ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ

Μοίρασε το

Με μπροστάρη τον Ανδρέα Λοβέρδο η κυβέρνηση έβαλε μπροστά την επιχείρηση συλλήβδην συκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων και ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού, ευελπιστώντας στον εξωραισμό και τη δικαιολόγηση του επερχόμενου πογκρόμ απολύσεων.

Προβαίνοντας σε μια σκαιά επίθεση σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων ο υπουργός Υγείας τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν τα υπόλοιπα δέκα εκατομμύρια των πολιτών, αδιαφορώντας για τον ιδιωτικό τομέα λόγω ισοβιότητας στο δημόσιο!

Το μεγάλο ψέμα του κ. Λοβέρδου είναι καταρχάς ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ένα εκατομμύριο. Βεβαίως και ο δημόσιος τομέας είναι διογκωμένος, (το πολιτικό σύστημα στο οποίο ανήκει και ο υπουργός Υγείας τους διόρισε όμως και οι κραυγές αυτοκριτικής περί δημαγωγίας του ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιεί εσχάτως δε τον “αθωώνουν” σε καμία των περιπτώσεων) αλλά οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σαφώς λιγότεροι (περίπου στο μισό τους υπολογίζει η ΑΔΕΔΥ).

Παράλληλα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να δυσφημείται με τέτοιο τρόπο το σύνολο όσων υπηρετούν στο δημόσιο εξαιτίας ορισμένων -ενδεχομένως αρκετών και συχνών- περιστατικών επιόρκων υπαλλήλων, που προφανώς είναι καταδικαστέα και πρέπει να αντιμετωπίζονται με κάθε αυστηρότητα.

Ωστόσο είναι άλλο να τους κατηγορείς όλους ως άχρηστους, αργόμισθους κτλ και άλλο να τάσσεσαι υπέρ της εξυγίανσης, της αξιολόγησης, της θέσπισης και λειτουργίας κανόνων στο δημόσιο τομέα, θέση με την οποία δύσκολα μπορεί κάποιος να διαφωνήσει.

Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι βρισκόμαστε ξανά ενώπιον μιας αποστολής με την κωδική ονομασία «λάσπη στον ανεμιστήρα», που όπως έχει αποδειχθεί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κυβερνητικής προπαγάνδας και ο κ. Λοβέρδος φιγουράρει ως μέτρ σε αυτό το είδος!

Υ.Γ. Απαραίτητη διευκρίνιση: δεν είμαι, δεν προσπάθησα να γίνω και δε συμπαθώ ιδιαιτέρως την κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων. Οργίζομαι όμως όταν επικρατούν ισοπεδωτικές λογικές με σκοπό την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών. Και ο νοών νοείτω…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου