ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μοίρασε το

Όπως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει αν δεν αλλάξουμε το ίδιο μας το σπίτι! Για αυτό δυο μήνες πριν το Συνέδριο μας, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το “σπίτι” μας.

Σε μια εποχή όπου υπάρχει, πέραν των άλλων και, κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η ΝΔ, ως βασικός πυρήνας της ευρύτερης Κεντροδεξιάς παράταξης, οφείλει να επαναβεβαιώσει την πολιτική της πρωτοπορία και να θέσει την πολιτική ατζέντα της επόμενης δεκαετίας, ώστε η μετάλλαξη της να συμπαρασύρει την ελληνική κοινωνία στην εκ βάθρων αλλαγή της.

Στις Δημοκρατίες οι αλλαγές γίνονται μέσα από βελούδινες επαναστάσεις και όχι από αιματοχυσίες! Τα κόμματα δεν μπορεί παρά να είναι τα εργαστήρια των πραγματικών αλλαγών, οι υποδοχείς των νέων ιδεών, οι υπηρέτες μιας “νέας συλλογικότητας” που θα εμπνέουν νέους ανθρώπους με προσόντα και ικανότητες να εμπλακούν, χωρίς διακρίσεις, με τα δημόσια πράγματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα νέο κόμμα, μια αναγεννημένη ΝΔ, οφείλει να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα, να αφουγκραστεί το ρεύμα της αλλαγής που διατρέχει το σύνολο του δυτικού κόσμου – όπου η Ελλάδα ανήκει και φυσικά και θεσμικά…- να αφομοιώσει τις μεταβολές και να υποβάλλει μια επεξεργασμένη πρόταση για το μέλλον της χώρας, το νέο όραμα, το νέο μοντέλο ηγεσίας, το νέο μοντέλο παραγωγικής διάρθρωσης – ένα ρεαλιστικό και αξιόπιστο αφήγημα για τις νέες γενιές των Ελλήνων.

Η νέα ΝΔ δεν μπορεί να κωφεύσει στις αγωνίες της νέας γενιάς, να παρακάμψει τις δεξιότητες των νέων ανθρώπων, να αδιαφορήσει για τη δημιουργικότητα και τις φιλοδοξίες τους. Αντιθέτως, η νέα ΝΔ οφείλει να έχει ανοικτές τις πόρτες της και μια πρόσκληση διαρκείας σε νέους ανθρώπους, έτοιμους και αποφασισμένους να προσφέρουν σε ιδέες και εργατικότητα για την ανάπτυξη της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα.

Η ΝΔ ως κόμμα-πυλώνας του πολιτικού συστήματος υφίσταται την πίεση της ευρύτερης κρίσης του πολιτικού συστήματος. Για να αντισταθεί σε αυτή την πίεση δεν μπορεί να παραγνωρίσει τους παράγοντες που προκάλεσαν την κρίση. Και ένας απ’ αυτούς αφορούσε και αφορά στον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων – στο τρόπο που λειτουργούν τα “σπίτια” της Δημοκρατίας.

Η ΝΔ ως κόμμα σε μετάλλαξη εν μέσω ευρύτερης κοινωνικής μετάλλαξης, δεν μπορεί να επιτρέψει τη συντήρηση φαινομένων που προκάλεσαν την απαξίωση των πολιτών για τα κόμματα και ευρύτερα την απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και η αντίληψη ενός κόμματος που λειτουργεί ως εργαστήρι παραγωγής κομματικών στελεχών και όχι ως εργαστήρι παραγωγής πολιτικής. Και η παραγωγή πολιτικής δεν είναι μια απλή, αστεία υπόθεση. Είναι ένα έργο ευθύνης που πρέπει να ανατεθεί σε νέους ανθρώπους, σε νέα στελέχη με κατάρτιση και πολιτική παιδεία, σε ανθρώπους από την κοινωνία, ανθρώπους της “διπλανής πόρτας”.

Ο Μάξιμος Σενετάκης είναι βουλευτής της ΝΔ στο Ηράκλειο Κρήτης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου