ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑ…

Μοίρασε το

Η ανταλλαγή βαρύτατων καταγγελιών ανάμεσα στους Γιώργο Παπανδρέου και Σταύρο Ψυχάρη, ανεξαρτήτως του ποιος έχει περισσότερο ή λιγότερο δίκιο αναδεικνύει -και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία- τη στενή σχέση ως σφιχτό εναγκαλισμό της εξουσίας με τα μέσα ενημέρωσης και το τραπεζικό σύστημα και τα «παιχνίδια» που παίζονται παρασκηνιακά για να εκπληρωθούν οι επιδιώξεις της κάθε πλευράς.

Πρόκειται για μια κατάσταση δυσοσμίας και διαπλοκής, η οποία αποκαλύπτεται περίτρανα για ακόμη μια φορά και δείχνει πως και πόσο προκλητικά λειτουργεί το «σύστημα».

Με αδιαφάνεια, απειλές, εξυπηρετήσεις, υποσχέσεις και αιτήματα που όταν ικανοποιούνται …όλα είναι μέλι-γάλα, όταν όμως «στραβώνει το πράγμα», τότε επέρχεται η σύγκρουση και τα «αληλλοκαρφώματα».

Το θέμα είναι σοβαρό, έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας και πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κινητοποιήσει όλους, γιατί «ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» ότι -όπως λέει ο Σαίξπηρ στον Άμλετ- «κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου