Δυστυχώς, η κατάσταση στον τομέα της Υγείας είναι δραματική. Οι προστάτες και οι υλοποιητές των λάθος συνταγών, εφαρμόζουν και σε αυτό τον τομέα την λάθος συνταγή της «ασπιρίνης κατά του καρκίνου». Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τις προσλήψεις που γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία; Δεν μπορείς να κλείσεις χειρουργική τομή με τσιρότο και αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν με τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που γίνονται. Προσωπικού δηλαδή, με σύμβαση εργασίας συγκεκριμένης διάρκειας, για προσωρινή κάλυψη θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων.
Μπορώ να αναφέρω πολλά παραδείγματα αλλά επιτρέψτε μου λόγω της ιατρικής μου ιδιότητας και ειδικότητας αλλά και ως βουλευτής να αναφερθώ στο θέμα της Καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου. Μιας κλινικής που το σήριαλ παίζεται εδώ και χρόνια με πλήθος επιστολών και υπηρεσιακών εγγράφων από υπηρεσιακούς παράγοντες, ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Με πλήθος ερωτήσεων, αναφορών και επιστολών από όλους τους βουλευτές και όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και με πλήθος υποσχέσεων από όλους τους Υπουργούς Υγείας και όχι μόνο. Εκεί που κάποιοι πίστεψαν ότι το σήριαλ τελείωσε, με την έναρξη λειτουργίας της κλινικής, δυστυχώς έρχονται αντιμέτωποι με νέο κύκλο «επεισοδίων». Δυστυχώς, όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υποστελέχωση της και με την υποτυπώδη στελέχωση της με συμβασιούχους. Δυστυχώς, όσο και αν προσπαθήσουν όλοι εκείνοι που ήδη την στελεχώνουν, το αποτέλεσμα δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που και οι ίδιοι έχουν.
Είναι αδιανόητο να πιστεύει ο κ. Υπουργός ότι τα αποτελέσματα των ακολουθούμενων μνημονιακών πολιτικών των απολύσεων και της εφεδρείας, μπορούν να επιλυθούν με τις επίσης μνημονιακές τακτικές των συγχωνεύσεων, των προσλήψεων επικουρικού προσωπικού και της κινητικότητας.
Η πραγματικότητα είναι αποκαρδιωτική. Τα στοιχεία αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και δίνουν απάντηση στην μνημονιακή φλυαρία του Υπουργού. Οι προσλήψεις στην υγεία κυμαίνονται στο 1 προς 70. Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό εκτιμάτε ότι αγγίζουν τις 22.000 και σε ιατρικό προσωπικό τις 6.000. Οι ιατροί που έχουν φύγει στο εξωτερικό υπερβαίνουν τις 4.000, ενώ η μείωση του προσωπικού στα νοσοκομεία αγγίζει τις 5.000.
Δυστυχώς, με τους 6.000 γιατρούς του ΙΚΑ που ετοιμάζονται να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με την μείωση των δαπανών υγείας από το 6% στο 3%, με τον ΕΟΠΥΥ να μετατρέπεται από πάροχο υγείας σε αγοραστή υγείας και τα εισιτήρια εισαγωγής που θυμίζουν είσοδο με ελάχιστη κατανάλωση σε μπαρ, υπηρεσίες υγείας δεν μπορείς να προσφέρεις.
Δυστυχώς, οι Κρητικοί και γενικότερα οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να απολαμβάνουν το υπέρτατο αγαθό της υγείας και αυτό είναι φανερό κάθε φορά που χρειάζονται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Η «γενόσημη Υγεία» που δημιουργούν δεν περιέχει καν τη δραστική ουσία.