ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ! ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΣΗ

Μοίρασε το

H υπερψήφιση του νέου πακέτου μέτρων αποτελεί το τέλος μιας περιόδου. Είναι οι επώδυνες και δυσβάστακτες συνέπειες για τους πολίτες, εξαιτίας της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος αλλά και της αδυναμίας της κοινωνίας, στην προώθηση των ώριμων αλλαγών. Παρά την δυσφορία και την οργή, ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας έχει “προ-εισπράξει” την επιβολή των μέτρων.

Το ζητούμενο είναι να μην χρειαστεί νέο πακέτο μέτρων. Αυτό προϋποθέτει, ότι ο χρόνος που “κερδίζεται”, θα αξιοποιηθεί εντατικά για την υλοποίηση των ριζικών μεταρρυθμίσεων. Επαναδιαμόρφωση πολιτικού χάρτη, ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος, αναμόρφωση θεσμών, νέος εκλογικός νόμος, ευέλικτο κράτος, αποτελεσματική Δικαιοσύνη, συγχώνευση οργανισμών, αναπτυξιακά μέτρα και σύγχρονη κοινωνική πολιτική πρέπει επειγόντως να προχωρήσουν μαζί με την δημοσιονομική εξυγίανση.

Ό,τι κράτησε την χώρα μας πίσω, ήρθε η ώρα να φύγει ή να αναμορφωθεί ριζικά. Χρειάζεται τόλμη και σχέδιο. Και κυρίως μια ευρεία κοινωνική συσπείρωση, που παρά τις διαφορετικές απόψεις, θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη. Ανασύνταξη, όχι διάλυση…!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου