Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Μοίρασε το

Τα κέντρα των μεγάλων πόλεων, Αθηνών, Πάτρας, Θεσσαλονίκης αλλά και Ηρακλείου για να αλλάξουν και να αποκτήσουν ζωή θα πρέπει να τους δώσουμε εμείς ζωή.

Με τους ξυλοδαρμούς και τις βίαιες συρράξεις Ελλήνων έναντι αλλοδαπών δεν δημιουργούμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάδυσή τους ως «κέντρα του πολιτισμού», αλλά αντιθέτως, συμβάλλουμε στην αύξηση της εγκληματικότητας, πετυχαίνουμε τη μη διέλευση κατοίκων, τουριστών από τα κέντρα των πόλεων, επιτυγχάνουμε επίσης, τη διαιώνιση βίαιων πρακτικών ως μεθόδων παραγκωνισμού προβλημάτων.

Καθημερινά, γινόμαστε θεατές μιας ακόμα ληστείας, ενός ακόμα ξυλοδαρμού και γενικότερα ενός ακόμα ακραίου, βίαιου γεγονότος με πρωταγωνιστές κάποιους που λαθραία και παράνομα βρίσκονται στη χώρα μας. Σ’ όλα αυτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΣΥΡΙΖΑ απαντάει με την «νομιμοποίηση» όλων ανεξαιρέτως των παράνομων μεταναστών, ενώ στο άλλο άκρο το κόμμα της Χρυσής Αυγής προτείνει πολιτικές λύσεις πλήρους εκκαθάρισης, οι οποίες όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, το επιδεινώνουν κιόλας. Το πολλαπλασιάζουν.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι καινούργιο στη χώρα μας. Το πρώτο μεγάλο κύμα μετανάστευσης σημειώθηκε μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, όταν ένας μεγάλος αριθμός οικονομικών μεταναστών προσπάθησαν διαμέσου του Έβρου ποταμού είτε να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα είτε να παραμείνουν στην Ελλάδα, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.

Ο Κανονισμός του Δουβλίνο ΙΙ, μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όξυνε το πρόβλημα και δημιούργησε  προϋποθέσεις για τη μαζική συγκέντρωση παράνομων μεταναστών στη χώρα μας. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε «πύλη της Ευρώπης για την  παράνομη μετανάστευση».

Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης αποτελεί σήμερα επιβεβλημένη, επιτακτική ανάγκη. Πολλοί είναι οι Έλληνες που θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους σε πολυκατοικίες που μένουν αλλοδαποί ή πολλές γειτονιές έχουν γίνει γκέτο αποκλειστικά π.χ. Πακιστανών ή Αλβανών. Επιβάλλεται η χάραξη στρατηγικής σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον περιορισμό του προβλήματος και η αυστηρή επιβολή των Νόμων έναντι όλων.

Η δημιουργία της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς» αποδεικνύουν περίτρανα των προθέσεων τόσο του Υπουργού Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, όσο και του Πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, για τη θεμελίωση κατασταλτικών πρακτικών που θα περιορίζουν το πρόβλημα και θα διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο δράσης σ’ όλους τους αλλοδαπούς που παραβαίνουν των Κανονισμών και των Νόμων. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να χαρακτηριστεί «ορθή», «χρήσιμη», «αναγκαία» η παρέμβαση της Κυβέρνησης σ’ ένα από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τελευταία την κοινωνία.

Η ευθύνη, όμως, είναι κυρίως ευρωπαϊκή και η λύση του θα πρέπει να αναζητηθεί και στα πλαίσια μια ευρύτερης μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία θα πειθαναγκάζει τις γειτονικές χώρες να συμμορφωθούν σε διεθνείς κανόνες και θα ενισχύει χώρες όπως την Ελλάδα που αναγκάζονται και με κόστος εφαρμόζουν επιχειρήσεις όπως αυτήν που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Σε Εθνικό επίπεδο, η σημερινή Κυβέρνηση είναι ίσως η μοναδική  που ανέλαβε την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών πρακτικών, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα ως «πρόκληση» προκειμένου να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ασφάλειας για όλους τους κατοίκους της χώρας, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την «εθνική ηρεμία» και την «εθνική ομοψυχία», κάνοντας όμως σαφή διαχωρισμό μεταξύ των παράνομων μεταναστών με αυτούς που νομίμως βρίσκονται και εργάζονται στη χώρα μας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι Βουλευτής της Ν.Δ στο Νομό Ηρακλείου 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου