ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Μοίρασε το

Η προσφυγή στην καταγραφή της θέλησης του ελληνικού λαού είναι δημοκρατικό δικαίωμα! Είναι επιλογή δημοκρατικού προοδευτικού χαρακτήρα όταν μάλιστα θέτει ως ζητούμενο τον προσδιορισμό του περιεχομένου μιας διαπραγμάτευσης που αφορά το σχέδιο για τον επιμερισμό κίνδυνων ,επιπτώσεων και ευκαιριών σ ένα σχέδιο εξόδου απο την πολύπλευρη κρίση! Μια κρίση που επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια σε βάρος χώρας και πολιτών!

[quote text_size=”small”]

Λίγες μέρες όμως πριν την έκφραση των πολιτών , κέντρα εξουσίας εκτός και εντος της χώρας που επιμένουν στο σχέδιο άνευ όρων ομηρίας , βομβαρδίζουν τον πολίτη με εκβιασμούς και κινδυνολογίες που εκ των πραγμάτων όχι μόνο συσκοτίζουν αλλά εκτρέπουν το θέμα απο το πραγματικό διακύβευμα που αφορά το ερώτημα για το βιώσιμο σχέδιο , την κατανομή των βαρών μεταξύ των εχόντων και των αδύναμων ,και το χρέος!

[/quote]

Παρ όλα αυτά , πίσω απο τους εκβιασμούς και τις άνισες στη σύνθεση , τα περιεχόμενα και τους χρόνους εκπομπές των ΜΜΕ(Ενημερωτικές?? με άνιση σύνθεση ανάμεσα στους εκπροσώπους του ναι και το όχι) , μπορει να γίνουν διακριτές δυο διαφορετικές “γραμμές” για το τι ζητείται ως συνέχεια εντος της Ευρώπης

Συγκεκριμένα:

Η μια που εκφράζεται με το “ΝΑΙ άνευ όρων”, επικαλείται το φόβο μιας εξόδου από την ΕΥΡΩΠΗ αλλά στην πράξη «ασπάζεται» την αποδοχή ενός σχεδίου τα μέτρα του όποιου δεν εξασφαλίζουν κοινωνική οικονομική και παραγωγική βιωσιμότητα! Είναι πολλές οι φωνές που καταγράφουν πως :Επιμηκύνεται η ομηρία χώρας πολιτών και χρέους! Η άλλη εκφράζεται με το ΟΧΙστο λεγόμενο «σχέδιο τελεσίγραφο»! Σ ΑΝΤΙΘΕΣΗ Μ ΑΥΤΟ, με βαση τελευταία πρόταση της χώρας, ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ σ ένα επώδυνο μεν αλλά βιώσιμο συμβιβασμό για την έξοδο της χώρας απο τη κρίση και το χρέος με ανάπτυξη!

Προηγούμενη περιγραφή σε καμια περίπτωση δεν επιχειρεί να διαγράψει τις μεγάλες ευθύνες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, για λάθη και παραλήψεις που αφορούσαν τα περιεχόμενα ,τους χρόνους και τη μεθοδολογία μιας διαπραγμάτευσης που τα “γερακια” μετέτρεψαν σε φάκα!

[quote text_size=”small”]

Πολύ περισσότερο το γεγονός οτι “το επιτελείο σχεδιασμού” δεν πρόβλεψε σχέδιο αντιμετώπισης της «χειραγώγησης» , απο τους εκβιαστές εντος και εκτός της χώρας!

[/quote]

Δεν συμφωνώ λοιπών με την επιλογή του “ναι σε όλα” γιατί;

— επιμένω στην Ευρώπη του διάλογου ,της αλληλεγγύης και των δημοκρατικών συμβιβασμών!

— η Ελλάδα δεν πρέπει να εκχωρήσει άνευ όρων και για απροσδιόριστα χρόνια τη διαπραγματευτική της ικανότητα και τη παρουσία της , άκριτα στο “λόμπυ” του Βερολίνου!

–η χώρα ,οι πολίτες παραγωγική βαση και η Ευρώπη δεν έχουν ανάγκη απο μια αποικιοκρατική επιβολή αλλά απο βιώσιμο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ!

–στις δημοκρατίες υπαρχει και προοδευτικος δρόμος , γιατί πιστεύω πως μπορει να υπάρξει συμβιβασμός με βιώσιμο σχέδιο!

–γιατί τις κυβερνήσεις πρέπει να τις επιλέγουν οι λαοί ,

–γιατι οι λαοι εχουν την δυναμη να τρομοκρατούν… τους ..τρομοκράτες!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου