Καταρρέει το τοξικό τείχος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θανάσης Κ. σημειώνει ότι το… «αδιαπέραστο τείχος»που προσπαθεί να διασώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι αυτό που εμποδίζει κάθε μεταρρύθμιση, κάθε αληθινή πρόοδο, κάθε ακτίνα ελπίδας για ανάπτυξη στον τόπο αυτό. Μόνο που αυτό το «τείχος» καταρρέει γιατί αποδεικνύεται απολύτως τοξικό. new deal

Μοίρασε το

Ο Θανάσης Κ. σημειώνει ότι το… «αδιαπέραστο τείχος»που προσπαθεί να διασώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι αυτό που εμποδίζει κάθε μεταρρύθμιση, κάθε αληθινή πρόοδο, κάθε ακτίνα ελπίδας για ανάπτυξη στον τόπο αυτό. Μόνο που αυτό το «τείχος» καταρρέει γιατί αποδεικνύεται απολύτως τοξικό.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει τη φιλοδοξία του να φτιάξει τη «μεγάλη Κεντροαριστερά Συμμαχία», που θα αποτελέσει «αδιαπέραστο τείχος» για να μην περάσουν οι δυνάμεις της Ακροδεξιάς και του Εθνικισμού.

Η αγωνιώδης προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ – μάταιη, όπως αποδεικνύεται – προσκρούει σε ένα σοβαρό πρόβλημα: Καταρρέουν όλες οι ψευδαισθήσεις! Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και εξ αιτίας της Πολιτικής του. Πράγματι, διέσυρε τα πάντα: την «Αριστερά», την «Προοδευτικότητα», το τάχα μου «καινούργιο» που θα έφερνε – και αποδείχθηκε χειρότερο από το «παλιό».

Θυμάστε εκείνους που έλεγαν, «να δοκιμάσουμε και νέους ανθρώπους»; Δοκιμάστηκαν «νέοι άνθρωποι» (Τσίπρας, Καρανίκας, Τζανακόπουλος, Σκουρλέτης κλπ.) Με τα χειρότερα αποτελέσματα.

Θυμάστε εκείνους που έλεγαν, να δοκιμάσουμε «φρέσκες ιδέες»; Δοκιμάστηκαν «φρέσκες ιδέες» (Βαρουφάκης, Κατρούγκαλος, Γαβρόγλου, Κοτζιάς κλπ.)  Και αποδείχθηκαν πολύ «τοξικές» ή πολύ …. «μπαγιάτικες»!

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις «παλαιές ιδέες» και στους παλαιούς εκπροσώπους τους. Σημαίνει απλά ότι, αν θέλουμε να αλλάξει η μοίρα αυτού του τόπου οφείλουμε, μεταξύ άλλων να νοηματοδοτήσουμε με εντελώς άλλο τρόπο, την Πολιτική και τις έννοιές της.

Ποτέ δεν θα μάθουμε την «απόλυτη αλήθεια» – και μάλλον δεν υπάρχει «απόλυτη αλήθεια» που μπορούμε να την μάθουμε – αλλά κάποιες αλήθειες που βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας κι ως τώρα αρνούμασταν να τις δούμε, οφείλουμε πλέον να τις παραδεχθούμε. Γιατί αλλιώς θα βολοδέρνουμε πολλά σκαλοπάτια πιο κάτω ακόμα, «στου κακού τη σκάλα». Και πριν απ’ όλα: Τέρμα με την «προοδευτική» καφρίλα!

Προοδευτικοί και ακροδεξιοί

Ο,τιδήποτε «προοδευτικό», δεν είναι «σωστό», ή «ωφέλιμο». Οι «προοδευτικοί» επί δεκαετίες υποστήριζαν τα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού. Που κατέρρευσαν παντού με πάταγο. Και το πλήρωσαν παντού – εκτός από την Ελλάδα.

Οι «προοδευτικοί» επί δεκαετίες στήριζαν αυταρχικά καθεστώτα – τοπικούς δικτάτορες, που οδήγησαν σε «διαλυμένα κράτη» (failed states)! Πράγματι, οι «προοδευτικοί» μας, μιλούσαν ακατάπαυστα για «διεύρυνση» της δημοκρατίας στις… δημοκρατικές δυτικές κοινωνίες, και ταυτόχρονα στήριζαν ή και ταυτίζονταν με απίθανους δικτάτορες στον Τρίτο Κόσμο.

Ο Τσάβες και ο Μαδούρο είναι απλώς δυο πολύ πρόσφατα παραδείγματα. (Είχαν προηγηθεί παλαιότερα, ο Κάστρο, ο Μουγκάμπε, ο Τσαουσέσκου, ο Εμβέρ Χότζα, ο Γιαρουζέλσκι κλπ.)

Οι καθ’ ημάς «προοδευτικοί» ταυτίζονταν με τα συμφέροντα ξένων εθνικισμών, ενίοτε και επιθετικότατων εθνικισμών (κατά της Ελλάδος – και όχι μόνο), αλλά θεωρούσαν… «εθνικιστή» οποιονδήποτε Έλληνα μιλούσε για αυτονόητα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος.

Πήγαιναν στα Σκόπια και διαδήλωναν υπέρ της «Μακεδονίας» στηρίζοντας ανοικτά τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό.

Κραύγαζαν «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», προς μεγάλη ικανοποίηση του Τουρκικού επεκτατισμού.

Και επιζητούσαν τον «αφοπλισμό» της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία!

Όλοι οι εχθρικοί σοβινισμοί κατά της Ελλάδας έβρισκαν τους πιο πρόθυμους υποστηρικτές τους εδώ, στις γραμμές των «προοδευτικών». Ενώ όποιος διανοούνταν να υπερασπιστεί τα ελληνικά συμφέροντα  θεωρούνταν «επικίνδυνος ακροδεξιός».

Και αντίστροφα: όλες οι μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, είτε στη Βρετανία επί Θάτσερ, είτε στις ΗΠΑ επί Ρέηγκαν, είτε και στη Γερμανία ακόμα, επί Σρέντερ, όλες οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που απελευθέρωσαν την οικονομία, είτε στερέωσαν καλύτερα τη δημόσια διοίκηση, είτε αναβάθμισαν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους, είτε τέλος προχώρησαν τις ιδιωτικοποιήσεις, όλες αποκηρύχθηκαν ως… «νέο-φιλελευθερισμός»!

Όποιοι Έλληνες κοιτάνε στο εξωτερικό, τι ακριβώς δούλεψε αλλού με θεαματικά αποτελέσματα και τι ενδεχομένως μπορεί να δουλέψει και εδώ, αντιμετωπίστηκαν από τους εδώ «Προοδευτικούς» ως… «ακροδεξιοί» ή ως «νεοφιλελεύθεροι»- ενίοτε και τα δύο!

Το τοξικό τείχος του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει

Αυτό είναι το… «αδιαπέραστο τείχος»που προσπαθεί να διασώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα: Τείχος που εμποδίζει κάθε μεταρρύθμιση, κάθε αληθινή πρόοδο, κάθε ακτίνα ελπίδας για ανάπτυξη στον τόπο αυτό. Μόνο που αυτό το «τείχος» καταρρέει σήμερα. Καταρρέει γιατί αποδεικνύεται απολύτως τοξικό – γιατί δηλητηριάζει και διαλύει την κοινωνία:

Την διαλύει εσωτερικά, παραδίδοντάς την στο έλεος των κουκουλοφόρων, του Ρουβίκωνα και των ΜΚΟ που εξακολουθούν να στοιβάζουν λαθρομετανάστες στα νησιά μας.

Τη διαλύει εξωτερικά, ξεπουλώντας κάθε έννοια εθνικού συμφέροντος, απέναντι σε ισχυρούς – ή και εντελώς αδύναμους γείτονες – που προκαλούν ανοικτά.

Τη διαλύει κοινωνικά, επιβάλλοντας μέσα στην Ελλάδα όλες τις ακρότητες της «πολιτικής ορθότητας» που απορρίπτονται πια από τις δυτικές κοινωνίες.

Τη διαλύει οικονομικά και διοικητικά, φορολογώντας μέχρι εξοντώσεως τους πάντες για να συντηρήσει ένα υπερτροφικό κράτος που δεν παράγει υπηρεσίες – μόνο ταλαιπωρία για όλους και οργή σε όλους.

Όταν η Αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ συλλαμβάνει για… «προληπτικούς λόγους» πολίτες των Γιαννιτσών, ώστε να μη διαδηλώσουν κατά κυβερνητικών στελεχών που βρίσκονται στην πόλη τους υπό την προστασία των ΜΑΤ, και την ίδια στιγμή συλλαμβάνουν και κατοίκους της Λέσβου γιατί, λέει, ύψωσαν σταυρό στην παραλία τους για να αποθαρρύνουν τους λαθρομετανάστες, είναι προφανές ότι οι «προοδευτικοί» έχουν κηρύξει τον Πόλεμο στην Ελληνική κοινωνία συνολικά. Και αυτό το ξέρει η Ελληνική κοινωνία πια. Καιρός να το αντιληφθεί – και να το πει – και η Νέα Δημοκρατία!

Το «αδιαπέραστο τείχος» που προσπάθησε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν το «τείχος του αίσχους» στο Βερολίνο! Που κατέρρευσε πριν ακριβώς 30 χρόνια! Και δεν το νοσταλγεί κανείς. Οι κομμουνιστές το έχτισαν, το 1961. Οι «προοδευτικοί» όλης της Ευρώπης το υπερασπίστηκαν έκτοτε.

Η «Τελική Πράξη του Ελσίνκι» το νομιμοποίησε το 1975 (τότε, μάλιστα, χαιρετίστηκε ως «διπλωματική νίκη τεράστιας σημασία για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στην Ευρώπη», μπλα, μπλά μπλα μπλά…) Και ο λαός το γκρέμισε το 1989!

Άντε, και στα δικά μας… Επί τέλους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου