Το πρόβλημά του ήταν αυτά τα έκανε ο Παπαγγελόπουλος (ως τον άνοιξη του 2016) για την πάρτη του:

– Είχε τη δική του ατζέντα, ρε μαλάκα.

– Και «έκαμπτε» τη ατζέντα του μαγαζιού (δηλαδή της τότε κυβέρνησης – ρε μαλάκα)…

Αυτό το μικρό πρόβλημα όμως, «διορθώθηκε» τον επόμενο χρόνο. Όπως φαίνεται, ο κ. Παπαγγελόπουλος χρησιμοποίησε τα… ταλέντα του, όχι για το δικό του «παραμάγαζο» πλέον, αλλά για το «κεντρικό μαγαζί» της τότε κυβέρνησης. Κι έστησε το «σκάνδαλο Novartis» κατά των δέκα πολιτικών.

Σκευωρία Novartis

Τι προκύπτει τώρα: Είχαν στήσει τη σκευωρία κατά του Παπασταύρου για να χτυπήσουν το Σαμαρά και τη ΝΔ. Στην πορεία ενεπλάκη και ο Σάμπι Μιωνή παλαιότερος συνεταίρος του Παπασταύρου προ δεκαετίας…

Όταν προσπάθησε ο Μιωνή να ξεμπλέξει ο ίδιος και ο Παπασταύρου από την σκευωρία που τους είχαν στήσει – και την οποία θα την κέρδιζαν στα δικαστήρια, έτσι κι αλλιώς, γιατί ήταν αθώοι – ο Παπάς φέρεται να προτείνει στο Μιωνή να πειστεί ο Παπασταύρου, να καταθέσει κατά της Μαρέβας, συζύγου Μητσοτάκη. Το νέου Προέδρου της ΝΔ, ο οποίος είχε μόλις εκλεγεί πριν δύο μήνες, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τον Παπασταύρου ανέβηκαν πίστα

Είχαν βρει τον Παπασταύρου και τον ταλαιπωρούσαν είτε για να πλήξουν το Σαμαρά αρχικά είτε για να πλήξουν τον Μητσοτάκη (μέσω της συζύγου του) στη συνέχεια. Κι επειδή δεν υπήρχε τίποτε εναντίον του Παπασταύρου κι ο ίδιος πάλευε να αποδείξει την αθωότητά του, αποφάσισαν να ανεβάσουν την σκευωρία σε άλλη «πίστα». Κι έστησαν τον επόμενο χρόνο (2017) την «υπόθεση Novartis».

Η πρώτη σκευωρία κατά Παπασταύρου-Μιωνή ήταν η πρόβα τζενεράλε του παρακράτους που οδήγησε στη μεγαλύτερη σκευωρία: Novartis.

Κοινό σημείο τους: Και στις δύο περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε ούτε ίχνος ενοχής οποιουδήποτε, και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν συκοφαντίες που κατέρρευσαν και ψευδομάρτυρες (που παραμένουν άφαντοι). Και οι δύο υποθέσεις στο τέλος αρχειοθετήθηκαν!

Με πλήρη επίγνωση του Μαξίμου

Το πιο σημαντικό βέβαια, είναι ότι το παρακράτος λειτουργούσε με πλήρη επίγνωση του τότε Μαξίμου! Δεν ήταν κάτι που έκαναν επίορκοι δικαστές, χωρίς την γνώση της τότε κυβέρνησης. Γιατί η κυβέρνηση συνέχισε να τους στηρίζει μέχρι τέλους. Ακόμα κι όταν κατέρρεαν ένα προς ένα τα στοιχεία της σκευωρίας.

Δεν ήταν κάτι που έκανε ο… «ρε μαλάκα», Νίκος Παπάς, εν αγνοία του Αλέξη Τσίπρα. Γιατί ο Τσίπρας εξακολουθεί να τον καλύπτει μέχρι τώρα… Άλλωστε την πιο αποστομωτική επιβεβαίωση την έχει δώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όταν αναφώνησε στη Βουλή:

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, χωρίς να τα ξέρω κι εγώ…

Δίκιο είχε! Δεν  θα μπορούσαν να συμβαίνουν… Και τα γνώριζε και τα ενέκρινε!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κανένα τρόπος, όλα αυτά να συγκαλυφθούν. Πρέπει να αποκαλυφθούν πλήρως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αυτό είναι πια «υπαρξιακό» ζήτημα, για την ίδια τη Δικαιοσύνης και τη Δημοκρατία.

Όχι «προσωπικό» θέμα, μόνο για όσους ταλαιπωρήθηκαν από τους σκευωρούς και τις σκευωρίες τους. Υπαρξιακό για τη χώρα και το πολίτευμά της:

– Αν η Δικαιοσύνη αφήσει ατιμώρητο το παραδικαστικό, σε λίγο θα την πνίξει το παραδικαστικό. Αν το παραβλέψει, σε λίγο δεν θα υπάρχει Δικαιοσύνη!

–Αν η Δημοκρατία αφήσει ατιμώρητο το παρακράτος, σε λίγο θα τη στραγγαλίσει το παρακράτος. Αν το παραβλέψει, σε λίγο δεν θα υπάρχει Δημοκρατικό πολίτευμα…

Αυτοί οι λόγοι αρκούν για να φτάσει η κάθαρση της Τραγωδίας ως το τέλος.

Αμετανόητοι

Υπάρχει, όμως, κι ένας τελευταίος λόγος όμως: Οι εν λόγω σκευωροί είναι και αμετανόητοι: Ακόμα και τώρα που αποκαλύφθηκαν οι «πομπές» τους εξακολουθούν να συκοφαντούν.

Η πρώτη αντίδραση του Νίκου Παπά, όταν αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Μιωνή ήταν να… καταγγείλει τη ΝΔ για «μονταζιέρα»!Όταν αυτό κατέπεσε, η επόμενη αντίδρασή του ήταν να ισχυριστεί ότι εννοούσε το «χρηματισμό»… Παπασταύρου και Σαμαρά, όχι το χρηματισμό Παπαγγελόπουλου. Κι όταν κι αυτό κατέπεσε, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι όντως τα είπε αυτά κι όντως τα εννοούσε όπως ακριβώς τα ακούσαμε όλοι, αλλά… δεν τα πίστευε, λέει. Έκανε «λάθος και στο ύφος και στην ουσία», όπως παραδέχεται ο… «ρε μαλάκα» Νίκος Παπάς.

Άρα όσα έλεγε τις προηγούμενες μέρες ήταν κι αυτά ψέματα και συκοφαντίες.

Συγχωροχάρτι;

Λοιπόν ακούστε, παλληκάρια της ΝΔ:

Αυτά τα θρασίμια ακόμα και τώρα, ακόμα κι όταν βρίσκονται «στο καναβάτσο», σας βρίζουν και σας συκοφαντούν! Σκεφτείτε τι θα γίνει, αν τους δώσετε συγχωροχάρτι. Στην πρώτη ευκαιρία, θα πέσουν σαν ύαινες να σας φάνε. Φτάστε το ως το τέλος. Δεν κάνετε «χάρη» σε κανένα. Δεν κάνετε το χατίρι κανενός… Τη Δημοκρατία προστατεύεται από τις ύαινες. Και τον ίδιο τον εαυτό σας…

Υ.Γ. Και τις γυναίκες σας και τα παιδιά σας, γιατί κανείς δεν γλιτώνει από τέτοιες λυσσασμένες ύαινες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου