“ΚΥΝΗΓΙ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ

Μοίρασε το

Με βάση το τρίπτυχο «εξωστρέφεια – αισιοδοξία – προσήλωση στους στόχους» θα κινηθεί την εβδομάδα που ξεκινά από αύριο ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις βασικές του κινήσεις θα είναι να υπάρξουν συναντήσεις υπουργών και στενών του συνεργατών με βουλευτές για την επιστροφή της ηρεμίας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από το κύμα «αντιμνημονιακών» κρουσμάτων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο ίδιος θα εξειδικεύσει τις επαφές του με υπουργούς, ώστε να συγκροτηθεί ένα πλάνο βασικών προτεραιοτήτων ως το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, μαίνεται ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για μια σειρά από γεγονότα με αρνητική χροιά που συνεχίζουν να εκτυλίσσονται όπως οι αρρυθμίες στο κυβερνητικό σχήμα, η έκφραση απροθυμίας μερίδας υπουργών να υλοποιήσουν βασικές δεσμεύσεις, οι δημόσιες διαφοροποιήσεις τους αλλά και οι βολές από στελέχη και βουλευτές για τον σκληρό πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής με επίκεντρο το μνημόνιο. Πάντως, οι τόνοι εκ μέρους του πρωθυπουργικού επιτελείου θα παραμείνουν χαμηλοί, αφού εκτιμάται ότι σε αυτή τη φάση δεν πρέπει «να χυθεί λάδι στη φωτιά».

Στην νευρική κρίση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΚΟ, σε μια συγκυρία που θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, προστίθενται και οι εξωγενείς ανησυχητικοί παράγοντες της σταθερής πλέον δημοσκοπικής καθίζησης στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, της εκτίναξης του ελλείμματος για το 2010 καθώς και των υποβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους, οι οποίοι σχεδόν προεξοφλούν τη αναδιάρθρωση του χρέους.

Σε όλα αυτά τα δεδομένα, που από τη μια εξανεμίζουν τα όποια οφέλη της Συνόδου Κορυφής και από την άλλη επιτείνουν την αβεβαιότητα για έξοδο από την κρίση, ο πρωθυπουργός απαντά καταρχάς με δηλώσεις τόνωσης της καταρρακωμένης ψυχολογίας της κοινωνίας και παράλληλα με προειδοποιητικά καμπανάκια μέσω Υπουργικού Συμβουλίου ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά».

Ωστόσο, ο πονοκέφαλος στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν υποχωρεί, καθώς ως γνωστόν τον Απρίλιο και το Μάιο θα πρέπει να οριστικοποιηθούν και να εγκριθούν καθοριστικής σημασίας αποφάσεις, με κορυφαία το πολυνομοσχέδιο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015 και τα πρόσθετα έκτακτα μέτρα του 2011 λόγω υστέρησης εσόδων και αύξησης του ελλείμματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου