Η αστική Δημοκρατία συνέτριψε την Χρυσή Αυγή με ΣΥΡΙΖΑ απέναντι

Ο Θανάσης Κ. εξηγεί πως μέσα σε μια βδομάδα από το “Τείχος της Δημοκρατίας” (Εφημερίδα Συντακτών) φτάσαμε στο “Δεν είναι αθώοι” (Αυγή). Πως η αστική Δημοκρατία συνέτριψε την εγκληματική οργάνωση με τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι. new deal

Μοίρασε το

Ο Θανάσης Κ. εξηγεί πως μέσα σε μια βδομάδα από το “Τείχος της Δημοκρατίας” (Εφημερίδα Συντακτών) φτάσαμε στο “Δεν είναι αθώοι” (Αυγή). Πως η αστική Δημοκρατία συνέτριψε την εγκληματική οργάνωση με τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι.


Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για μια ακόμα φορά το αποκρουστικό του πρόσωπο… Ενώ ένα τμήμα του (Τύπου) του προσπαθούσε να εμφανίσει την καταδίκη της ΧΑ ως αποτέλεσμα της ενότητας των «δημοκρατικών δυνάμεων» που συσπειρώθηκαν εναντίον της, το κύριο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να φέρεται ως ακραία αντιδημοκρατικό κόμμα… (Για την ακρίβεια, ο όρος «ακραία αντιδημοκρατικό» είναι πολύ «επιεικής» όπως θα δούμε).

Πράγματι, το ζήτημα της ΧΑ τους έχει διχάσει με πρωτοφανή τρόπο. Οι ίδιοι το καταλαβαίνουν και το υφίστανται, αλλά όλοι οι υπόλοιποι… χαμπάρι δεν παίρνουν…

Τείχος Δημοκρατίας

Προσέξτε: Πριν μια βδομάδα κυκλοφόρησε πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών-ΕΦΣΥΝ» – της ιδεολογικής «ναυαρχίδας» του ΣΥΡΙΖΑ – όπου προβάλλεται η «ενότητα κατά της ΧΑ» υπό τον εύγλωττο τίτλο: «Τοίχος Δημοκρατίας»! Και εμφανίζει μια σειρά προσωπικότητες (με δηλώσεις τους στην εφημερίδα) να συγκροτούν αυτόν τον «τοίχο Δημοκρατίας»… Μεταξύ αυτών, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (ο οποίος παρέπεμψε τη ΧΑ ως «εγκληματική οργάνωση», το 2013) και ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (επί των ημερών του οποίου ολοκληρώθηκε η δίκη της ΧΑ και προέκυψε, τελικά η καταδίκη της).

Στον ίδιο «τοίχο» εμφανιζόταν και ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επί των ημερών του οποίου η δίκη της ΧΑ είχε… «σκαλώσει», γιατί δεν έβρισκαν αίθουσα δικαστηρίου (λέει)… Θα μπορούσε να πει πολλά κανείς για τον «τοίχο Δημοκρατίας» της ΕΦΣΥΝ, τον οποίο έσπευσαν οι ίδιοι,  τις επόμενες μέρες, να αποδομήσουν με κάθε τρόπο… Αλλά πιο ενδιαφέρον έχει ένα άλλο πρωτοσέλιδο, της εφημερίδας ΑΥΓΗ αυτή τη φορά, μια βδομάδα αργότερα (μόλις προχθές): Όπου με τίτλο «Δεν είναι αθώοι» (σύνθημα που είχαν χρησιμοποιήσει οι ίδιοι κατά των Χρυσαυγιτών) εμφανίζονται πλέον… ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Οι ίδιοι που είχαν τοποθετηθεί πριν επτά μέρες στον «τοίχο Δημοκρατίας» κατά της ΧΑ από το πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ, τώρα τοποθετούνται στο «εδώλιο», περίπου, ως…  «συνεργάτες των χρυσαυγιτών», από την άλλη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του «ναυαρχίδα» πλέον, την ΑΥΓΗ. (Η οποία βέβαια πουλά μερικές εκατοντάδες φύλλα, αλλά εκφράζει τη «γραμμή του Κόμματος» – κι αυτό είναι που ενδιαφέρει εδώ…) Δηλαδή μέσα σε λίγες μέρες, οι ίδιοι γκρέμισαν τον «τοίχο της Δημοκρατίας» που είχαν επικαλεστεί!

Μήπως είναι… σχιζοφρενείς;

Πως φτάσαμε στο “Δεν είναι αθώοι”

Μήπως υπάρχουν δύο αντίθετες και «συγκρουόμενες γραμμές», στο εσωτερικό του, που τις… απολαμβάνουμε και τις δύο στα πρωτοσέλιδά τους; Το μόνο βέβαιο είναι ότι όποιος τους υπολογίζει για «δημοκρατικό κόμμα» μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτεί! Δεν ανήκαν ποτέ στο «τοίχο» της αστικής δημοκρατίας που ενεργοποιήθηκε για να συντρίψει το νεοναζιστικό μόρφωμα. Ποτέ!

Όταν έγινε η παραπομπή της ΧΑ και πήγαν οι ηγέτες της φυλακή, πολλοί μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούσαν με την ενεργοποίηση του νόμου 2928/2001 περί «εγκληματικής οργάνωσης».

Επίσης πολλοί από το ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και από άλλες πλευρές των «δικαιωματιστών») διαβεβαίωναν ότι η υπόθεση «δεν θα φτάσει ποτέ στα δικαστήρια».

Κι όταν έφτασε τελικά στα δικαστήρια, οι ίδιοι διαβεβαίωναν ότι «δεν υπάρχει δικαστήριο στον κόσμο, το οποίο θα δεχθεί ένα τέτοιο κατηγορητήριο»…

Κι όταν ήλθαν στην διακυβέρνηση οι ίδιοι, σταμάτησαν την εκδίκαση της υπόθεσης επί 4,5 χρόνια, με το δικαιολογητικό ότι …«δεν μπορούσε να βρεθεί αίθουσα»!

Και λίγα 24ωρα πριν χάσουν τη διακυβέρνηση πέρασαν νόμο που τροποποιούσε τις ποινές προς τα κάτω και καταργούσε την προβλεπόμενη άρση των πολιτικών δικαιωμάτων για όσους βρίσκονταν ένοχοι «διεύθυνσης» εγκληματικής οργάνωσης.

Και τώρα θέλουν να… επαναφέρουν τις αυστηρότερες ποινές που οι ίδιοι κατάργησαν, οι οποίες, όμως, δεν μπορούν να ισχύσουν αναδρομικά! Δηλαδή, έτσι κι αλλιώς θα ισχύσει στην προσμέτρηση των ποινών η επιεικέστερη πρόβλεψη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 – ακόμα κι αν έχει καταργηθεί στο μεταξύ!

Κι έρχεται ο πρώην υφυπουργός τους Δικαιοσύνης (ο κ. Κοντονής) να τους καταγγείλει ότι άλλαξαν τον Ποινικό Κώδικα λίγο πριν πέσουν, ενώ γνώριζαν ότι αυτό θα βοηθούσε τη ΧΑ σε περίπτωσή καταδίκης της, να πέσει στα μαλακά.

Κι έρχεται κι άλλος πρώην υπουργός τους, επίσης της Δικαιοσύνης (ο Παρασκευόπουλος) να συμφωνήσει με τον κ. Κοντονή.

Εγκληματική οργάνωση και ο νόμος

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι ο νόμος «περί εγκληματικής οργάνωσης» είχε περάσει το 2001 με ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ η Αριστερά τότε (και ο ιδιαίτερα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, που αργότερα μετεξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ) δεν τον ήθελε και τον καταψήφισε!

Δηλαδή την τελευταία εβδομάδα, οι ΣΥΡΙΖΑίοι ζητούσαν την «καταδίκη» της ΧΑ ως «εγκληματικής οργάνωσης» βάσει ενός νόμου που οι ίδιοι είχαν καταψηφίσει, (το 2001). Και ύστερα από μια παραπομπή (των χρυσαυγιτών) από την κυβέρνηση Σαμαρά (2013) την οποία πολλοί δικοί τους είχαν αποδοκιμάσει. Και μετά από 4,5 χρόνια που έκαναν τα πάντα για να μην προχωρήσει η δίκη της ΧΑ (2015-19). Κι ενώ λίγο πριν φύγουν από την κυβέρνηση, φρόντισαν να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας ώστε να πέσουν οι χρυσαυγίτες «στα μαλακά» (2019).

Γιατί άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας;

Αυτό δεν είναι «τείχος Δημοκρατίας». Ντουβάρια είναι… Ντουβάρια χαμαιλεοντισμού και αγκωνάρια υποκρισίας! Κι ύστερα όταν τους έκραξε ο δικός τους, ο Κοντονής, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 187) λίγο πριν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για τη ΧΑ, έγινε για «άλλο λόγο»! Μπα; Τι λέτε; Για ποιό λόγο, άραγε;

Ποια άλλη «εγκληματική οργάνωση» υπάρχει και θέλατε να πέσει στα μαλακά;

Επειδή τα κακουργήματα που στοιχειοθετούν «εγκληματική οργάνωση» περιλαμβάνουν εμπρησμό (ΜΑΡΦΙΝ), κάπου πάει το μυαλό μας… Κι επειδή περιλαμβάνουν και εκβίαση δικαστικών λειτουργών για να επηρεαστεί η απόφασή τους, πάει κι αλλού το μυαλό μας.

(Στον «Ρουβίκωνα» για παράδειγμα, που έσπαγε τα δικαστήρια ατιμώρητος, επί ΣΥΡΙΖΑ, αφού έκαιγε συστηματικά εμπορικούς δρόμους της πόλης, για να επιτύχει την απαλλαγή στο Εφετείο προσώπων που είχαν πρωτοδίκως καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατία)…

Κι επειδή περιλαμβάνεται «διακίνηση ανθρώπων» και «συνεργασία με ξένα κέντρα» για τέτοιες κακουργηματικές πράξεις, το μυαλό μας πάει και σε διάφορες ΜΚΟ. Αν αληθεύουν όλα αυτά για τα οποία σήμερα κατηγορούνται, θα μπορούσαν κάλλιστα να παραπεμφθούν ως εγκληματικές οργανώσεις…

Όλα αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ άνθισαν και επεκτάθηκαν!

Εν πάση περιπτώσει, σημασία δεν έχει που «πάει το μυαλό μας». Αλλά που πήγαινε το δικό τους μυαλό όταν μείωναν προκαταβολικά τις ποινές της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως ομολογούν δεν ήταν (μόνο) για να πέσει η ΧΑ «στα μαλακά». Αλλά για να πέσουν στα μαλακά και «δικοί τους». Άμεσα συνεργαζόμενοι και καλυπτόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ (που οργίαζαν όσο ήταν στην κυβέρνηση – και έχουν εξαφανιστεί μετά την απομάκρυνσή του…)

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόβλημα με την Χρυσή Αυγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανέναν πρόβλημα με τη ΧΑ. Ούτε με την «άκρα δεξιά» γενικότερα… Μαζί μαζεύονταν στις πλατείες των «αγανακτισμένων»! Μαζί με τη ΧΑ έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Μαζί με τη ΧΑ ψήφισαν μια σειρά από κρίσιμα βήματα της διακυβέρνησής τους μετά το 2015 (μεταξύ των οποίων: το οπερετικό «δημοψήφισμα» του 2015, ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες που κατέρρευσε αργότερα ως «αντισυνταγματικό» κλπ.)

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ! Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος στην άκρα δεξιά, που ει δυνατόν να συμπεριλαμβάνει και το νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ! Ώστε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώνει όλους τους υπόλοιπους και να καθηγεμονεύει στο πολιτικό σκηνικό για χρόνια…

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωκε την πόλωση του πολιτικού συστήματος: να εκτοπίσει ο ίδιος το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Κεντροαριστεράς και να διαλύσει τη ΝΔ, ώστε στη θέση της να αναδειχθεί μια ακροδεξιά σαφώς μικρότερη – εύκολος αντίπαλός πια για το ΣΥΡΙΖΑ!

Τον Τσίπρα τον βόλευε πολύ η ενδυνάμωση της ΧΑ, γιατί θα διέλυε τη ΝΔ. Τον βόλευε πολύ, επίσης, ο νεοναζιστικός χαρακτήρας της, γιατί αυτό διευκόλυνε να την ελέγχει και να την περιθωριοποιεί κατά βούλησιν. Αλλά πριν έπρεπε η ΧΑ να διαλύσει τη ΝΔ! Δεν του βγήκε αυτό… Ο Σαμαράς κατήγγειλε τη ΧΑ ως νεοναζιστική» εξ αρχής. Ο Σαμαράς κράτησε τη ΝΔ ενωμένη και παρέπεμψε τη ΧΑ. Κι ύστερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δίκασε.

Η αστική Δημοκρατία συνέτριψε την Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι

Ο Τσίπρας δεν κατάφερε να σώσει τους Χρυσαυγίτες, αν και προσπάθησε την τελευταία στιγμή να τους «ρίξει στα μαλακά»… Τι άλλο να κάνει κι αυτός πια;

Η αστική Δημοκρατία συνέτριψε τη ΧΑ, χωρίς τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ… Και με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς αντίθετο! Όποιος νομίζει ότι με το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί στα πλαίσια… του «δημοκρατικού τόξου»… good luck!

Σήμερα τον Τσίπρα τον καταγγέλλουν ακόμα και οι δικοί του – κι αναγκάζεται να τους διαγράφει– και κάποιοι δικοί μας μιλούν ακόμα για… «δημοκρατικό τόξο» με το ΣΥΡΙΖΑ! Βγαίνει η ΑΥΓΗ με πρωτοσέλιδο «δεν είναι αθώοι» και με φωτογραφία δύο Πρωθυπουργούς της ΝΔ – ένα πρώην και ένα νυν – χωρίς τους οποίους δεν  θα υπήρχε καταδίκη της ΧΑ!

Και κάποιοι θέλουν «κλίμα δημοκρατικής ενότητας» με το ΣΥΡΙΖΑ… Να προσέχουν μερικοί-μερικοί, γιατί το λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο» χρησιμοποιήθηκε ως «πλυντήριο» του ΣΥΡΙΖΑ! Σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας… Ξέρετε, η ευήθεια στην Πολιτική τιμωρείται! Και πολύ αυστηρά μάλιστα…

ΥΓ. Η Διαφθορά δεν τιμωρείται πάντα…

Η Προδοσία δεν τιμωρείται πάντα…

Η Ανικανότητα δεν τιμωρείται πάντα…

Η Υποκρισία δεν τιμωρείται πάντα…

Ο Λαϊκισμός δεν τιμωρείται πάντα…

Όλα αυτά θα έπρεπε να τιμωρούνται αλλά, δυστυχώς, συχνά τη γλιτώνουν!

Όμως η ευήθεια – δηλαδή η μωρία, η ανοησία, η χαζομάρα – τιμωρείται πάντα στην Πολιτική!

Πάντα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου