ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Υποτίθεται ότι η Τίνα Μπιρμπίλη “σήκωσε μπαϊράκι” και αντιδρά στα σχέδια αποκρατικοποίησης που επιβάλλει η Τρόικα – ίσως και η οικονομική πραγματικότητα…

Πλην όμως αναρωτιέται κανείς τι είδους “αντάρτικο” μπορεί να κάνει μια υπουργός που αποποιείται το ρόλο του πολιτικού – ίσως επειδή απλώς, δεν είναι – και που κατέλαβε τη σημερινή της θέση, εξαιτίας της στενής σχέσης που διατηρεί με τον πρωθυπουργό και την οικογένεια του. Με απλά λόγια, η Τίνα Μπιρμπίλη δεν έγινε υπουργός ΠΕΚΑ με την ψήφο των πολιτών, αλλά με τις “πλάτες” του Γιώργου Παπανδρέου.

Κατά συνέπεια, η διακινούμενη, από μέρος των ΜΜΕ, εκτίμηση, περί δήθεν “αντίστασης” της Τίνας Μπιρμπίλη στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, ελέγχεται ως προς την εγκυρότητα της αν δεν λαμβάνει υπόψη της, την κεκαλυμμένη ανοχή – αν όχι παρότρυνση του ίδιου του Πρωθυπουργού! Με απλά λόγια, αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αποφασίσει την ανοικτή και μετωπιαία σύγκρουση με το ισχυρό συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και όχι μόνο, καμία Μπιρμπίλη δεν θα εξέφραζε “αντιστασιακό λόγο”.

Αντιθέτως. Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός επιτρέπει τέτοιου είδους “διαφοροποιήσεις” (στο χορό μπήκε εκ νέου και η Λούκα Κατσέλη), ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση πως στην κυβέρνηση υπάρχουν ευήκοα ώτα στις εύλογες αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων που πλήττονται, και θα πληγούν περαιτέρω…, από τα νέα μέτρα που αναγκαστικά θα πάρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα – αν κι εφόσον θέλει να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του δανείου της Τρόικας.

Διότι η Τρόικα έρχεται το προσεχές διάστημα με άγριες διαθέσεις, γνωρίζοντας ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης δεν προχωρά, καθώς η υστέρηση εσόδων τον Μάρτιο έχει ξεπεράσει το 20%, το πραγματικό έλλειμμα ξεπερνά το 13% και ο προϋπολογισμός είναι πρακτικά ανεφάρμοστος. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση γνωρίζει πως θα δεχθεί πιέσεις για να επισπεύσει το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για την είσπραξη 50 δισ.€, γεγονός που θα δοκιμάσει τις πολιτικές αντοχές της.

Ήδη, στο Δημόσιο παρατηρείται στάση πληρωμών! Πολλοί δημόσιοι υπάλληλων διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι κι αυτοί οι κουτσουρεμένοι μισθοί τους δεν καταβάλλονται στην ώρα, αλλά με καθυστέρηση δυο τριών μηνών, γεγονός που προκαλεί μεγάλο αναβρασμό και προπαρασκευή εκτεταμένων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα παραλύσουν περαιτέρω τον κρατικό μηχανισμό σε μια στιγμή που θα έπρεπε να λειτουργεί με τις μηχανές του στο φουλ.

Κάπως έτσι λοιπόν, οι “αντιστάσεις” της Τίνας Μπιρμπίλη ακούγονται μάλλον ως “λόγια παρηγοριάς” στον βαριά άρρωστο, προκειμένου να βρει τα ψυχικά αποθέματα να κρατηθεί όπως όπως στη ζωή και …έχει ο Θεός!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου