ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

Μοίρασε το

 
Η Βασιλική Τζότζολα αποτελεί επιφανή εκπρόσωπο της ομάδας των beautiful people που θέλει να συνθέσει ο Αντώνης Σαμαράς. Πρόκειται για την ανάγκη κάθε αρχηγού να περιστοιχίζεται από νέους και λαμπερούς ανθρώπους που θα αναδύουν φρεσκάδα και ζωτικότητα.

Υπό αυτή την έννοια η επιλογή της 33χρονης δικηγόρου απ’ την Ορεστιάδα στη θέση της Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ήταν δικαιολογημένη – αρκεί και μόνο να δει κανείς το παρουσιαστικό της.

Πίσω όμως απ’ την εικόνα βρίσκεται κι η ουσία της πολιτικής. Κι εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Όχι πως η κα Τζότζολα δεν διαθέτει την κατάλληλη κατάρτιση. Αλλά σίγουρα δεν διαθέτει την εμπειρία για να διαχειριστεί λεπτές καταστάσεις που απαιτούν ευελιξία. Εκτός κι αν εσκεμμένα δεν εμφανίζεται ευέλικτη.

Για παράδειγμα όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια που αναφέρονται στο ενδεχόμενο επιστροφή του Κώστα Καραμανλή, η δήλωσή της προκάλεσε αίσθηση: “Ο κ. Καραμανλής ολοκλήρωσε την πορεία του ως πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς ανοίγει μια νέα περίοδο για τη ΝΔ και, νομίζω, όλοι έχουμε κλείσει τις πόρτες του παρελθόντος, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και προχωρούμε στο μέλλον… Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν”.

Ελάχιστοι γνωρίζουν αν είχε εντολή να στείλει μήνυμα …αποστρατείας στον Κώστα Καραμανλή ή της ξέφυγε. Το πιθανότερο είναι πως η Ρηγίλλης θέλει να βάλει φρένο στα σχετικά σενάρια. Αλλά η κα Τζότζολα το …πάτησε απότομα. Για το ίδιο θέμα το …πόδι του Δημήτρη Αβραμόπουλου αποδείχθηκε ελαφρύτερο: “..Ο Κώστας Καραμανλής έγραψε τη δική του ιστορία, είναι ένα ιστορικό πρόσωπο πλέον στην παράταξη, από την ώρα που διετέλεσε αρχηγός για 13 χρόνια και πρωθυπουργός. Τώρα όμως κοιτάμε μπροστά”.

Η διαφορά ύφους είναι εμφανής. Ωστόσο η ουσία παραμένει. Κάποιοι θέλουν τη διαγραφή του Κώστα Καραμανλή απ’ το μελλοντικό κάδρο της ΝΔ. Ίσως και να μην έχουν άδικο. Η διακυβέρνηση Καραμανλή συνδέεται με αρκετά αρνητικά στο υποσυνείδητο των ψηφοφόρων. Το είπε κι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με το δικό του τρόπο: “Εκείνο που συνοδεύει τις μνήμες είναι μια ιστορική συντριβή”. Λογικό λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς να θέλει μπροστά χωρίς αυτόν.

Από την άλλη ωστόσο, υπάρχει κι η διόλου ευκαταφρόνητη μάζα των …αμετανόητων “Καραμανλικών”. Που αν κι αναγνωρίζουν τα λάθη και τις παραλείψεις του πρώην αρχηγού του, προκαλούνται με δηλώσεις τύπου Τζότζολα. Είναι λοιπόν προφανές πως αν συνεχίσουν να προκαλούνται, το πιθανότερο για τον Αντώνη Σαμαρά είναι να πετύχει αυτό που ουδείς άλλος αρχηγός της ΝΔ πέτυχε. Να διασπάσει την Κεντροδεξιά σε κομμάτια. Άθελά του, ή μήπως όχι;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου