ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΑΛΛΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ

Μοίρασε το

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη ούτε ένας μαύρος χρόνος από τον ταξικό και οικονομικό θάνατο του ελληνικού λαού και η «αγαστή» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζήτησε αναίσχυντα και 2ο μνήμα-μνημόνιο.

Για να κηδέψει για άλλη μια φορά αυτή τη φορά πιο βαθιά στη γη τον ελληνικό λαό στο όνομα μιας δήθεν αναγκαίας εσωτερικής μεταρρύθμισης προς όφελος μιας υποτιθέμενα πραγματοποιήσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

Ένα χρόνο μετά τη δραματική και ανυπόφορη μείωση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιδομάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, ένα χρόνο μετά τη μερική ιδιωτικοποίηση του πανανθρώπινου αγαθού, αυτού της (δημόσιας) υγείας, με την επιβολή εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία, έναν περίπου χρόνο μετά τις μονομερείς αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, μονομερείς ακριβώς γιατί αφορούσαν μόνο τους μικροεισοδηματίες και τους συνταξιούχους, η θρασύτατη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απαιτεί 2η μείωση συντάξεων, απαιτεί μισθό βασικό στα 592 ευρώ με την απάνθρωπη κατοχύρωση της εργοδοτικής δυνατότητας για τη μη αποπληρωμή των υπερωριών, τη μείωση του ορίου φορολόγησης με αποτέλεσμα ο έχων το αισχρό, και δυσμενές, ετήσιο εισόδημα 6000 ευρώ να φορολογείται διότι θεωρείται πλούσιος και γενικότερα τη μετατροπή όλων των κοινωνικών παροχών σε είδη πολυτελείας.

Ωστόσο το σκηνικό είναι κάπως διαφορετικό και εσωκοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά. Ήδη 16 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συνέταξαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να συμφωνήσουν με τους εγκληματικούς όρους του 2ου μνημονίου αν πρώτα δεν εξεταστεί διεξοδικά με την εξοργιστική δικαιολογία ότι πριν ένα χρόνο δεν ήξεραν τι ψήφιζαν αυτοί και άλλοι πολλοί εγκληματικά αδιάφοροι βουλευτές. Ίσως βέβαια η επιστολή αυτή να αποτελεί και μια διπλωματική κίνηση δεδομένου της τελμάτωσης της παρούσας πολιτικής κατάστασης όπως τη συμφώνησαν τα δύο μεγάλα κόμματα και τα παρακλάδια αυτών, τύπου ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ. Το σημαντικότερο όμως είναι η αδικαιολόγητα καθυστερημένη αφύπνιση του λαού και η συσπείρωσή του γύρω από ένα απολιτικό τουλάχιστον φαινομενικά κίνημα, αυτό των αγανακτισμένων. Μπορεί οι γενεσιουργές αιτίες του κινήματος αυτού να μην είναι τόσο φανερές και να εμπεριέχουν υποχθόνιες κινήσεις διαφόρων κομματικών δημίων, αλλά ανεξάρτητα από αυτή την υπόθεση πρόκειται για μια πράξη βαθύτατα υγιή και αναγκαία τη δεδομένη πολιτική στιγμή.

Η αγανάκτηση συσσωρεύτηκε στις ψυχές χιλιάδων Ελλήνων, αν όχι όλων, και ξεχειλίζει σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας . Η χρόνια ατομική αγανάκτηση  έγινε συλλογική αγανάκτηση. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Πρέπει άμεσα να τη μετατρέψουμε σε επανάσταση ικανή να ανασυγκροτήσει ριζικά την πολιτική μηχανή. Η επανάσταση αυτή, δηλαδή η άφεση του πνεύματος από τη λήθη και η επιστροφή του στην πρότερα όρθια κατάσταση, αυτή είναι η σημασία της λέξης αυτής, θα κάψει όχι τη βουλή όπως επιθυμούν μερική ανεγκέφαλοι και υποτακτικοί γνωστών ψευτο-επαναστατικών παρατάξεων αλλά θα την ανασυστήσει. Ούτε βέβαια θα καθαιρέσει και θα «απαγχονίσει» δια της βίας και τους 300 σημερινούς βουλευτές. Χωρίς να τάσσομαι υπέρ κανενός κόμματος θεωρώ τη γενίκευση κακό οδηγό για μια επανάσταση, πόσο μάλλον όταν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα που έστω και υποτυπωδώς σκιαγράφησαν τη σημερινή τραγική κατάληξη της χώρας. Άρα ο στόχος της επανάστασης δε θα πρέπει να είναι η παράλογη στηλίτευση όλων των σημερινών πολιτικών αλλά η επιλεκτική αποπομπή ορισμένων αιμοσταγών πολιτικών που εδώ και πολλά χρόνια με την εκλογική μας ανοχή τρέφονται από την ίδια μας τη σάρκα.

Ας εντάξουμε την αγανάκτηση σε επαναστατικό πλαίσιο το οποί θα συμβάλει στη ανέγερση ενός ισχυρού ανεξάρτητου και χειραφετημένου κράτους και όχι υπηρετικό σε ξένες δυνάμεις, ένα κράτος αφεντικό του εαυτού του. «Η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες» όπως πολύ σωστά δήλωσε ο μόνος ακίβδηλος αγωνιστής και διεθνής συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης. Η ειρήνη δυστυχώς κατακτείται με αίμα και ο πόλεμος με ησυχία. Ας αρχίσουμε, σιγά-σιγά, να κατασκευάζουμε τα δικά μας επαναστατικά όπλα, όχι απαραίτητα τα πολεμικά αλλά τα όπλα του λόγου, προτάσεις, δηλαδή , απαλλαγής από το δικτατορικό μνημόνιο και τους ντόπιους και διεθνείς εκπροσώπους του. Για παράδειγμα τη μερική εξάλειψη του χρέους, ένα χρέος που δεν ανήκει στη χώρα μας αλλά στην ολιγαρχικές κυβερνήσεις των δυο μεγάλων κομμάτων, με τη λαϊκή βέβαια σύμπραξη, που καταδυνάστευαν τη χώρα μας και τη δημόσια περιουσία μας, επίσης προτείνω τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού με νέες ιδέες και πρόσωπα, αδιάβλητα και πατριωτικά. Η χώρα μας είναι η οικογένειά μας, χωρίς αυτή θα καταλήξουμε σε κάποιο ξένο και παγερό ορφανοτροφείο της  δύσης, το οποίο θα διαχειρίζεται αυτοβούλως και με βάση τα δικά του και μόνο συμφέροντα τις τύχες μας. 

Ας βρούμε τη δημοκρατία του Περικλή που βρίσκεται για χρόνια θαμμένη κάτω από τα βήματα των επαγγελματιών δολοφόνων των κυβερνώντων κομμάτων. Ας αποδείξουμε στον κ. Τόμσεν τον ευρωπαϊκό διευθυντή του ΔΝΤ ότι χωρίς εξωτερική βοήθεια η Ελλάδα δε θα είχε πτωχεύσει(όπως σήμερα) αλλά θα είχε αναπτυχθεί ουσιωδώς με τα δικά της μέσα.

Κλείνοντας , θα ήθελα να παραθέσω μια αποκάλυψη προερχόμενη από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την οποία πριν ακόμη την άνευ όρων υπογραφή του μνημονίου ένας σκανδιναβικός πολυεθνικός οργανισμός πρότεινε στην Ελλάδα την δωρεάν για τη χώρα μας ,με δαπάνες αποκλειστικά δικές του την εξόρυξη και την εμπορία των θαλάσσιων κοιτασμάτων της Ελλάδας και τη διανομή των κερδών σε ποσοστά 20% στην Ελλάδα και 80% στον οργανισμό αυτό μέχρι ώσπου αποδοθούν σε 5 ετήσιες δόσεις 250 δις ευρώ στη χώρα μας, δηλαδή , το 60% του χρέους. Η απάντηση της κυβέρνησης αρνητική. Επίσης το 2010 το γαλλικό ινστιτούτο γεωφυσικών ερευνών εντόπισε ύστερα από έρευνες τεράστιες ποσότητες μεθανίου στην περιοχή της Γαύδου και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές τις οποίες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτοκλήτως ενέταξε στην γκρίζα ζώνη.

Το συμπέρασμα όλων αυτών ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε προσχεδιάσει το θάνατο της χώρας μας ήδη πριν ακόμα από την εκλογή της. Άλλωστε το βεβαίωσε και ο ίδιος ο συνεργός του κ. Παπανδρέου, ο κ. Στρος Καν, το όποιο μια μόλις ακριβώς εβδομάδα μετά την προβολή αδημοσίευτου μέχρι τότε τμήματος της συνέντευξης του σε γαλλικό κανάλι με θέμα την κατάσταση της Ελλάδας, έντεχνα τον καθαίρεσαν από το αξίωμα του διευθύνοντα συμβούλου στο ΔΝΤ. Η φασιστική και ύπουλη πολιτική που ακολουθούν είναι πλέον προφανής γι αυτό η λύση πρέπει να είναι άμεση και η δράση καθολική, αν δε θέλουμε να καταλήξουμε και ως χώρα αλλά και ως άτομα στα συνεργαζόμενα με το ΠΑΣΟΚ μεσιτικά γραφεία της δύσης.
 
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου