ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΚΟ

Μοίρασε το

Ακούγεται πως το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ είναι ένα “πολιτικό ναρκοπέδιο” – συγκεκριμένα είναι ο όρος που χρησιμοποίησε ο Economist αναφερόμενος στην ΜΚΟ “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης”. Αναρωτιέμαι τι είδους “πολιτικό ναρκοπέδιο” είναι και ποια θα είναι τα πρώτα θύματα.

Προφανώς ορισμένοι ονειρεύονται αποκαλύψεις που θα ταρακουνήσουν το πολιτικό σύστημα, θα πλήξουν την κυβέρνηση και θα επιταχύνουν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Να πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Πρώτο. Το πολιτικό σύστημα ταρακουνιέται εδώ και χρόνια. Κι όχι μόνο ταρακουνιέται, αλλά έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα. Σήμερα τίποτα δεν μοιάζει με ό,τι υπήρχε πριν μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι του παλαιού συστήματος βρίσκονται ήδη, κατ’ εντολήν του ελληνικού λαού, σπίτι τους και νεότεροι που έχουν πάρει την εντολή, βρίσκονται στη θέση τους. Κάποιοι δε, από εκείνους τους παλιούς εκπροσώπους είναι στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης που διερευνά και ποινικές ευθύνες των πράξεων τους.

[quote text_size=”small”]

Με απλά λόγια, η διαδικασία της κάθαρσης έχει ξεκινήσει. Ένα πολιτικό και κοινωνικό ζητούμενο της εποχής επιτυγχάνεται. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην ικανοποιούν ακόμα το περί δικαίου αίσθημα, πλην όμως η δουλειά γίνεται.

[/quote]

Δεύτερον. Θα πληγεί η κυβέρνηση από αυτή τη διαδικασία; Επιτρέψτε μου να είμαι επιφυλακτικός. Αν δεν κάνω λάθος, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στην περίπτωση των ΜΚΟ, ήταν η κυβέρνηση που απέδειξε την ισχυρή πολιτική βούληση του Αντώνη Σαμαρά να υπάρξει κάθαρση. Θυμίζω ότι ήταν στις 21 Αυγούστου του 2012 που ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να παγώσουν οι δαπάνες για ΜΚΟ και Σωματεία, προκειμένου να επανεξεταστούν από μηδενική βάση. Αναρωτιέμαι λοιπόν κατά ποία έννοια οι όποιες αποκαλύψεις ακολουθήσουν, θα πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Μάλλον, το αντίθετο μπορώ να υποθέσω…

Τρίτον. Καμία πολιτική εξέλιξη δεν θα επιταχυνθεί, όσο η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της. Όσο διαψεύδονται εκείνοι που πίστευαν πως δεν θα τα κατάφερνε, είτε από αδυναμία, είτε από έλλειψη πολιτικής βούλησης. Όμως, πολιτική βούληση υπάρχει και είναι ισχυρή.

Πριν από ενάμισι χρόνο πήραμε την εντολή να σώσουμε τη χώρα από το χείλος της καταστροφής και να αλλάξουμε υπό την ασφυκτική πίεση του «κατεπείγοντος», όσα δεν άλλαζαν ή είχαν ριζώσει δεκαετίες πριν. Το ένα μετά το άλλο τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια μας.

Η περίπτωση του σκανδάλου των ΜΚΟ μόνο “πολιτικό ναρκοπέδιο” δεν συνιστά για την κυβέρνηση. Αντιθέτως, συνιστά άλλη μια απτή απόδειξη της βούλησης μας να αδρανοποιήσουμε τις …νάρκες που έπλητταν τη χώρα και ναρκοθετούσαν το μέλλον των παιδιών μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου