“ΚΡΑΥΓΕΣ”…

Μοίρασε το

Οι δηλώσεις Βοριδη ,Λαζαριδη, Κεφαλογιαννη, Γεωργιάδη, και άλλων στελεχών της ΝΔ για τον Ανδρέα Παπανδρέου , την συμβολή του στη εξέλιξη της χώρας και της κοινωνίας δυστυχώς αποτέλεσαν θέμα προσώπων και όχι  πολιτικού  φορέα!

Ενώ είναι εμφανές πλέον, ότι για την ΝΔ, η αντιμετώπιση της κρίσης περνά  μέσα από την αποδόμηση όλων των κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων που δημιούργησαν  το ΠΑΣΟΚ των αλλαγών  και ο ιδρυτής του !

Μάλιστα γραφτήκαν και δηλώσεις του τύπου ότι
-“ο πρόεδρος της ΝΔ Σαμαράς πρέπει να «τραβήξει το αυτί των στελεχών του» “κτλ
 – ‘Η “τι να κάνουμε?
-«άλλωστε το κακό έγινε από τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη κυβέρνηση Παπαδημου» κτλ
Απίστευτες διατυπώσεις ,αφού και ο πλέον ανίδεος στις πολιτικές διεργασίες, γνωρίζει ότι τα κόμματα δεν είναι ουδέτερα, ούτε ένα άθροισμα τεχνοκρατών..Και όταν μια επιλογή τους γίνεται ατελέσφορη για το κοινωνικό μπλοκ που ιδρύθηκαν για να εκφράζουν ,τότε όπως έλεγε και ο Ανδρέας, η αυτοκριτική με το “mea culpa”πρέπει να γίνεται δύναμη για νέα πορεία…
Τα κόμματα λοιπόν , εκφράζουν κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες, πολύ περισσότερο επιλέγουν με ποιους επιδιώκουν να κυβερνούν προκειμένου να τις εφαρμόσουν!
Τι θα Περίμενε  κανείς ,η ΝΔ και όχι απλά  ο Βοριδης να χαιρετίσει ό,τι δημιούργησε ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ ;
δηλαδή:
 – τη μεσαία και αγροτική τάξη;
  -το κοινωνικό κράτος;
 -τη δυνατότητα πρόσβασης στις δομές της γνώσης, της επιστήμης και της παραγωγής όλων των τάξεων και φρονημάτων των Ελλήνων πολιτών ;
 -την εμβάθυνση και ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών;
 -την ένταξη της χώρας της οικονομίας και της κοινωνίας σ όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς συμμετοχής και  διαπραγμάτευσης ;
 -την άρση του οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού διχασμού;
Θα μπορούσα να αναφερομαι σε κατακτήσεις της διαδρομής του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ ως κινήματος αλλαγής, όπως και σε παθογένειες, που δεν έφτασε ο χρόνος να ασχοληθεί, αφησε  ομως παρακαταθήκη το πλαίσιο και τις αρχές του ΠΑΣΟΚ .Για να παραμείνει εναλλακτική δύναμη αλλαγών απέναντι σε κάθε εγχείρημα  συντηρητικής παλινόρθωσης που είναι επιδίωξη των κερδοσκόπων ,της ολιγαρχίας και της δεξιάς παράταξης τους!
Δύσκολη αποστολή για τον προοδευτικό χώρο, σε μια παγκοσμιοποιημένη ,χρηματιστηριακή, οικονομία που με τα μέσα της προβάλλει το δήθεν επιχείρημα:
 Υπάρχει άλλη  πρόταση?
Αν η πολιτική όπως έλεγε ο Ανδρέας είναι η τέχνη του συσχετισμού δύναμης, προκειμένου να προωθήσει ο φορέας τους στόχους του ,τότε η δύναμη για τη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ των αλλαγών, είναι το κοινωνικό μπλοκ που ιδρύθηκε για να εκφράζει !
Η αμφισβήτηση του κοινωνικού μπλοκ και της σχέσης – αποστολής είναι που γέννα το αποτέλεσμα ,όχι της αποκαθήλωσης του Ανδρέα,  αλλά των κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων που έφεραν τη σφραγίδα του!
Είναι προφανές ότι η κοινωνική, οικονομική και θεσμική στοχεύση της ΝΔ ,προϋποθέτει την διάλυση των κοινωνικών οικονομικών και δημοκρατικών κατακτήσεων του ΑΝΔΡΕΑ!
 Αν ανατρέξει κανείς στα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικα, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ότι ο στόχος πλέον δεν είναι η δημοσιονομική εξυγίανση  αλλά η εκχώρηση μεριδίων αγοράς σε τομείς που αφορούν, τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης ,τα δημόσια αγαθά ,τα εργαλεία ανάπτυξης κτλ
Τα στελέχη της ΝΔ, θύμισαν το αυτονόητο  :
Ότι για άλλους λόγους ιδρύθηκε η κάθε παράταξη και ότι αυτή η κυβέρνηση εκφράζει ένα συγκεκριμένο συσχετισμό κοινωνικής και οικονομικής δύναμης !
Το θέμα λοιπόν δεν είναι τα στελέχη τής ΝΔ που εκφράζουν την αποστολή του κόμματος τους, αλλά ο σοσιαλιστικός χώρος, η δημοκρατική Παράταξη  που πρέπει να πείσει ότι θέλει και μπορεί να είναι αυτό που ιδρύθηκε, για να υπάρχει !
 ΔΗΛΑΔΗ ,Εναλλακτική, κοινωνική, πολιτική και παραγωγική  δύναμη, ικανή να διαμορφώνει κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφικές που δεν αποδέχονται τον μονόδρομο της συντηρητικής παλινόρθωσης με Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου