ΔΩΣΤΕ ΧΡΙΣΜΑΤΑ

Μοίρασε το

του ΝΙΚΟΥ ΒΟΣΔΟΓΑΝΗ 

Ως η μεγαλύτερη τομή των τελευταίων ετών αν όχι των τελευταίων δεκαετιών, χαρακτηρίζεται το πρόγραμμα Καλλικράτης.
Για πρώτη φορά, η αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων γίνεται πράξη και ευχή όλων μας σίγουρα είναι κάποια στιγμή να υπάρξουν ουσιαστικά κίνητρα και να ακολουθήσουν το δρόμο προς την περιφέρεια και οι πολίτες.

Ακούγεται συχνά ότι σημασία έχουν οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα.

Η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση που ανοιχτά και σταθερά στηρίζει τον Καλλικράτη, πιστεύει ότι αν η σημαντική αυτή μεταρρύθμιση κινδυνεύει από κάτι, αυτό είναι τα πρόσωπα.

Οι νέοι μεγάλοι δήμοι που σχηματίστηκαν, οι λίγοι μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, τα πολλά χρήματα που χρειάζονται για την προεκλογική εκστρατεία, εκ των πραγμάτων αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για πολλά πρόσωπα που θα μπορούσαν να προσφέρουν, να ανανεώσουν το ανθρώπινο δυναμικό και να στηρίξουν το εγχείρημα.

Ας μην κλείνουμε τα μάτια. Προβάδισμα σε αυτή τη διαδικασία έχουν οι εν ενεργεία αυτοδιοικητικοί- που φυσικά έχουν δικαίωμα να διατηρούν τις όποιες φιλοδοξίες τους- και οι έχοντες…

Όσο και αν σε κάποιους φανεί συντηρητικό, η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση πιστεύει και το επισημαίνει δημόσια, ότι τα πολιτικά κόμματα και ιδίως το κυβερνών που προωθεί τον Καλλικράτη, οφείλουν να δώσουν χρίσματα.

Με αυτό τον τρόπο θα δώσουν μια ώθηση σε νέους υποψηφίους.

Με αυτό τον τρόπο θα πείσουν για τις αγαθές ή όχι προθέσεις τους

Με αυτόν τον τρόπο θα κριθούν από τους πολίτες.
Γιατί οι πολίτες σε τοπικό επίπεδο γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Σέβονται και στηρίζουν τους συμπολίτες τους που είναι άξιοι και θέλουν να προσφέρουν.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ σε αυτή την πρώτη του φάση που όλοι αναμένουμε, έχει ανάγκη από την «κηδεμονία» των κομμάτων

Ο Νίκος Βοσδογάνης είναι δημοσιογράφος, δημιουργός της ιστοσελίδας e-aftodioikisi.gr 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου