Αν ήμουν Κυριάκος

Ο Λάμπρος Ροϊλός σημειώνει πως αν ήταν ο Κυριάκος θα επιχειρούσε να αξιοποιήσει το Διαδίκτυο για να περάσει η ΝΔ τα μηνύματα του προγράμματος της, κυρίως στους νέους ανθρώπους και να αντικρούσει την διαστρέβλωση τους που επιχειρεί με το ίδιο μέσο ο ΣΥΡΙΖΑ. new deal

Μοίρασε το

Ο Λάμπρος Ροϊλός σημειώνει πως αν ήταν ο Κυριάκος θα επιχειρούσε να αξιοποιήσει το Διαδίκτυο για να περάσει η ΝΔ τα μηνύματα του προγράμματος της, κυρίως στους νέους ανθρώπους και να αντικρούσει την διαστρέβλωση τους που επιχειρεί με το ίδιο μέσο ο ΣΥΡΙΖΑ.


Αν ήμουν Κυριάκος και ήθελα να γιορτάζω την Κυριακή 7/7:

Θα αφουγκραζόμουν τη διαστρέβλωση των προγραμματικών μου στόχων που προσπαθεί και καταφέρνει σε σημαντικό βαθμό να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα στους νέους.  Για τους νέους ιδίως, σαν κύριο μέσο χρησιμοποιείται το διαδίκτυο (και όχι μόνον).

ΤΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

Θα διαπίστωνα ότι τέτοια στρεβλά μηνύματα παραπληροφόρησης μεταξύ άλλων είναι, η δήθεν από την Ν.Δ.:

Ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης. Δικαιολογώντας την και διαστρεβλώνοντας την προσπάθεια της Ν.Δ. αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Εδώ η αντίκρουση είναι απλή: Όπως λειτουργούν δεκαετίες τώρα παράλληλα τα ιδιωτικά και τα δημόσια σχολεία, το ίδιο θα ίσχυε και για τα πανεπιστήμια. Τα ιδιωτικά δεν θα καταργούσαν τα δημόσια. Θα εξοικονομούσαν και χρήματα από τη μεσαία τάξη που δεν θα χρειαζόταν να συντηρεί τα παιδιά της σε μια ξένη χώρα. Θα εισέρεε και χρήμα από αλλοδαπούς που θα φοιτούσαν σε αυτά. Ο ανταγωνισμός θα βελτίωνε και την απόδοση των Δημοσίων πανεπιστημίων.Σε κάθε περίπτωση δεν έχει ψηφιστεί η αναθεώρηση του άρθρου 16.

Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Η ιδιωτικοποιήση των συνταξιοδοτικών πόρων. Δηλαδή, ότι δήθεν οι συντάξεις στο μέλλον θα βασιστούν αποκλειστικά σε ιδιωτική ασφάλιση. (Πανευρωπαϊκά βέβαια ο στόχος είναι η συντεχνιακή και η ιδιωτική ασφάλιση να βοηθήσουν την δημόσια δαπάνη γι’ αυτό το σκοπό.)

Η κατάργηση της πενθήμερης εργασίας και η αντικατάστασή της από επταήμερη! Με επίκληση του γνωστού αποσπάσματος της συνέντευξης που αφορούσε την 7ημερη λειτουργία του Παπαστράτου, την οποία είχε επιτρέψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Απολύσεις και μη προσλήψεις. Η πρόσληψη μόνο αστυνομικών (1500) (κατά την διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ.) και όχι άλλων όπως εκπαιδευτικών ή γιατρών-, νοσηλευτών (Αφού δεν έγινε-λένε- αναφορά σε αυτούς με αριθμούς). Η ερώτηση βέβαια εκεί ήταν για την ασφάλεια και επομένως το βάρος της απαντήσεως έπεσε εκεί, αλλά διαστρεβλώθηκε επιλεκτικά και η αναφορά στις προσλήψεις για την εκπαίδευση και υγεία πέρασε απαρατήρητη. Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο you tube σημεία της συνέντευξης έχουν κοπεί. Γενικώς επιλέγονται αποσπάσματα από συνεντεύξεις και διαδίδονται αλλοιωμένα για να αλλάξει το πραγματικό τους περιεχόμενο.

Τέλος ότι η μη εφαρμογή της κατάργησης του αφορολόγητου οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ!!

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

Αν ήμουν Κυριάκος, θα λάβαινα να υπόψιν μου: Ότι τα ποσοστά Χριστιανοδημοκρατών- Σοσιαλιστών στη Γερμανία κατά τις ευρωεκλογές έπεσαν σημαντικά εξαιτίας κάποιων οικολόγων youtubers. (βλ. δημοσίευση στην καθημερινή της 29ης Μαΐου 2019, ανταποκρίσεως του Reuters, A.P. ).

Ότι το ΚΙΕΦ ( μουσουλμανικό κόμμα) κατά τις ευρωεκλογές βγήκε πρώτο στην Ροδόπη και 3ο στην Ξάνθη χάριν στη χρήση του διαδικτύου. Και αυτό είναι γενικώς παγκόσμιο φαινόμενο π.χ. βλ. τις εκλογές στις ΗΠΑ που ανέδειξαν τον Τραμπ έναντι της Κλίντον, την έκβαση των οποίων κατηγορήθηκαν Ρώσσοι χάκερς ότι την επηρέασαν.

Αν ήμουν Κυριάκος, εκτός από το να οργώσω εγώ και τα στελέχη μου το πανελλήνιο, θα  όργωνα με ειδικευμένα στελέχη και το διαδίκτυο για να αναιρέσουν τα πιο πάνω διαστρεβλωμένα, ψευδή μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το πρόγραμμά μου, και για να περάσω τα σωστά μηνύματα. Με συνοπτικό, σύντομο και εύκολα κατανοητό τρόπο. Άλλωστε έχει επαγγελματίες προεκλογικούς συμβούλους να του υποδείξουν τους ενδεδειγμένους τρόπους.

Αν ήμουν Κυριάκος, θα φρόντιζα τα υψηλά ιστάμενα στελέχη μου να έχουν ένα βοηθό να διαβάζει  και να αξιολογεί τα email που τους στέλνει το κοινό.

Μέσω αυτών τα στελέχη να ακούνε και να απαντούν στους προβληματισμούς του κόσμου. Γιατί δυστυχώς, ενώ έστειλα με email αναφορά (σε διακεκριμένα στελέχη της Ν.Δ.) με δύο δημοσιευμένα άρθρα μου στο διαδίκτυο, που αφορούσαν την καταγγελία για την αυθαίρετη διαγραφή αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα χιλιάδων ασφαλισμένων από τον ΕΦΚΑ το Μάρτιο 2019 με κίνδυνο της υγείας των (στα πλαίσια δημιουργικής λογιστικής) δεν έλαβα καμία, έστω και τυπική απάντηση. Κάποια στην γραμματεία των γραφείων τους προέβαλε την δικαιολογία ότι λαμβάνει 100  email την ημέρα! (Βλέπε δημοσίευση του άρθρου «Το κατ’ εξακολούθησιν αδίκημα του ΕΦΚΑ» https://www.tovimatisaigialeias.gr/4234-to-kat-eksakoloythisin-adikima-tou-efka-peri-tis-kataggelias-afthairetis-diagrafis-aitiseon-syntaksiodotisis-kai-asfalismenon-se-pronoia-ygeias-apo-to-ilektroniko-systima-tou-efka

Aν ήμουν λοιπόν Κυριάκος, θα συνειδητοποιούσα ότι όπως (δήλωσε ο ίδιος) ο προεκλογικός αγώνας δεν διεξάγεται πια στα μπαλκόνια, αλλά καλύτερα με απευθείας προσωπική επαφή με το κοινό, από πόλη σε πόλη. (Που είναι και το σωστό). Το ίδιο αλλά και συμπληρωματικά απαραίτητο στον 21ο αιώνα είναι να διεξάγεται και μέσω του διαδικτύου οργανωμένα από το κόμμα. (Χωρίς απαραίτητα να εμφανίζεται επίσημα η ΝΔ). Και όχι μόνο μέσω κάποιων άρθρων των ΜΜΕ στο διαδίκτυο.

Η ομάδα -Α- («αλήθειας») στο you tube κάνει καλή δουλειά, αλλά δεν έχει μεγάλη επισκεψιμότητα (μέχρι 40.000) https://www.youtube.com/watch?v=viF2LlubJO4 («Όλα τα “μαργαριτάρια” του Τσίπρα σε ένα βίντεο»).

Ενώ π.χ. η ηλεκτρονική διεύθυνση στο you tube «για τις γκάφες Μητσοτάκη» έχουν επισκεψιμότητα 444.000 https://www.youtube.com/watch?v=BUrl2NTanRg (Από την «Ομάδα Μνήμης»)

Κατ’ αυτόν τον τρόπον θα πλησίαζα, θα ενημέρωνα και θα κοίταζα να πάρω με το μέρος μου τους νέους, τους παραπληροφορημένους, που πολλοί από αυτούς δεν θα θέλουν ακόμα ούτε να ψηφίσουν. (Με τα πιο πάνω παραδείγματα δεν εννοώ ότι ενδεδειγμένη είναι η αρνητική διαφήμιση. Απλώς τα αναφέρω σαν παραδείγματα επηρεασμού της κοινής γνώμης. Ασφαλώς τα μηνύματα θα πρέπει να είναι θετικά και να προβλέπουν στην αποκατάσταση της πραγματικότητας.)

(Άφησα τελευταίο ίσως το σημαντικότερο).

Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αν ήμουν Κυριάκος, θα κοίταζα να αποδομήσω την ιδεοληψία για τον όρο «προοδευτικός». Έναν ξεπερασμένο, ψεύτικο, ξύλινο όρο που με τα σημερινά δεδομένα, καμία πρόοδο δεν ευαγγελίζεται, και  που θέλει να εγκλωβίσει κάποιους ψηφοφόρους σε ένα ψεύτικο δίλημμα. Με τους «προοδευτικούς» ή με την επάρατο δεξιά; Ένα δίλημμα που με ηλικία ήδη 40 ετών (από την εποχή του εφευρέτη του Ανδρέα) πόσο «προοδευτικό» μπορεί ακόμα να θεωρείται;

Πάνω σε αυτόν τον όρο προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ίσως αντιστρόφως και το ΚΙΝΑΛ να στήσει «ξύλινη» γέφυρα, μετεκλογικής συνεργασίας με φόντο την απλή αναλογική, έστω και μετά από μια «δεξιά παρένθεση».

Αν ήμουν Κυριάκος, θα τα έκανα αυτά, μαζί με όλα τα άλλα που έχει στο μυαλό του.

Αλλά Κυριάκος δεν είμαι, και έτσι δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου