Για το Μακεδονία Ίλιντεν ο Τσίπρας δεν άνοιξε ούτε τη wikipedia

Όσοι θήτευσαν στην ΚΝΕ γνωρίζουν ιστορία. Και ξέρουν για την επανάσταση του Ίλιντεν. Φαίνεται ότι ούτε αυτό το έμαθε ο Αλέξης Τσίπρας. Αν πριν πάρει το πακέτο Ζάεφ στη Σόφια, άνοιγε από το κινητό του το Wikipedia, θα έβλεπε τι σημαίνει Μακεδονία Ίλιντεν. new deal Τάσος Παπαδόπουλος

Μοίρασε το

Συνήθως όσοι έχουν θητεύσει στην ΚΝΕ και σε άλλου τέτοιου τύπου σχολεία στα νιάτα τους, έχουν μάθει την ιστορία των Βαλκανίων. Γνωρίζουν πολύ καλά τι σηματοδοτεί το Ίλιντεν και ποια ήταν η εξέγερση των Σλάβων εναντίον των Οθωμανών και ποιους χάρτες προέβαλαν τότε για τις περιοχές που διεκδικούσαν.
Φαίνεται ότι ούτε αυτό το έμαθε ο Α. Τσίπρας στη θητεία του στην ΚΝΕ. Αν πριν πάρει το πακέτο Ζάεφ στη Σόφια, άνοιγε από το κινητό του το Wikipedia, θα έβλεπε τι σηματοδοτεί η λέξη Ίλιντεν. Δεν το έκανε…
Πήρε υπό μάλης την πρόταση του παμπόνηρου Ζάεφ και κατέβηκε στην Αθήνα για να την πουλήσει στους πολιτικούς αρχηγούς. Και το έκανε με την ίδια επιπολαιότητα με την οποία χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα. Του ενημέρωσε στα πεταχτά τηλεφωνικά. Οποία η επιπολαιότητα του νεαρού ενοίκου του μεγάρου Μαξίμου.
Αλλά πέρα από τα όσα έπραξε ο Α. Τσίπρας, τα εύλογα ερωτήματα προκύπτουν και για την συμπεριφορά του Π. Παυλόπουλου, που ενημέρωσε στη συνέχεια. Τον ΠτΔ τον ακούσαμε να μιλάει για συναίνεση, λες και δεν βλέπει πως πολιτεύονται όλη αυτή την περίοδο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Είναι δυνατόν η προσδοκία μιας δεύτερης πενταετούς θητείας να υπερτερεί της όλης συμπεριφοράς ενός αδαούς νεαρού; Είναι δυνατόν να μην βλέπει και να παραγνωρίζει το πολιτικό παιχνίδι που παίχθηκε, όταν το σκοπιανό χρησιμοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να εμβολίσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση και με αυτό το σκεπτικό, δεν συμφωνήθηκε από πριν, μια εθνική γραμμή;
Όλα αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας είναι πρωτόγνωρα για την πολιτική ζωή της χώρας μας. Δεν τους ενδιαφέρει η ενότητα. Προκρίνουν τον διχασμό, λες και δεν τελείωσε εδώ και 70 χρόνια ο εμφύλιος.
Οι φράσεις του τύπου θα σας τελειώσουμε τι άραγε σημαίνουν ; Η το εμείς ή εσείς… Μιλούν για το δήθεν παλιό και διεφθαρμένο, που ήρθε το άσπιλο και αμόλυντο να καθαρίσει, όταν στους κόλπους τους συνυπάρχουν καραμπινάτοι εκπρόσωποι και καιροσκόποι αυτού του παλιού, που δήθεν πολεμούν. Όλο το παλιό κακό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, έχει μετακομίσει ομαδικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά και η φράση της συντρόφου του Α. Τσιπρά, ότι πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι και την εξουσία, βλέπουμε τώρα στην πορεία του χρόνου τι σηματοδοτεί.
Βλέπουμε καθαρά να επιχειρείται η άλωση του κράτους με κομματικούς εγκάθετους και με παράλληλες αθρόες προσλήψεις που έχουν ξεπεράσει τις 70.000 και έχουν επιβαρύνει με εκατοντάδες εκατομμύρια τα έξοδα του ελληνικού δημοσίου, γράφε το μάρμαρο που καλούνται να πληρώσουν οι δύσμοιροι φορολογούμενοι πολίτες.
Έφτιαξαν μέσα σε μια τριετία 200 νέους Οργανισμούς. Έτσι παράκαμψαν τις άμεσες προσλήψεις στο δημόσιο και έβαλαν συλλήβδην τους δικούς τους από το παράθυρο. Οι συμβάσεις είναι τυπικά ορισμένου χρόνου που θα σκάσουν ως βόμβα κατά το πρότυπο της εποχής Παυλόπουλου στο ΥΠΕΣ με τους τότε συμβασιούχους, που αντισυνταγματικά μονιμοποιήθηκαν.
Τι σημαίνει αυτό μεγάλο κράτος δυσκίνητο γραφειοκρατικό και επιρρεπές στη διαφθορά. Έτσι κοροϊδεύουν τους κουτόφραγκους, ότι δήθεν δεν αυξάνουν τον πληθυσμό του δημόσιου τομέα, κάνοντας ταυτόχρονα αφαίμαξη στα πορτοφόλια μας, μια και τα σπασμένα τα πληρώνουν οι άγρια φορολογούμενοι πολίτες.
Στον μόνο τομέα που πέτυχαν, είναι αυτός του εισπρακτικού μηχανισμού. Όχι αυτός που αφορά την φοροδιαφυγή ή την εισφοροδιαφυγή. Αλλά αυτός που αφορά όσους πληρώνουν φόρους και που εισπράττονται ακόμη και από τους λογαριασμούς των καταθέσεων στις τράπεζες.
Σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό του κράτους, εδώ ούτε κουβέντα. Ανίκανοι ακόμη και να κάνουν μια υποτυπώδη αξιολόγηση στο δημόσιο. Αφού αθώωσαν συλλήβδην του 3.000 επίορκούς, που δεν υπέστησαν καμία τιμωρία, είπαν άκουσον – άκουσον ότι η αξιολόγηση δεν σημαίνει τίποτα, για τον αξιολογούμενο κι αν αυτός δεν κάνει τίποτα για να δικαιολογήσει την αμοιβή του.
Αλλά και ο ανεκδιήγητος υπουργός Παιδείας, που ζητάει από το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα να διώξει από τα πανεπιστήμια τους εμπόρους ναρκωτικών, με βαρύγδουπές δηλώσεις, απαγόρευσε κάθε κουβέντα για αξιολόγηση των καθηγητών.
Με ένα τέτοιο δημόσιο, αναποτελεσματικό και εχθρικό στον πολίτη και σε κάθε επιχειρηματική δράση για ποιες επενδύσεις μας μιλούν; Με αυτή την αδράνεια σε τομείς που μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο στην ανάπτυξη, έχουν καταδικάσει την χώρα σε αργό θάνατο. Μόνο την τελευταία διετία έχουν φύγει από την χώρα μας προς άλλες πολιτείες, 12.000 γιατροί.
Στο μόνο τομέα που έχουν επιδοθεί με επιτυχή αποτελέσματα, είναι αυτός της προπαγάνδας. Έχουν κάνει την δημόσια τηλεόραση φέουδό τους, κατά παράβαση του άρθρου 15, παράγραφος 2 που ορίζει ότι σκοπός της ΕΡΤ είναι η «αντικειμενική με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων».
Έχουν εγκαταστήσει τους μικρογκέμπελς και έχουν βάλει στο ψυγείο καταξιωμένους επαγγελματίες δημοσιογράφους, με σκοπό να προωθούν ανενόχλητοι την προπαγάνδα τους.
Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα των ΜΜΕ παρεμβαίνουν, με κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες τύπου Καλογρίτσα, που χρηματοδοτήθηκαν ως μη όφειλαν από την αμαρτωλή Τράπεζα Αττικής, αφού δεν κατάφεραν να πουλήσουν τα βοσκοτόπια, ως αμύθητη περιουσία.
Το θέμα της χρηματοδότησης από την εν λόγω Τράπεζα με 110 εκατομμύρια του εργολάβου, που πήρε πολλά δημόσια έργα με το γνωστό κόλπο του σπασίματος και την εν συνεχεία χρεοκοπία του, προκαλεί απορία, γιατί δεν αναδείχθηκε από την Αντιπολίτευση.
Η Τράπεζα Αττικής επιχείρησε μια νέα ανακεφαλαιοποίηση, ζητώντας από το επενδυτικό κοινό 198 εκατομμύρια. Βεβαίως ουδείς εχέφρων εμφανίστηκε μια και κανείς δεν θέλει να πετάξει τα χρήματά τους σε μια μαύρη τρύπα.
Και πάλι όπως και στο παρελθόν επιστράτευσαν φορείς του δημοσίου για την εξεύρεση κεφαλαίων. Ήδη στο παρελθόν έχουν πληρώσει ακριβά την Τράπεζα Αττικής, το Ταμείο Μηχανικών, που έχει χάσει σχεδόν ένα δις, αλλά και η ΕΥΔΑΠ, την οποία ενέπλεξε ο διοικητής της, σύντροφος της Δούρου, πετώντας 20 εκατομμύρια, τα οποία θα μπορούσε να τα κάνει έργα υποδομής, του απαρχαιωμένου δικτύου. Προτίμησε όμως να τα πετάξει στο πηγάδι δίχως πάτο, της Αττικής.
Τώρα επιστράτευσαν τον ΕΦΚΑ, που κατέβαλε 80 εκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση. Δηλαδή πολύ απλά το Υπέρ – Ταμείο συνταξιούχων , που είναι και χωρίς διοίκηση, πέταξε κυριολεκτικά, από το αίμα των ασφαλισμένων, 80 εκατομμύρια.
Για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο δεν ακούσαμε κουβέντα. Το ερώτημα που τίθεται είναι αυτούς όλους τους κυρίους, τους κατά τα άλλα ασπίλους και αμόλυντους, ποιος θα τους καθίσει στο σκαμνί.
Μέχρι πότε θα διαπράττουν ανενόχλητοι τέτοια εγκλήματα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου;
Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Τάσου Παπαδόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου