ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Μοίρασε το

Η πορεία προς τις εκλογές, δεν δείχνει μόνον ποσοστά στα διακυμαινόμενα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Δείχνει παράλληλα το ήθος, τις πρακτικές, το πώς αντιλαμβάνονται έναν βαθειά δημοκρατικό θεσμό, αυτόν τον εκλογών, όσοι παίρνουν μέρος σε αυτόν τον όμορφο αγώνα.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε, υπονομεύσεις, προσπάθεια σπίλωσης προσώπων και αγνόηση στοιχειωδών κανόνων άμιλλας, σε μια προσπάθεια η οποία στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Κάθε μικρόψυχη απόπειρα κατά του συνδυασμού μας – από κόμματα και τοπικούς εκπροσώπους τους – σηματοδοτεί τον πανικό των αντιπάλων μας, καταγράφεται από τους πολίτες και μας αφήνει παντελώς αδιάφορους.

Μας εγκαλούν ότι σηκώσαμε τη σημαία του “αντιμνημονίου”. Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ότι ο αγώνας μας είναι καθαρά αυοδιοικητικός-πολιτικός, όχι όμως και κομματικός. Για μας το μνημόνιο, συμβολοποιεί τα δεινά που υφίσταται ο λαός μας, εκφράζει την πλέον αντιλαϊκή και ανάλγητη κοινωνικά πολιτική, η οποία φυσικά και μας βρίσκει αντίθετους. Και βέβαια μας απασχολούν τα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα των πολιτών. Ασφαλώς και μας απασχολούν όσα και κάθε πολίτη, όπως η ανασφάλεια, η ανεργία, η ακρίβεια, η φτώχεια. Αυτά δεν ενοχλούν, δεν απασχολούν όσους μας προσάπτουν διάφορα; Τους απασχολεί μόνον  το ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε όσα προκύπτουν από το μνημόνιο;

Μας εγκαλούν ακόμα, ότι η  πολυσυλλεκτικότητα της πολιτικής προέλευσης των υποψηφίων μας δείχνει καιροσκοπισμό και πολλά άλλα. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι επιτέλους σε αυτόν τον τόπο μπορούν να αγωνίζονται οι πολίτες με βάση όσα κοινά αιτούμενα τους ενώνουν και όχι με βάση όσα τους χωρίζουν; Είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουν ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και μόνο μια πανστρατιά ομονοούντων μπορεί να  αποτρέψει την καταστροφή;

Γνωρίζουμε καλά ότι πίσω από τις αντιδράσεις τις οποίες προκαλεί σε όλο το κομματικό κατεστημένο η δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από τον συνδυασμό μας, βρίσκεται ο φόβος διατάραξης των ισορροπιών του πολιτικού συστήματος. Και  κατανοούμε την ανησυχία τους.  Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα μπορούσε να αγκαλιάσει ο κόσμος έναν συνδυασμό, που δεν διαθέτει πακτωλό χρημάτων για προπαγάνδιση θέσεων και δεν διατηρεί σχέσεις συναλλαγής με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να αναπτερώσει το ηθικό του κόσμου και να γεννήσει ελπίδες ένας συνδυασμός, ο οποίος δεν διαθέτει κομματικούς μηχανισμούς στήριξης, ούτε περιοδεύοντες κομματικούς αρχηγούς.

Διάφοροι επικεφαλής κομμάτων μας πολεμούν και προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς που απαξιώνουν τους ίδιους. Εμείς, ψύχραιμοι, δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα, έχουμε  ρεαλιστικά οράματα και προοπτικές και σχεδιάζουμε σε κάθε λεπτομέρεια την υλοποίηση του προγράμματός μας, εφόσον μας τιμήσει ο λαός με την πολύτιμη ψήφο του. Δεν είμαστε παντογνώστες. Αξιοποιούμε τη γνώση των ειδικών, τεχνοκρατών, επιστημόνων, ανθρώπων του μόχθου και του πνεύματος, οι οποίοι αγκάλιασαν την προσπάθειά μας.

Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Για μας είναι μονόδρομος η ανάσχεση της μιζέριας, της βαθιάς μελαγχολίας που διακατέχει τους πολίτες της Αττικής. Είναι μονόδρομος να ξανανθίσει το χαμόγελο, η ελπίδα, η προοπτική, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.
Οι αξίες ζωής που υπηρετούμε, μας δείχνουν έναν μόνο δρόμο για την ανάταση του πολύμοχθου λαού της Αττικής. Το δρόμο της αγάπης στον συνάνθρωπο, της ουσιαστικής αλληλεγγύης και των ρεαλιστικών προτάσεων διεξόδου από το τέλμα. Αυτή είναι η πορεία μας. Αυτή η μοναδική προοπτική μας.

Το άρθρο του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Δημαρά δημοσιεύεται στο www.infoblog.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου