ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ…

Μοίρασε το

Στην Κύπρο, οι πολιτικές δυνάμεις ζύγισαν τα δεδομένα, αφουγκραστηκαν την κοινωνική θέληση, και δημοκρατικά  μέσω του κοινοβουλίου διάλεξαν έναν πολύ δύσκολο και αβέβαιο ίσως  δρόμο ,που έχει ένα όμως σημαντικό πλεονέκτημα! Την ΕΛΠΙΔΑ ότι μπορούν  να επηρεάσουν τις εξελίξεις!

Είναι πλέον προφανές ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, οι ευρωπαίοι πολίτες ,οι παραγωγικές δυνάμεις, συγκλονίζονται από την επέλαση του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και τα άνισα οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα που παράγονται και στις  σχέσεις βορρά και νότου!
Η Κύπρος -για λόγους που πολλαπλώς έχουν έγκυρα και έγκαιρα εξηγηθεί – δεν έχει απλά να διαλέξει ανάμεσα σ ένα κακό η λιγότερο κακό σενάριο! Γιατί απλά το «σενάριο λύσης» που προτείνεται (από την τρόικα) δεν θα γινει άπαξ! Θα παράγει οικονομική καταστροφή και στους πολίτες και τη χώρα .

Θα ήταν αφελές να ερμηνεύει κάνεις ότι πρόκειται για μια «παιδαγωγική» απλά επιλογή, όταν δεν υπάρχει ούτε «δεξιός» ούτε «αριστερός» οικονομολόγος που να μην ομολόγει, ότι οι εξυγιάνσεις της Μερκελ-ΔΝΤ-ΕΚΤ έχουν  το γνωστό αποτέλεσμα!  Τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, των ελλειμμάτων και της υστέρησης των εσόδων! Η ανάπτυξη «παραδίδεται» στον αυτόματο πιλότο της χρηματιστηριακής σάρωσης.

Όπως ανεφερε και ένας αξιόπιστος οικονομικός αναλυτής η ούγια γράφει: ,¨»Γερμανική Ευρώπη» και στο βάθος γεωστρατηγικος έλεγχος πόρων και ανθρώπων.

Ο στόχος δεν αφόρα ολες τις  χωρες της ευρωζωνης  πχ  το Λουξεμβούργο η κάποιο παράδεισο Βαλτικής χώρας. Αφορά τον νότο και τα πλεονεκτήματα της ‘αγοράς του» Η Κύπρος είναι ο αδύναμος μικρός κρίκος για να πειθαρχήσουν πλήρως όσες πολιτικές δυνάμεις ανθίστανται στο χρηματιστηριακό κεφάλαιο !Έτσι συνοψίζεται  η τρομακτική επιδίωξη της επιβολής μιας γερμανικής-χρηματιστηριακής Ευρώπης. που θέλει να σαρώσει την Ευρώπη των πολιτών ,της παράγωγης και της αλληλεγγύης!

Η λειτουργία του euro group μορφοποίησε για μια ακόμη φορά αυτή  την  συγκρουσιακή επιλογή για να κυριαρχήσει ο «διακυβερνητισμός» των χρηματιστών  σε βάρος του ευρωπαϊκού  «διακοινοβουλευτισμού»

Το ΟΧΙ του Κυπριακού κοινοβουλίου είναι μια μεγάλη άρνηση στο χρηματιστηριακό μονόδρομο. Είναι επιλογή αλλού δύσκολου δρόμου! Είναι ο δρομος που μπορεί να αφυπνίσει τις δυνάμεις που θέλουν να θέσουν ένα τέρμα στις πολιτικές που παράγουν ύφεση, συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης ,κοινωνικό διχασμό με εκχώρηση κυριαρχικών-στρατηγικών δικαιωμάτων και πλούτου!

Στην Κύπρο πρωταγωνίστησαν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και εγινε σεβαστη η λαϊκή θέληση  απ όλο τον πολίτικο κόσμο, που εργάζεται για μια άλλη λύση στο υπαρκτό πρόβλημα της κρίσης!
Πριν τρία χρόνια-υπήρχε σ ολόκληρη την Ευρώπη το: «μακριά από μένα το κακό»- αφήνοντας στην κ Μερκελ τη δυνατότητα να διαχειριστεί για τις δυνάμεις που εκφράζει το πρόβλημα. Αυτή όμως η διαχείριση δημιουργεί  πλεο  προβλήματα και αλλου πχ στη Ρωσία και όχι μονο!
Δυνάμωσε τη φωτιά της αντίδρασης σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Πραγμα που επιβεβαιώνουν οι εκλογικες καταγραφες, ιδιαίτερα στις χώρες του νότου!
Η θρυαλλίδα της Κύπρου  δίνει το δικαίωμα να ενταθούν οι πρωτοβουλίες, για  μια εναλλακτική προοδευτική-κεντροαριστερή ευρωπαϊκή κοινωνική και πολιτική επιλογή!
Αυτό είναι το αίτημα που καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσει και στη πατρίδα μας. αφού δείχνουν στα κόμματα που αυτοπροσδιοριζονται  προοδευτικά ένα άλλο δύσκολο αλλά δίκαιο και παραγωγικό δρόμο που πρεπει να ακολουθησουν!Για να ξαναβρεθει το νημα της κοινωνικης και πολιτικης συμπορευσης!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου