ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ…

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Ο Παύλος Γερουλάνος πιστώθηκε την επιτυχία της προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου τον τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Πολιτισμού.

Ως υπουργός Πολιτισμού, ο πρώην στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, βρέθηκε στο φυσικό του χώρο. Τον πολιτισμό τον σπούδασε και στα Πανεπιστήμια, αλλά και στη ζωή, καθώς το ενδιαφέρον της οικογενείας του για τις τέχνες κρατούσε από παλιά.

Ωστόσο, την επόμενη της ανάληψης των νέων του καθηκόντων, ο κ. Γερουλάνος βρέθηκε αντιμέτωπος με σωρεία προβλημάτων και δυσχερειών παρόμοια με αυτά που αντιμετωπίζει κάθε υπουργός που αναλαμβάνει ένα τομέα ευθύνης του κρατικού μηχανισμού. Προβλήματα που επιτείνει ο διαχείριση της ΕΡΤ, αλλά και η διεθνής προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Πέραν της …άχαρης – πλην όμως αναγκαίας αυτής δουλειάς, ο νέος υπουργός χρειάζονταν ένα πολιτικό στόχο, από την επίτευξη του οποίου θα μπορούσε να εγγράψει τη δική του συνεισφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκαταστήσει το διεθνές κύρος και την αξιοπιστία της χώρας.

Καλύτερος στόχος από την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακροπόλεως δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Η ιδέα έπεσε κι η υλοποίηση του σχεδίου ξεκίνησε ήδη με οδηγό την επιτυχημένη συνταγή της προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ, όπου με χαμηλό κόστος, αλλά μεγάλη αποτελεσματικότητα το πολιτικό μήνυμα περνούσε μέσα από το Διαδίκτυο και ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών.

Σε αυτή τη φάση το ρόλο διάδοσης του μηνύματος επιτελεί ο διαδικτυακός χώρος www.bringthemback.org, όπου απλοί πολίτες απ’ όλο τον κόσμο μπορούν να γίνουν υποστηρικτές της ιδέας, ώστε αν συγκεντρωθούν 1.000.001 συμμετοχές, η Ελλάδα μπορεί να θέσει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η προσπάθεια βρίσκεται στην αρχή με 50.000 περίπου υποστηρικτές μέχρι στιγμής. Εντύπωση προκαλεί το εισαγωγικό βίντεο, όπου Ελληνίδα παρουσιάστρια (υποδύεται η δημοσιογράφος  Έλενα Κατρίτση) διακόπτει τη ροή του προγράμματος για να μεταδώσει μια έκτακτη είδηση. Η ανταποκρίτρια από το Λονδίνο μεταδίδει την είδηση: Ένας Έλληνας μεγιστάνας ονόματι Ελγινιάδης (τον υποδύεται ο Σπύρος Φωκάς) απέσπασε το ρολόι του Big Ben στην έπαυλή του για να το προφυλάξει απ’ τη μόλυνση του Λονδίνου…

Το χαριτωμένο εύρημα ακολουθεί βίντεο όπου περιγράφουν ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας (υπογράφει ως METAXA brand ambassador…)  κι η Έλενα Κατρίτση, περιγράφουν εν συντομία το ιστορικό της υπόθεσης και παρακινούν τους πολίτες να συμμετέχουν στην καμπάνια για την επιστροφή των Γλυπτών.

Πρόκειται προφανώς για το πρώτο κομμάτι μιας προσπάθειας που θα κλιμακωθεί τους επόμενους μήνες. Μένει να φανεί αν ο Παύλος Γερουλάνος θα είναι αυτός που θα υλοποιήσει το όραμα της Μελίνας Μερκούρη..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου