Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ

Μοίρασε το

του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Τελευταία ακούγεται αλλά και γράφεται από πολλούς το επιχείρημα, ότι οι δανειστές μας θα πάρουν τα χρήματά τους μετά από την τριετή αφαίμαξη και μετά θα μας αφήσουν στην τύχη μας. Όσο και αν φαντάζει αφελής η σκέψη πάντως υπάρχουν πολλοί αστέρες της πολιτικής και της ενημέρωσης που την υποστηρίζουν.

Κατ’ αρχήν όσο και αν κάποιοι αποφεύγουν το αυτονόητο ο πρώτος στόχος του προγράμματος σταθερότητας ήταν η αποφυγή της χρεοκοπίας. Ο δεύτερος ήταν να κατορθώσει η αναξιόπιστη οικονομία να γίνει πειστική και να ξανααπευθυνθεί ως φερέγγυα πλέον για δανεισμό στις αγορές.

Αυτό διασφαλίζει τους δανειστές μας ότι θα πάρουν τα χρήματά τους; Φυσικά όχι! Τι τους διασφαλίζει; Το να σταθεί η χώρα στα πόδια της, να υπάρξει ανάπτυξη, παραγωγικότητα, εξυγίανση και οι αναγκαίες για δεκαετίες μεταρρυθμίσεις που θα της δώσουν ανεξαρτησία και προοπτική.

Τότε και οι πολίτες θα ευημερήσουν και στις υποχρεώσεις της θα είναι φερέγγυα. Προς τι λοιπόν θα μου πείτε όλη αυτή η πολεμική αν είναι να βγει η χώρα μια για πάντα από την κρίση; Κατ’ αρχήν υπάρχουν οι δικαιολογημένοι που είναι οι μονίμως πληττόμενοι από τις έκτακτες αφαιμάξεις του κράτους, δηλαδή οι μισθωτοί οι συνταξιούχοι και οι έντιμοι επαγγελματίες. Αυτοί ότι και να πουν έχουν δίκιο.

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, οι «εντιμότατοι συμπολίτες μας» με τις μεγάλες και κάποιοι με τις αμύθητες περιουσίες που εμφανίζονται φορολογικά πένητες! Αυτοί είναι που ξεθάβουν το τσεκούρι του πολέμου σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους, και φορολογικής δικαιοσύνης. Αυτοί είναι που χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, χρησιμοποιώντας ακόμα και λαϊκιστές πολιτικούς για να ακυρώσουν στην πράξη κάθε αλλαγή που επιχειρείται.

Οι ίδιοι είναι που διοχετεύουν ακόμη και σενάρια συνομωσίας του πλανήτη ολόκληρου εναντίον της χώρας μας!  Πρόκειται για την αντίσταση των βολεμένων απέναντι σε οτιδήποτε είναι πιθανόν να διαταράξει την ανέμελη ζωή που τους εξασφαλίζει η τριτοκοσμική παραοικονομία, το μαύρο χρήμα, και η υποκοσμιακή διαφθορά. Ένα πάντως είναι βέβαιο! Είτε λόγω τρόικας, είτε επειδή το σύστημα αυτό έφτασε στα όριά του, είτε λόγω του ότι η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, είτε επειδή οι πολίτες στηρίζουν οποιαδήποτε μεταρρύθμιση που μπορεί να καλυτερεύσει το μέλλον της χώρας, κάτι φαίνεται να αλλάζει στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας»!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου