Η διπροσωπία φέρνει παραλυτική αβεβαιότητα

Ο Κώστας Χριστίδης στηλιτεύει την διπροσωπία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με επίκεντρο τις συντάξεις και το Σκοπιανό. Αυτή και προκαλεί παραλυτική αβεβαιότητα με αποτέλεσμα αδυναμία δανεισμού, πτώση του χρηματιστηρίου, προβλήματα στον τραπεζικό τομέα, κ.α. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Χριστίδης στηλιτεύει την διπροσωπία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με επίκεντρο τις συντάξεις και το Σκοπιανό. Αυτή και προκαλεί παραλυτική αβεβαιότητα με αποτέλεσμα αδυναμία δανεισμού, πτώση του χρηματιστηρίου, προβλήματα στον τραπεζικό τομέα, κ.α.


Παγκόσμια πατέντα κατοχύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταθέτοντας προσχέδιο του προϋπολογισμού του κράτους με δύο εναλλακτικά σενάρια! Το πρώτο ως προς εφαρμογή της ψηφισμένης από την ίδια περικοπής των συντάξεων. Και το δεύτερο ως προς των επίσης ψηφισμένων “αντιμέτρων”.

Μια πρώτη παρατήρηση σχετικά με το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο είναι ότι επιβεβαιώνεται κατά τρόπο πανηγυρικό το γεγονός ότι κάθε άλλο παρά “καθαρή έξοδος από τα μνημόνια” υπάρχει. Εφόσον η τελική απόφαση επί του κρισίμου αυτού θέματος θα εξαρτηθεί από την έγκριση των δανειστών.

Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι οι χρησμοί της κυβερνητικής Πυθίας, που αφήνουν ανοικτά δύο εντελώς αντίθετα ενδεχόμενα, διατηρούν την παραλυτική αβεβαιότητα εις το έπακρον. Προσπαθούν να “ικανοποιήσουν” όσο το δυνατόν περισσότερους μέχρι την ώρα της τελικής κρίσεως.

Παραλυτική αβεβαιότητα

Η αβεβαιότητα είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα. Προκύπτει από τον ερασιτεχνισμό και την υποκρισία της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Στο εθνικής σημασίας θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση “κατόρθωσε” να συνδέσει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις με τις διαθέσεις ολίγων βουλευτών της αντιπολίτευσης της γειτονικής χώρας. Αφενός, ο κ. Καμμένος διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. Αυτό θα κάνει σε περίπτωση που έρθει για κύρωση στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Αφετέρου, όμως, αδυνατώντας να πείσει το σύνολο της ολιγάριθμης κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ να σταθεί κατά της συμφωνίας, φροντίζει να εμπλουτίσει την κυβέρνηση με νέους υποστηρικτές – το “ΝΕΟ” της κ. Παπακώστα – και με “εναλλακτικά σχέδια” που υπερβαίνουν καταφανώς τις αρμοδιότητές του. Ο ίδιος πανηγυρίζει για την αποτυχία του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ. Ορκίζεται ωστόσο πίστη στην κυβέρνηση “χάριν της ευημερίας των πολλών”.

Από την πλευρά των Σκοπιανών, όπως αποκαλύπτουν τα δημοσιευθέντα πρακτικά δύο συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών της γειτονικής χώρας, καταβάλλεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί η ευκαιρία της ύπαρξης της παρούσας “βολικής” ελληνικής κυβέρνησης. Και έτσι, να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο αυτή βρίσκεται στην εξουσία…

Η διπροσωπία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η διπροσωπία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εγγίζει τα όρια της σχιζοφρένειας. Πλήττει δε, βαρύτατα τα κατ’ εξοχήν ευάλωτα λαϊκά στρώματα.

Πρώτον, τους συνταξιούχους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τί τέξεται η επιούσα. Καλούνται πάντως να πανηγυρίσουν εάν τελικά αποφύγουν μίαν ακόμη περικοπή συντάξεων, νομοθετημένη από την παρούσα κυβέρνηση.

Δεύτερον, τους ανέργους και όλους όσοι κινούνται στα όρια της ακραίας φτώχειας. Οι οποίοι βλέπουν από έτους εις έτος να απομακρύνεται η συνεχώς διασαλπιζόμενη αλλά ουδέποτε πραγματοποιούμενη οικονομική ανάπτυξη. Οι υπαγόμενοι στις δύο ανωτέρω κατηγορίες υπερβαίνουν τα 4 εκ. ατόμων. Αλλά και πάντες οι λοιποί θίγονται από την αναξιοπιστία της κυβέρνησης. Η οποία, αναξιοπιστία επιφέρει:

Αδυναμία δανεισμού από τις διεθνείς αγορές. Διαρκή πτώση του χρηματιστηρίου. Προβλήματα στον τραπεζικό τομέα, στην ΔΕΗ και σε άλλες ΔΕΚΟ. Διατήρηση των ‘’κόκκινων’’ δανείων. Πλήρη επενδυτική άπνοια. Ίσως δεν απέχουμε πολύ από το σημείο στο οποίο η νέα Πυθία θα επαναλάβει τα τελευταία λόγια της παλιάς:

“… ου Φοίβος έχει καλύβην, ου μάντιδα δάφνην, ου παγάν λαλέουσαν. Απέσβετο και λάλον ύδωρ”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου