ΕΥΡΩΚΑΛΠΕΣ…ΑΛΛΑΓΗΣ

Μοίρασε το

Οι ευρωεκλογές βρίσκουν την Ευρώπη και τη χώρα σε κρίση προσανατολισμού, στρατηγικής !

Η δημοκρατία, η συνοχή ,η ανάπτυξη, η εμβάθυνση και μια σειρά από δημοκρατικά, κοινωνικά ,παραγωγικά, τεχνικά –επιστημονικά εργαλεία έχουν μονομερώς εκχωρηθεί στις δυνάμεις του «αχαλίνωτου» νεοφιλελευθερισμού δηλαδή του κερδοσκοπικού κεφαλαίου.

Η αποστολή, ο άλλοτε κοινός τόπος των λαών , για δημοκρατική ολοκλήρωση της Ευρώπης, στο όνομα της κρίσης , έγινε το άλλοθι για την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού!

Οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού ,έχοντας τα επικοινωνιακά εργαλεία στα χεριά τους, επιχειρούν να καταδείξουν ότι το όριο αντοχής μιας κοινής ευρωπαϊκής οικονομικής συμπόρευσης εξαντλείται μέσα από τη δημοσιονομική πειθαρχία στη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος «αχαλίνωτου» χρηματιστηριακού ,τραπεζικού και κερδοσκοπικού ανταγωνισμού! Επιβάλουν μια Ευρώπη άνισων ταχυτήτων!

Αυτή είναι η πολιτική  των νεοφιλελευθέρων στην κρίση, με θύματα τους ανθρώπους , την παραγωγική βάση ,τους αδύνατους…τη δημοκρατία και το κοινωνικο κράτος!

Αυτή ακριβώς η πραγματικότητα ορίζει ότι την σύγχρονη κοινωνική και πολιτική αντίθεση και σύγκρουση, την διαχέει ένα ερώτημα :

  Τι υπονοούν με την «Ευρώπη » οι συντηρητικές κυβερνήσεις? Ποια οικονομία επιβάλουν ?

 Η εκλογική συγκυρία εκ των πραγμάτων  αποκτα διπλό χαρακτήρα και εμπεριέχει την αναμέτρηση διαφορετικών κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών που διεκδικούν το «πηδάλιο και τη ρότα…»…

Οι ευρωεκλογές γίνονται μια πρόκληση για κάθε πολίτη! Με την ψήφο του μπορεί να δώσει καθαρή εντολή για την  «επανασυμπορευση» της κοινωνίας με την πολιτική! Και αυτό εκφράζεται με αλλαγή πολιτικής και συμμαχιών  υλοποίησης της!

Προφανής επιδίωξη γίνεται η επανασύνδεση του προοδευτικού χώρου με τη μήτρα των αρχών της προοδευτικής παράταξης ! Και αυτή η επιλογή δεν «διαδικαστική» για τη λειτουργία της δημοκρατίας…αλλά κοινωνική ,αφού αφορά τη ρήξη με τον νεοφιλελεύθερο –διχαστικό εναγκαλισμό διακυβέρνησης!….

Γινεται εμφανές πλεον ότι όσοι αυτοπροσδιοριζονται «στο σοσιαλιστικό χώρο , την αριστερά η το κέντρο» ,δεν μπορεί να ταυτίζουν τις επιδιώξεις τους με αυτές των νεοφιλελεύθερων, για την Ελλάδα και την Ευρώπη!

Ακριβώς γι αυτό το λογο η προοδευτική απάντηση , η κοινωνική απάντηση , είναι τώρα η ώρα να καταγράψει ότι  ασφαλώς και δεν είναι  κοινωνικό και παραγωγικό, πολύ περισσότερο νεανικό αίτημα, μια Ευρώπη με προσανατολισμό την «αχαλίνωτη  επέλαση των ισχυρών»!

Το όραμα του Ανδρέα στην Ελλάδα, αλλά και άλλων προοδευτικών ηγετών στην Ευρώπη, για μια Ευρώπη «από τα Ουράλια μέχρι τον ατλαντικό» αφορά μια άλλη Ευρώπη !

Αυτή της δημοκρατίας ,της οικολογίας ,της παραγωγικής ανάπτυξης ,της κοινωνίας της αλληλεγγύης και της πρόσβασης όλων, στη τεχνολογία την επιστήμη και τον ανταγωνισμό , με κανόνες. Μια Ευρώπη της ειρήνης , της δικαιοσύνης και της ισοπολιτείας , ικανής να εγγυάται και να διαμορφώνει το διεθνές δίκαιο με συνοχή και πρόοδο για τους λαούς .

Είναι σ αντιπαράθεση με την «Ευρώπη», της εξουσίας των πολυεθνικών ,των τραπεζιτών, του αχαλίνωτου κερδοσκοπικού κεφαλαίου και της επικοινωνιακής δημοκρατίας …

Η κοινωνική και πολιτική αντίθεση στη νεοφιλελεύθερη διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης, διεκδικεί μια άλλη πολιτική, με συμμαχίες προοδευτικού σκοπού! Δηλαδή ΑΛΛΑΓΗ κατεύθυνσης , σχεδίου ,συνεργασιών!

Αυτή είναι η προοδευτική Ευρώπη, που διεκδικείται όσο ποτέ άλλοτε από τους λαούς και τις παραγωγικές δυνάμεις , ως απάντηση στο «γερμανική Ευρώπη»!

Απάντηση στη ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ επιδίωξη –που προσάπτει στη Μερκελ ακόμα και η γερμανική νεολαία του SPD- ως «δεξιό στραγγαλισμό» !

[quote text_size=”small”]

Το «κοινωνικό συμβόλαιο» πάνω στο όποιο κτίστηκε η εξέλιξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης, είναι προφανές ότι έγινε στόχος των συντηρητικών νεοφιλελευθέρων συσχετισμών της Ευρώπης !

[/quote]

Οι «πολιτικές συνοχής» είναι η αποκρουστική για τους νεοφιλελευθέρους  «ανάμνηση» ,και η πρόσβαση στα δημόσια αγαθά…έγινε μια νέα εμπορευματική επιδίωξη – νέα αγορά …των κερδοσκόπων!

Τα προηγούμενα  καθιστούν φανερό ότι έχουν τεθεί πλέον  τα διλλήματα «επιλογών» του κάθε πολίτη στις ευρωεκλογές!

Η ελπίδα ταυτίζεται με επιλογές που αναδιατυπώνουν και την κατεύθυνση και τη στρατηγική συνεργασιών στη χώρα και την Ευρώπη,!

Εξελίσσονται σε πρόκληση απάντησης της δημοκρατίας και των λαών στον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο …

 Η ΑΛΛΑΓΗ, γίνεται η επιλογή για την διαμόρφωση  μιας άλλης προγραμματικής ,κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας για τις δυνάμεις του «του σοσιαλισμού ,της αριστεράς και του κέντρου»!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου