Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Μοίρασε το

Οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων χρόνων πλησιάζουν. Παρ’ ότι είναι εμφανής μια κόπωση στην κοινωνία, το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εξελίξεις, την πορεία της χώρας και το αποτέλεσμα των εκλογών εκδηλώνεται ποικιλόμορφα. Η προσέλευση στην κάλπη είναι έκφραση δημοκρατικής ευθύνης και συμμετοχής κάθε πολίτη, αφού, αποφασίζει για τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του.

Οι εκλογές αυτές θα κρίνουν πολλούς και πολλά. Κυρίως όμως ποία κυβέρνηση και με ποίο πολιτικό πρόγραμμα θα διαχειριστεί τις τύχες της χώρας μας την επόμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή μια κυβέρνηση ΝΔ και παλαιών κομμάτων με τον Μεϊμαράκη; Θα διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα, που άνθισε στις 25 Ιανουαρίου ή θα επιστρέψουμε στο παρελθόν της κρίσης, της διαπλοκής και της διαφθοράς;

Η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κυβέρνησε μόνο (7) μήνες σε ναρκοθετημένο τοπίο από τους δανειστές και τους εγχώριους δορυφόρους τους.

[quote text_size=”small”]

Παρά την οικονομική ασφυξία, τα εμπόδια, την απειρία και τις καθυστερήσεις της, παρουσίασε και αξιόλογο έργο, που αποσιωπάται ή λοιδωρείται από τους αντιπάλους της.

[/quote]

Οφείλω, ως βουλευτής της απερχόμενης Βουλής, να θυμίσω ότι:

• με την κάρτα αλληλεγγύης (350.000) από τους πιο φτωχούς συμπολίτες μας μπορούν πλέον να αγοράζουν τρόφιμα, να έχουν ρεύμα και όχι κεριά και να έχουν στέγη.

• με τις (100) δόσεις ρυθμίστηκαν οφειλές (800.000) ανθρώπων και επιχειρήσεων, δίνοντας ανάσα στους ίδιους και χρήματα στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.
• με τον «νόμο Κατρούγκαλου» επαναπροσλήφθηκαν οι παράνομα απολυθέντες καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες κ.ά. και έγιναν λογικές και δημοκρατικές αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο.

• άνοιξε η ΕΡΤ μετά το «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και η χώρα απέκτησε πάλι δημόσια τηλεόραση, πολυφωνική και αξιόπιστη.
• έγιναν νομοθετικές παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση και τον εξανθρωπισμό των φυλακών, την ιθαγένεια των παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ, για τον εξορθολογισμό των τεκμηρίων φορολόγησης, την κατάργηση του 5/ευρου στα νοσοκομεία και την υγειονομική στήριξη των ανασφάλιστων, για την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην επιλογή των διευθυντών κ.ά.

• έγιναν πολύ σημαντικά βήματα στο χτύπημα της διαπλοκής – διαφθοράς, που άλλα αποσιωπούνται από τα συστημικά ΜΜΕ για ευνόητους λόγους και άλλα δεν δημοσιοποιούνται ακόμα, γιατί ορθώς ο υπουργός κ. Νικολούδης τηρεί την νομιμότητα. Η εκκαθάριση της λίστας Λαγκάρντ και η πληρωμή πολλών εκατομμυρίων ευρώ από επώνυμους, οι διώξεις ή παραπομπή στους ανακριτές μεγάλων σκανδάλων (Ταχ. Ταμιευτηρίου, Αγροτικής, Εξοπλιστικών μιζών, Ρέστη κ.ά.) είναι έργο της κυβέρνησης Τσίπρα και έπεται συνέχεια. Όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκρυβαν τις λίστες στα συρτάρια ή κάλυπταν τους αετονύχηδες, που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έπεσε από μια ομάδα δικών της βουλευτών, με τους γνωστούς τρόπους. Το έργο της έμεινε μετέωρο και ημιτελές, αφού δεν πρόλαβε ουσιαστικά να κυβερνήσει. Οι απλοί άνθρωποι, μαζικά πλέον, αναγνωρίζουν πως δικαιούται μια νέα ευκαιρία σε βάθος τετραετίας. Για να δοκιμαστεί το πολιτικό της σχέδιο, που φιλοδοξεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, με δημοκρατικό τρόπο και ευαισθησία για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα και τη νεολαία.

Πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε, πριν λίγες ημέρες στην Έκθεση Θεσ/κης. Τεκμηριωμένο, συνεκτικό και προσγειωμένο, με ρεαλιστικούς στόχους. Η ΝΔ σιωπά, γιατί έχει κρυφό πρόγραμμα επιστροφής στο παρελθόν. Τα υπόλοιπα κόμματα είτε προχειρολογούν, είτε παραπέμπουν τις λύσεις στη «Δευτέρα Παρουσία».

[quote text_size=”small”]

Εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρα και το πρόγραμμά της δεν υπάρχει. Οι παραπλανητικές και υποκριτικές προτάσεις για κυβέρνηση – «ζόμπι» (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) μόνο την ηττοπάθεια της ΝΔ αναδεικνύουν και τους ευσεβείς πόθους του κατεστημένου, εντός και εκτός της χώρας, για «αιχμαλωσία» του ΣΥΡΙΖΑ.

[/quote]

Ήρθε η στιγμή να ξεμπερδέψουμε με το παλιό, κοιτάζοντας στο μέλλον. Η ελπίδα είναι παρούσα και το φως που καίει ακόμη, επίσης. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όντας πιο έμπειροι, πιο σοφοί και πιο προσγειωμένοι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε όμως ! Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και με ισχυρή εντολή διακυβέρνησης από τον λαό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου