Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΡΤ

Ο Τάσος Παπαδόπουλος στηλιτεύει την προπαγάνδα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ΕΡΤ, κατά παράβαση του άρθρου 15 του Συντάγματος, προεξέχουσας της τραγωδίας στο Μάτι. new deal

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος στηλιτεύει την προπαγάνδα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ΕΡΤ, κατά παράβαση του άρθρου 15 του Συντάγματος.


Κορυφαίο γεγονός ήταν το πόρισμα καταπέλτης του Εισαγγελέα. Αυτό που καταλογίζει συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες σε 20 πρόσωπα για την εκατόμβη νεκρών, τον περασμένο Ιούλιο στο Μάτι.

Είχαμε, επίσης, και μια ακαδημαϊκή συζήτηση στη Βουλή. Για ένα μείζον θέμα, το δημογραφικό. Το οποίο σε σύντομο διάστημα θα καταστεί εκρηκτικό. Όπως είχαμε και συνέχεια στα τζαρτζαρίσματα ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ, προς άγρα ψήφων, από την περιοχή της κεντροαριστεράς. Στα ψιλά πέρασαν και κάποιες ενδιαφέρουσες συζητήσεις, από παλιούς καταξιωμένους πολιτικούς για μια συνεργασία, σε προγραμματική βάση της ΝΔ με την Κεντροαριστερά. Για αυτές τις συζητήσεις δεν υπήρξε γκλαμουριά της δημοσιότητας. Ούτε ενδιαφέρον των ΜΜΕ τα οποία περί άλλα τυρβάζουν.

Η προπαγάνδα της ΕΡΤ για το Μάτι

Όμως αξίζει να δούμε πως διαχειρίστηκαν τα κανάλια, που κακά τα ψέματα παίζουν στις μέρες μας σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, το θέμα της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Κάποια ιδιωτικά κανάλια το ανέβασαν. Υπενθύμισαν στο κοινό τους τι έλεγαν οι τότε, και αρκετοί σήμερα ιθύνοντες, για να δικαιολογήσουν την αδράνεια τους. Αδράνεια που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν 100 άνθρωποι. Να καταστραφούν εκατοντάδες σπίτια και ένα πανέμορφο αιωνόβιο δάσος.

Βεβαίως φρόντισαν να στιγματίσουν τα πρόσωπα, που δεν έπραξαν αυτό που είχαν υποχρέωση να πράξουν. Δηλαδή να ειδοποιήσουν έγκαιρα τους κατοίκους της περιοχής, που ήταν και πάρα πολλοί, λόγω του θέρους, προκειμένου να απομακρυνθούν, από τα σπίτια τους.

Η λεγόμενη Δημόσια Τηλεόραση, που έχει εξελιχθεί σε κομματικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε εργολαβικά και λόγω της προεκλογικής περιόδου, να καλύψει αφενός την Περιφερειάρχη, που κατεβαίνει και πάλι ως υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Και ταυτόχρονα να παίξει το παραπλανητικό παιχνίδι του συμψηφισμού, πετώντας κυριολεκτικά την μπάλα στην εξέδρα.

Η ΕΡΤ συμψηφίζει Μάτι με Γεωργιάδη

Την ώρα που κάποιος από τη ΝΔ, επανεμφανίστηκε και πάλι προσφάτως στην ΕΡΤ, μιλούσε για το Μάτι, ο παρουσιαστής τον διέκοπτε να τον ρωτήσει ένα άσχετο θέμα. Αυτό του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη, που καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για παιδεραστία. Ακόμη και ολόκληρη εκπομπή οργανώθηκε για το θέμα του trafficking στην ΕΡΤ. Με προφανή σκοπό να λειτουργήσει συνειρμικά σε βάρος της ΝΔ.

Από την άλλη μεριά και η ΝΔ χειρίστηκε το θέμα με απαράδεκτο τρόπο. Αντί να αποδοκιμάσει απερίφραστα το πρώην στέλεχός της, ο γραμματέας της, που πολλές φορές ο πολιτικός του λόγος κινείται σε κενό αέρος, βγήκε να μιλήσει ως μη όφειλε περί σκευωρίας.

Η κατά τα άλλα η δημόσια τηλεόραση, με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, ως ενεργούμενο της κυβέρνησης, παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 15 του Συντάγματος. Το άρθρο αναφέρει ρητά, ότι το κράτος ασκεί άμεσο έλεγχο σε ότι αφορά την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων. Παρά την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος κανενός δεν ιδρώνει το αυτί του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΤ, η ΝΔ Σκάι

Κι όχι μόνον αυτό. Έφτασε στο σημείο ο αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ, έχουμε και τέτοιον κατά πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία στην Ελλάδα, να δηλώσει χωρίς περιστροφές, ότι εμείς έχουμε (ως προπαγανδιστικό όργανο εννοούσε ) την ΕΡΤ κι εσείς, δηλαδή η ΝΔ, τον ΣΚΑϊ.

Όσο για τους ιδιωτικούς σταθμούς, θεσμικά αρμόδιο είναι το ΕΣΡ. Αυτό και οφείλει να δει αν και κατά πόσο λειτουργούν με βάση τους κανόνες και τα όσα ορίζονται στο Σύνταγμα. Και αυτό το θέμα όπως και πολλές άλλες χοντράδες πέρασαν στο ντούκου.

Παρακολουθώντας κανείς συστηματικά την ΕΡΤ, διαπιστώνει την προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Περνάει τόσο μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές, όσο και μέσα από τις ειδήσεις. Αν δε, μπορέσει και διεισδύσει στα ενδότερα, θα διαπιστώσει ότι πολλοί επαγγελματίες και ισορροπημένοι στην δουλειά τους δημοσιογράφοι έχουν εξοβελιστεί. Και με το κόλπο των εργολαβιών, τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στην TV, έχουν εισχωρήσει πρόσωπα που έχουν πάρει το φτυάρι και θάβουν συστηματικά την αντιπολίτευση, απαξιώνοντας ειδήσεις, όπως αυτή του κυβερνητικού αεροπλάνου Βενεζουέλας, που πέρασε από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η ΝΔ δεν μίλησε για παραβίαση του Συντάγματος

Από την πλευρά της η ΝΔ προχώρησε στην άρση του εμπάργκο. Αρκέστηκε στη διαβεβαίωση της διοίκησης της ΕΡΤ, ότι θα φροντίσει να παρουσιάζει με ισορροπημένο τρόπο τα γεγονότα. Ειρίσθω εν παρόδω το κρατικό κανάλι το πληρώνουμε όλοι εμείς και όχι μόνο οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ… Και μετά από αυτή την διαβεβαίωση, η ΝΔ είπε στα στελέχη της, έχετε το ελευθέρας να πηγαίνετε στην Αγία Παρασκευή. Θα πει κάποιος τι θα έπρεπε να κάνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση;

Πολύ απλά έπρεπε να πει και να το καταγγείλει δημοσίως, ότι εδώ παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα. Και επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, απαιτούμε να διορισθεί διοίκηση κοινής αποδοχής όπως προβλέπεται και από την διαδικασία των ακροάσεων της Βουλής. Στη συγκεκριμένη δε περίπτωση να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία, για τον επικεφαλής της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ταυτόχρονα να ουδετεροποιηθεί πολιτικά η ΕΡΤ, μια και δεν μπορεί σε μια δημοκρατική κοινωνία, να μετατρέπεται σε όργανο προπαγάνδας του κυβερνώντος κόμματος. Όλα τα άλλα είναι ασπιρίνες σε έναν βαρέως ασθενούντα Οργανισμό.

Όμως δυστυχώς επειδή κάποιοι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως συμβαίνει συνήθως, έχουν εφησυχάσει και κάθονται στις δάφνες των δημοσκοπήσεων, δεν ασχολούνται με τέτοια παρεμπίπτοντα θέματα. Περιμένουν την εξουσία να πέσει επάνω τους, ως μάνα εξ ουρανού. Πρόκειται για μια αφελή άποψη, μια και το θέμα είναι πέρα για πέρα θεσμικό, και έχει να κάνει με την Δημοκρατία και την λειτουργία του πολιτεύματος. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τη ΝΔ, αγγίζει όλα τα κόμματα. Κυρίως αφορά όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, που με τον οβολό τους συντηρούν την κατ’ επίφαση λεγόμενη Δημόσια Τηλεόραση…  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου