ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;

Μοίρασε το

του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί οι γιορτές του Πάσχα να μοιάζουν εφιάλτης για τους βουλευτές όλου του πολιτικού φάσματος καθώς όπως είθισται θα βρεθούν κοντά στους ψηφοφόρους τους στις εκλογικές τους περιφέρειες και σίγουρα θα είναι μια δοκιμασία γι’ αυτούς κυρίως έστω και με μια δόση αδικίας για τους κατ’ ανάγκη διαχειριστές της σημερινής κρίσης, τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ωστόσο το παιχνίδι με τη φωτιά που έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η αδημοσίευτη λόγω απεργίας μίνι «ανταρσία» των βουλευτών του Κινήματος στο αρμόδιο ΚΤΕ  για το νομοσχέδιο που αφορά τα τυχερά παιχνίδια, κατά την απουσία μάλιστα του πρωθυπουργού στη Βαρσοβία, μπορεί να ερμηνευτεί σε στιγμές που φουντώνουν οι φωνές για ευρωπαϊκή πολιτική λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, ως παιχνίδι με τη φωτιά. Μάλιστα οι βουλευτές, επιτέθηκαν στον υπουργό Οικονομικών, για ένα θέμα που έχει περάσει και εγκριθεί δύο φορές ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Άρα ο στόχος δεν είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου! Είναι σίγουρα η κυβέρνηση και ευθέως ο πρόεδρός της, δηλαδή ο πρωθυπουργός. Ο οποίος εν ευθέτω χρόνο φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει είτε υπό ομηρία είτε με οριακή πλειοψηφία.

Η προοπτική των πρόωρων εκλογών επανήλθε με βίαιο τρόπο καθώς ο Γ. Παπανδρέου, εν μέσω πλέον των συμπληγάδων της εδοκυβερνητικής παράλυσης και του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης, δεν φαίνεται να έχει πολλά περιθώρια επιλογών. Το πρόβλημα της χώρας, είναι σίγουρο πλέον, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εσωτερική αντίδραση, τον υπερβαίνει και είναι επείγουσας σημασίας οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν και είναι φυσικά στο χέρι του να το πράξει, δηλαδή να προκληθούν όλες οι δυνάμεις της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Είναι απάνθρωπο γι’ αυτούς που πασχίζουν για τη σωτηρία της χώρας την επομένη της εξασφάλισης κάθε δανειακής δόσης να έρχονται αντιμέτωποι με την λαϊκιστική υβριστική κακοπιστία, που δεν προσφέρει άλλο δρόμο, παρά μόνο την καταστροφή! Θα μου πείτε και γιατί να θέλουν κάποιοι τα ερείπια; Γιατί να θέλουν σώνει και καλά να διαχειριστούν μια τέτοια καταστροφή; Απλούστατα επειδή πιστεύουν, κουτοπόνηρα φυσικά, ότι οι εταίροι μας για μια ακόμη φορά δεν θα μας αφήσουν να βουλιάξουμε, και θα ξανακαταστρέψουν τον Ιμπραήμ του χρέους, σε ένα νέο Ναυαρίνο! Και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Καταλαβαίνουν την κατάσταση της χώρας; Ξέρουν τι σήμανε για την Αργεντινή η απόρριψη μιας των δόσεων του δανείου του ΔΝΤ; Αν σήμερα μπορούν και αντικρίζουν έστω με προβλήματα τους ψηφοφόρους τους, έχοντας ως σοβαρή δικαιολογία ότι τουλάχιστον αυτοί δεν είναι άμεσοι ένοχοι για την κρίση, μπορούν να φανταστούν το τοπίο της επόμενης μέρας, μιας καταστροφικής κατάρρευσης του ήδη ετοιμόρροπου οικοδομήματος;   

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου