Η Συμφωνία Πρεσπών θα κυνηγά τον Τσίπρα

Ο Τάσος Παπαδόπουλος εκτιμά ότι η συμφωνία Πρεσπών θα κυνηγά τον Τσίπρα. Παρότι στους Δελφούς επιχείρησε να την παρουσιάσει ως διπλωματικό αριστούργημα, είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει πείσει τους Έλληνες, αλλά βάζει στη Βουλή άλλο ένα εθνικιστικό κόμμα την Ελληνική Λύση. new deal

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος εκτιμά ότι η συμφωνία Πρεσπών θα κυνηγά τον Τσίπρα. Παρότι στους Δελφούς επιχείρησε να την παρουσιάσει ως διπλωματικό αριστούργημα, είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει πείσει τους Έλληνες, αλλά βάζει στη Βουλή άλλο ένα εθνικιστικό κόμμα την Ελληνική Λύση.


Στους Δελφούς αυτές τις μέρες δεν μίλησε καμιά Πυθία. Όμως από τα όσα ακούστηκαν, εμείς οι κοινοί θνητοί, μπορούμε να βγάλουμε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.

Συμφωνία Πρεσπών: Ένα διπλωματικό αριστούργημα

Καταρχάς η ομιλία Τσίπρα. Στο πρώτο μέρος της ομιλίας επικεντρώθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, πασπαλισμένα με πολύ εγώ. Στο δεύτερο μέρος επικεντρώθηκε στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι αποτελεί διπλωματικό αριστούργημα.

Στα όσα μεγαλόσχημα είπε, όπως ότι είμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας. Ή ότι ηττήθηκε ο εθνικισμός, ήταν φανερό ότι με αγωνία επιχείρησε να απευθυνθεί στο 60-70% των Ελλήνων. Είναι οι Έλληνες που αντιδρούν στη συμφωνία, με φανερό το μεγάλο πολιτικό κόστος που θα έχει στις επικείμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να επιτευχθεί το “παράδειγμα σε όλο τον κόσμο”, όπως χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την συμφωνία με τα Σκόπια, στους Δελφούς μάθαμε, ότι υπήρξε έντονη πίεση από τρίτους. Οι οποίοι, χωρίς να τους κατονομάσουν, εκ του αποτελέσματος και των συγχαρητηρίων προκύπτει, δεν ήταν άλλοι από τις ΗΠΑ και την Γερμανία.

Δεν διαλύει το ΠΑΣΟΚ, βάζει την Ελληνική Λύση στη Βουλή

Πέρα από το κρίσιμο θέμα της συμφωνίας, που αφορά την γλώσσα και την εθνότητα, τα οποία σε συνδυασμό με το όνομα, ανοίγουν και δεν κλείνουν, θέματα αλυτρωτισμού όπως η κυβερνητική προπαγάνδα υποστηρίζει, παρατηρούμε και κάτι ακόμα. Ότι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του να διέλυσε τρία κόμματα, επιχειρεί ανεπιτυχώς τώρα με ετοιμόρροπες γέφυρες και με την βοήθεια οικονομικού μεγαλοπαράγοντα, να διαλύσει, ένα τέταρτο, το ΠΑΣΟΚ.

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι παρά τους αφορισμούς περί ακροδεξιών, λαϊκιστών  και μη σκεπτόμενων που αντιδρούν, στον ορίζοντα εμφανίζεται η Ελληνική Λύση. Ένα νέο εθνικιστικού τύπου κόμμα και μάλιστα με φιλορωσικές κατευθύνσεις, που μπορεί και κατά την ευρωπαϊκή ανάλυση των ευρωεκλογών, να ξεπεράσει τον πήχη του 3%.

Κάπως, όσους ξορκίζει ο Αλέξης Τσίπρας, στην ουσία τους πριμοδοτεί. Αναδεικνύονται μέσα από το telemarketing της κατσαρόλας, και ποιος ξέρει ποιες άλλες υπόγειες διαδρομές, διεκδικώντας μια θέση, τόσο στην Ευρωβουλή, όσο και στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Βεβαίως, ο υπό έξωση ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, προανήγγειλε ότι θα είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τα Σκόπια. Θα συνοδεύεται από επιχειρηματίες. Και θα προχωρήσει σε συναντήσεις με υπουργούς των δύο πλευρών κατά το πρότυπο με την Τουρκία το οποίο, ως προς το αποτέλεσμα, απέτυχε οικτρά.

Ελληνικές επιχειρήσεις στα Σκόπια

Όσον αφορά το ταξίδι στα Σκόπια με επιχειρηματίες. Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι δεν περίμεναν τον Τσίπρα να τους δείξει το δρόμο. Τον έχουν ανακαλύψει εδώ και χρόνια, χωρίς να χρειάζονται να τους πάρει από το χέρι ο Τσίπρας.

Το μόνο που θα πετύχει μια τέτοια ενέργεια είναι να μετακομίσουν οι εναπομείνασες επιχειρήσεις της Μακεδονίας (το Βόρειο τμήμα κατά τη συμφωνία του πρώτου μέρους ), στο ήδη επισήμως εν χορδαίς και οργάνοις αναγνωρισθέν κράτος που βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα της Μακεδονίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ως μηχανικός, μηδέποτε εργασθείς, μας πουλάει ότι η συμφωνία δεν αναγνωρίζει ύπαρξη Σλαβομακεδονικής μειονότητας στη χώρα μας. Αγνοεί όμως το  διεθνές δίκαιο στο σημείο που αναφέρεται στα περί αυτοπροσδιορισμού των πολιτών.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι πολίτες περί την Αριδαία, θα απευθυνθούν στο Διεθνές Δικαστήριο. Θα ζητήσουν να αναγνωρισθούν ως Μακεδόνες με αναφορά τα Σκόπια. Είναι αυτοί που μιλούν την αναγνωρισμένη από την Ελλάδα “μακεδονική γλώσσα”.

Μολονότι με την αγοραία φράση για το αποτέλεσμα της συμφωνίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν επιχείρησε «να ρίξει κανείς κανέναν», εν τούτοις η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, όχι μόνο δεν την αποδέχθηκε, άλλα και δεν την ξέχασε. Κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνο από τις δημοσκοπήσεις. Αποδεικνύεται και από τις διαμαρτυρίες που συνοδεύουν τις επιχειρήσεις κατευνασμού του ΣΥΡΙΖΑ, με τις επισκέψεις στελεχών του στην Μακεδονία.

Ο λαός να κρίνει τα πεπραγμένα του

Το πραγματικό παρασκήνιο της Συμφωνίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Ούτε τι σημαίνουν οι θετικές δηλώσεις, που ακολούθησαν από τους ισχυρούς στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού και την Ευρώπη.

Τα επιχειρήματα που έχουν παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό οι κυβερνητικοί και οι συν αυτώ, δεν έχουν πείσει. Και η λήθη που επιχειρείται με το σπρώξιμο των εκλογών στη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, δεν δείχνει να έχει αποτελέσματα στην κάλπη. Όποτε κι αν αυτή στηθεί.

Οι δε, φιλότιμες προσπάθειες του υπουργού Παιδείας να αμβλύνει την Εθνική συνείδηση των Ελλήνων, φαίνονται άνευ αποτελέσματος. Το μόνο δυστυχώς που πετυχαίνει, είναι να ενισχύει τα κοκκινόμαυρα άκρα, που δυστυχώς αυξάνονται ανησυχητικά.

Με αυτά τα δεδομένα και με μια ετερογενή πλειοψηφία διαφόρων τυχοδιωκτών, γιατί επιμένει στην καρέκλα ο Αλέξης Τσίπρας; Γιατί δεν προκηρύσσει εκλογές, προκειμένου να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός επί των πεπραγμένων του…;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου