Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Μοίρασε το

Βρισκόμαστε λίγες βδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές και παρατηρείται ένα σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης και πληροφόρησης γύρω από το τεράστιο θέμα: «Ποια Ευρώπη θέλουμε σαν Ελλάδα».

Ό δρόμος για την αναγέννηση της χώρας μας περνά αναγκαστικά μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί όπου τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να δοθούν σκληρές μάχες για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν ξέρω πόσο κατανοητό έχει γίνει αυτό στη συνείδηση όλων μας αλλά αυτή είναι ή μοιραία πραγματικότητα.

[quote text_size=”small”]

Ή Ελλάδα πρέπει να συμβαδίσει με την Ευρώπη διατηρώντας την εθνική της ταυτότητα και αξιοπρέπεια. Ή Ευρώπη των Εθνών – Κρατών, ή Ευρώπη των Λαών, ή Ευρώπη των Πολιτών πρέπει να είναι ο στόχος μας.

[/quote]

 Ή διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας και ή εφαρμογή της αρχής της ισότητας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια θα βοηθήσουν σημαντικά στη στήριξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Γιατί μόνον έτσι θα εξακολουθεί να υφίσταται  ή όποια  συνοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα οδηγηθούμε είτε στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων είτε στον διαχωρισμό Βορρά –Νότου είτε ακόμη και στην πλήρη διάλυση της.

 

Προτάσεις για την θεσμική ενδυνάμωση της Ευρώπης.                

Ή  Ελλάδα  πρέπει να υποβάλλει προτάσεις που θα συμβάλλουν στην θεσμική σύγκλιση της Ευρώπης και τέτοιες μπορεί να είναι οι ακόλουθες:

1.            Εφαρμογή της αρχής της κοινοτικής αλληλεγγύης.

  Ή αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε τομέα έτσι ώστε να συσπειρώνει το ευρωπαϊκό πνεύμα και να καθιστά την Ευρωπαϊκή Ένωση  αξιοσέβαστη και αξιόπιστη στους τρίτους.

2.            Σύνταξη Συντάγματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα είναι αναγκαίο γιατί θα οριοθετήσει συγκεκριμένες εξουσίες και αρμοδιότητες ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη- μέλη, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται συγχύσεις και συγκρούσεις.

3.            Ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Είναι αναγκαία ή άμεση συμμετοχή του Ευρωπαίου Πολίτη στην διαδικασία οικοδόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή οποία πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά ότι βρίσκεται κοντά στα προβλήματα των πολιτών και μπορεί να συμβάλλει στην επίλυσή τους.

4.            Ανάπτυξη πλήρους εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας.

Είναι απαραίτητη ή διαμόρφωση μηχανισμού για την έγκαιρη και αποτελεσματική  προστασία των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από κάθε εξωτερική απειλή.

Ή Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δημιουργήσει μηχανισμό αμυντικής υποστήριξης στο ευρωπαϊκό έδαφος καθώς επίσης και ειδική ομάδα ταχείας επέμβασης στο κράτος-μέλος που βρίσκεται σε κίνδυνο υπό την προϋπόθεση ότι ο στρατός αυτός που θα δημιουργηθεί θα είναι αμιγώς κοινοτικός και δεν θα υπάγονται σε αυτόν μονάδες από τρίτα βαλκανικά κράτη, με τα οποία έχουμε συγκεκριμένα προβλήματα εθνικού ενδιαφέροντος.

 

5.            Θεσμική εμβάθυνση.

Πρέπει να ενισχυθούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έτσι ώστε να διαμορφωθεί ενιαία πολιτική και κοινή στρατηγική για να γεφυρωθούν οι  υφιστάμενες διαφορές  και τα αντιτιθέμενα συμφέροντα μεταξύ των κρατών-μελών.

6.            Προώθηση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

Ή  Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρει άμεσα  τους τρόπους και τα κατάλληλα μέτρα για την ταχύτατη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενέστερες οικονομίες και κυρίως τα κράτη του Νότου.

 

7.            Αύξηση των κοινοτικών πόρων

Ό προϋπολογισμός  της Ευρωπαϊκής Ένωσης  πρέπει να αυξηθεί κυρίως για την ενίσχυση της περιφέρειας.  Παράλληλα απαιτείται η εφαρμογή νέου  αναπτυξιακού μοντέλου με την παροχή κινήτρων, την μείωση της φορολογίας, την αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων και την διαμόρφωση ευρωπαϊκών ζωνών διασυνοριακής και διανησιωτικής συνεργασίας με φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές.

 

8.            Ενίσχυση της ενιαίας εσωτερικής αγοράς.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις σε όλα τα κράτη – μέλη, να ανοίξουν οι διαδικασίες τραπεζικής χρηματοδότησης και να απλουστευθεί ο τρόπος επιδότησης των επιχειρήσεων από  τα  κοινοτικά προγράμματα  έτσι ώστε να ενταθεί ή αγορά εργασίας, να κυκλοφορήσει το χρήμα, να αποκτήσει υγιή βάση ο ανταγωνισμός και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.

  

Στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων η Ελλάδα πρέπει να έχει δυνατή φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις προσεχείς Ευρωεκλογές ο λαός μας έχει χρυσή ευκαιρία να στείλει στην Ευρώπη άξιους εκπροσώπους, οι οποίοι υπερβαίνοντας τις αδυναμίες και τα ελαττώματα της φυλής μας, θα αγωνιστούν για μια Ελλάδα υπερήφανη, για μια Ελλάδα πρωτοπόρα, για μια Ελλάδα δημιουργική και παραγωγική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου