ΑΝΗΦΟΡΑ ΣΤΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΓΚΑΘΙΑ

Μοίρασε το

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗ 

Αντιμέτωπη με «βουνό προβλημάτων» -που ζητούν επείγουσες λύσεις- βρίσκεται και την εβδομάδα που διανύουμε η κυβέρνηση, με τα στελέχη της να διαπιστώνουν πλέον στην πράξη ότι ο δρόμος προς τη σωτηρία της χώρας εξακολουθεί να παραμένει ανηφορικός και κακοτράχαλος, ακόμη και μετά την παροχή των πρώτων δανείων από ΕΕ-ΔΝΤ.
Πριν κοπάσουν τα μποφόρ με Γκερέκου-Βοσκόπουλο, ήρθε η Τζάκρη!
Στα απόνερα της υπόθεσης Γκερέκου – Βοσκόπουλου που προκάλεσε τρικυμία στο κυβερνητικό σκάφος, μια άλλη καταγγελία -για την Θεοδώρα Τζάκρη αυτή τη φορά- ήρθε να προκαλέσει νέες φουρτούνες, από τις οποίες πάντως η υφυπουργός Εσωτερικών -αν και «βρεγμένη»- μέχρι στιγμής φαίνεται να διασώζεται, καθώς οι εξηγήσεις της κρίνονται επαρκείς.

Η κ. Τζάκρη απορρίπτει μετά βδελυγμίας τις καταγγελίες ότι μεσολάβησε για την πρόσληψη ως συμβασιούχων στο Μουσείο Πέλλας, μακρινών συγγενών και πολιτών από την εκλογική της περιφέρεια, ωστόσο σαφής απάντηση για το θέμα αναμένεται να προκύψει από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού, που θα παραδοθεί σήμερα στα χέρια της κυβέρνησης, προκειμένου να απαντήθει το ερώτημα για αν μπορεί η υφυπουργός να συνεχίσει να διατηρεί το θώκο της.

Σφοδρή αντιπαράθεση για Βατοπαίδι

Αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπαιδίου και την ένταση που πυροδοτήθηκε μετά την κατάθεση της πρώην διευθύντριας Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνας Μαντέλη η οποία κατονομάζει τέσσερις πρώην υπουργούς της ΝΔ καθώς και το διευθυντή του πρώην πρωθυπουργού, καλά πληροφορημένες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αφήνουν να εννοηθεί ότι η εξέλιξη αυτή φέρνει ακόμη πιο κοντά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Όσο για τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί ύπαρξης σχεδίου ενοχοποίησής της με αφορμή τη ρύθμιση Καστανίδη -που ψηφίστηκε προσφάτως- για προστασία όσων καταγγέλλουν χρηματισμό υπουργικών στελεχών, η κυβέρνηση απαντά ότι «η επίμαχη ρύθμιση αποτελούσε προεκλογική της δέσμευση».

Ο «Καλλικράτης» σηματοδοτεί εξελίξεις;

Σε επίπεδο νομοθετικού έργου, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» και στην κυβέρνηση ευελπιστούν να μη ζήσουν ανάλογο πλήγμα με εκείνο της ηχηρής διαφοροποίησης των τριών βουλευτών κατά την ψήφιση του μνημονίου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Για το λόγο αυτό, η κοινοβουλευτική τρόικα Παπουτσή – Ευθυμίου – Βάρτζελη έχει ήδη πιάσει δουλειά για να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι, αν και μέχρι στιγμής δε διαφαίνονται «αποσχιστικές» διαθέσεις.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αξιολογούνται ως ιδιαίτερα κρίσιμες για το Μαξίμου και την Ιπποκράτους και μόνο ως τυχαία δεν εκλαμβάνεται η διαρροή της περασμένης Παρασκευής ότι ως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η λίστα των πρώτων υποψηφιοτήτων σε Περιφέρειες και κεντρικούς Δήμους. Το γεγονός αυτό μάλιστα δεν αποκλείεται να έχει επιπτώσεις για το κυβερνητικό σχήμα (βλέπε ανασχηματισμός), με δεδομένη την επιθυμία ορισμένων υπουργών και υφυπουργών ή το κομματικό προσκλητήριο να είναι υποψήφιοι στις κάλπες που θα στηθούν τον προσεχή Νοέμβρη…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου