ΚΑΛΠΗ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Μοίρασε το

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗ 

Ανεξαρτήτως έκβασης, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα σηματοδοτήσουν εξελίξεις για το μάλλον προδιαγεγραμμένα ζοφερό μέλλον της χώρας.

Τα διλήμματα του πρωθυπουργού τον φέρνουν μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: θα κριθούν τα αποτελέσματα της κάλπης ικανοποιητικά και θα αναβάλλει τα σχέδια για πρόωρες ή θα εκλάβει την ψήφο των πολιτών ως αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και θα ζητήσει νέα εντολή από το λαό;

Σε κάθε περίπτωση, βέβαιο είναι πως η τακτική των έμμεσων απειλών, της σύνδεσης αυτοδιοικητικών με εθνικές εκλογές και της οξύτητας που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του, εγκλωβίζουν τους ίδιους και οδηγούν μοιραία την πολιτική ζωή του τόπου -σε μια συγκυρία που εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη- σε ένα νοσηρό και πολωμένο κλίμα όπου η εκλογολογία εντάσσεται αναπόφευκτα στην κορυφή της ατζέντας.

Μάλιστα, η ατμόσφαιρα αυτή έχει ήδη προλάβει να κάνει εμφανείς τις επιπτώσεις της στην οικονομία και τη διεθνή μας εικόνα. Η Ελλάδα φιγουράρει πλέον πρώτη στη λίστα με τις υποψήφιες χώρες για χρεοκοπία με τον πάντα Economist να επισημαίνει ότι “οι πρόωρες εκλογές θα φέρουν τη χρεοκοπία πιο κοντά από ποτέ και οι πιθανότητες αυτό να μη συμβεί είναι ισχνές ακόμη και με κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές”.

Πάντως, για το θέμα των πρόωρων ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δείχνει να μην έχει αποφασίσει και τηρεί στάση αναμονής για τι θα πράξει το βράδυ της Κυριακής, παρά τις επίμονες προσπάθειες να πειστεί η κοινωνία για την ειλικρίνεια των λεγομένων του, κάτι που αποτυπώνεται στους αγωνιώδεις ισχυρισμούς ότι “δεν υπάρχουν μπλόφες και δε θα διστάσω να πράξω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν η προσπάθειά μου υπονομευτεί”.

Εξίσου αδιευκρίνιστοι και ασαφείς παρέμεναν ως την ύστατη ώρα οι παράγοντες που θα έστελναν τη χώρα ξανά στις κάλπες. Σε μια απόπειρα ερμηνείας, οι πιο ρεαλιστικές αναγνώσεις στο κυβερνών κόμμα προσδιόριζαν ως ασφαλή τη διαφορά των πέντε μονάδων από τη ΝΔ.

Κυριακή κοντή γιορτή όμως. Τώρα το λόγο έχει ο λαός που θα αποφασίσει αν με τις επιλογές του για δημάρχους και περιφερειάρχες θα χρειαστεί λίγο μετά να ψηφίσουμε για πρωθυπουργό και βουλευτές. Καλή ψήφο σε όλους!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου