Η “ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ” ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

Μοίρασε το

του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗ (www.i-reporter.gr)

Ο Κώστας Καραμανλής σε μια τραγική εμφάνιση του ενώπιον του ελληνικού λαού στην ουσία υπέβαλλε την παραίτηση του επικαλούμενος πλήρη και παταγώδη αποτυχία στην διακυβέρνηση της χώρας και μάλιστα με παιδαριώδη επιχειρήματα του στυλ θέλω νωπή εντολή για να πατάξω την φοροδιαφυγή ή για να κάνω επώδυνες – για το λαό –διαρθρωτικές αλλαγές. Ήταν ίσως η χειρότερη στιγμή για έναν πρωθυπουργό που ο λαός τον τίμησε δύο φορές με την ψήφο του και με αυτοδυναμία ακριβώς για να κάνει όσα είπε και σήμερα ότι ΘΑ κάνει! Θαρρείς και ο κειμενογράφος του πήρε τις ομιλίες του το 2004 και το 2007.

Και ποιος κυβερνούσε 6 χρόνια τώρα; Και ποιος τον εμποδίζει και σήμερα να κυβερνήσει με άνεση τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο; Κανένας απολύτως. Τότε να μην υπάρχει συνταγματικό όριο λήξης της θητείας γιατί το εξάμηνο που προηγείται είναι …προεκλογικό! Δηλαδή όσοι πρωθυπουργοί επιλέγουν να εφαρμόσουν το σύνταγμα και να εξαντλήσουν την κυβερνητική τους θητεία είναι… ανεύθυνοι;

Είναι κρίμα που είδαμε σε Live τηλεοπτική μετάδοση στα δελτία των 8, τον πολιτικό αυτοχειριασμό ενός νέου πολιτικού και την απαρχή της διάλυσης μιας παράταξης που κυβέρνησε. Γιατί είναι βέβαιο ότι ο Κ.Καραμανλής δεν θα μπορέσει να κάνει ΟΥΤΕ ΚΑΝ ομιλίες – εκτός από τις κεντρικές μεγάλες – γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει την κατακραυγή και την οργή των δικών του ψηφοφόρων και στελεχών. Θα τον… πάρουν κυριολεκτικά με τις πέτρες, οι δικοί του ψηφοφόροι! Ίσως ήταν η πιο θεαματική πολιτική αυτοκτονία που έγινε ποτέ στη χώρα μας!

Το γιατί τελικά το επέλεξε, θα το βρει η ιστορία. Εκδοχές και σενάρια έχουμε ακούσει πολλά. Την πραγματική αλήθεια την γνωρίζει ο ίδιος. Εκτίμηση μου είναι ότι «το σύστημα» έκανε μια τρομερή επίδειξη δύναμης σε αυτόν που κάποτε τόλμησε να τους βαφτίσει «νταβατζήδες» και θεωρητικά να θελήσει να τα βάλει μαζί τους. Τον συνέτριψαν εξευτελίζοντας τον (και πολιτικά) και παράλληλα τον έβαλαν πρώτα να τους δώσει ΟΛΑ τα λεφτά του ταμείου και την σφραγίδα του! Παράδοση άνευ όρων ! Ήταν ομολογουμένως μια θεματική επίδειξη δύναμη της οικονομικής εξουσίας απέναντι στην Πολιτική εξουσία.

Και τώρα, έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο οποίος εμφανίσθηκε με μια ήπια, χαμηλών τόνων ομιλία, στην οποία δεν ανέφερε καν τη λέξη ΠΑΣΟΚ. Ούτε υπονόησε καν για σύγκρουση με οποιονδήποτε ή οτιδήποτε. Το αντίθετο μάλιστα. Είπε ότι εκφράζει όλα τα νέα προοδευτικά ρεύματα που θέλουν αν δημιουργήσουν πλούτο στη χώρα. Ίσως το πιο σημαντικό να ήταν αυτό τελικά τώρα. Ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είπε αρκετές φορές σε ομιλίες και συνεντεύξεις του ότι «δεν χρωστάει σε κανέναν» αλλά τώρα που ήρθε η ώρα να κυβερνήσει και να αποδείξει ότι το μπορεί, επιλέγει το δρόμο της σύνθεσης, της ενότητας, της προοπτικής. Και έτσι πρέπει. Και σε αυτή την επιλογή τους θέλει όλους μαζί του – παλιά και νέα «τζάκια».

Προς το παρόν, ας μείνουμε εδώ. Άλλωστε και από εδώ και από όπου αλλού, θα τα λέμε καθημερινά. Σήμερα ο Κ.Καραμανλής αποφάσισε να παραιτηθεί και να παραδώσει την χώρα σε μια διακυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου. Ανάλογα με την ήττα που θα γνωρίσει, όσο μεγαλύτερη θα είναι, θα τον αναγκάσει να παραδώσει και το κόμμα ή στην Ντόρα Μπακογιάννη ή στον Αντώνη Σαμαρά. Όταν θα έρθει η ώρα, θα μιλήσουμε και για αυτά. Τώρα η χώρα αλλάζει σελίδα και κυβέρνηση. Και πρέπει να κοιτάμε μπροστά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου