Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΙΓΚΟΥΑΝΑ

Μοίρασε το

της ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΛΟΒΟΥ 

Αμήχανη εβδομάδα αυτή που διανύουμε, με τις πολιτικές ζυμώσεις να εντείνονται και τα δύο μεγάλα κόμματα να προσπαθούν να συσπειρώσουν «κόσμο» (έτσι λένε τους πολίτες) για να τον στρέψουν να ψηφίσει τον εκλεκτό τους. Είναι κι εκείνο το μεγάλο ποσοστό αποχής που τους καίει και προσπαθούν  να το εξηγήσουν. 

Για άλλη μια φορά και για άλλη μια εβδομάδα, χαθήκαμε και ξεχαστήκαμε μέσα σε ψήφους, ποσοστιαίες μονάδες και προεκλογικά τερτίπια. Ξεχνώντας τις ζοφερές προβλέψεις. Γιατί ως «πρόβατα επί σφαγή» μας οδηγούν με μεγάλη μαεστρία εκεί που θέλουν, προκειμένου να μας αποπροσανατολίσουν. Να μας αποσπάσουν την προσοχή από τη φωτιά που έχει ήδη ανάψει για να θυσιαστεί ο αμνός.

Κι εμείς χαρούμενα, αγαθά πρόβατα οδεύουμε προς το δεύτερο γύρο των εκλογών νομίζοντας ότι όλα είναι όπως παλιά, τότε που πιστεύαμε ότι η ψήφος είναι το υπέρτατο σύμβολο της δημοκρατίας. Και κάναμε τις εκλογές γιορτή. Γιορτή γεμάτη προσμονή για κάτι καλύτερο.

Τώρα που η ψήφος ξέφυγε από αυτό το συμβολικό και βεβαίως ουσιαστικό ρόλο της,  έγινε (κατάντησε) από ψήφος ευθύνης, ψήφος φόβου. Ψηφίσαμε απειλούμενοι. Και είναι απορίας άξιο, ποιοί είναι αυτοί οι συμπολίτες μας , που έλαβαν το μήνυμα, φοβήθηκαν και ψήφισαν τα μέτρα. Αυτά που (μας) πήραν, κι αυτά που επελαύνουν.  Εκτός κι αν αυτοί είναι η ευημερούσα τάξη που επικαλείται ο πρωθυπουργός τις ομιλίες τους. Βέβαια ο ίδιος  εννοεί όλους τους Έλληνες, μπορεί να το πιστεύει κιόλας. Και να απορεί τώρα πώς  από το σύνολο των ευημερούντων Ελλήνων, μόνο αυτοί σκέφτηκαν να του  πουν ευχαριστώ.

Όμως τα χειρότερα έρχονται, λένε αυτοί που ξέρουν.

Τη νύχτα των εκλογών ο πρωθυπουργός από άμβωνος  (Μαξίμου) μας ανήγγειλε ότι το 2011 θα είναι η  χρονιά που η ύφεση θα εξαφανιστεί μετά τα θαυμάσια μέτρα που (μας) έχει πάρει.  Κι αυτό, αφού πρώτα μας θύμισε πόσα και πόσα δύσκολα περάσαμε μαζί (μαζί εμείς κι αυτοί δηλαδή για φαντάσου)  και αφού μας συνεχάρη που τα καταφέραμε και βγάλαμε πέρα τη δύσκολη χρονιά. Τα καλύτερα έρχονται! Λοιπόν η πρόβλεψη είναι πως το 2011 θα ζήσουμε το χειρότερο εφιάλτη μας. Η χρονιά θα είναι κόλαφος για την Ελλάδα.  

Οι απολύσεις θα πολλαπλασιαστούν, πολλά (ακόμα) καταστήματα θα κλείσουν, ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες, στα εργασιακά οι παρεμβάσεις θα οργιάσουν, τα στοιχειώδη αγαθά θα είναι απλησίαστα. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί μόλις ξημερώσει η άλλη Κυριακή να τον ευχαριστήσουμε. Εκτός κι αν ξημερώσει η νύχτα της Ιγκουάνα. Μια νύχτα χωρίς κάθαρση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου